DUPĂ RETRIMITEREA ÎN JUDECATĂ A DOSARULUI,Instanţa a constatat neregularităţi în dosarul Lukoil

I.D.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 29 martie 2016

Instanţa a constatat neregularităţi în dosarul Lukoil

Tribunalul Prahova, instanţă pe rolul căreia se află dosarul de spălare de bani care vizează compania Petrotel Lukoil, a constatat, din nou, neregularitatea rechizitoriului întocmit de procurori, informează comisarul.ro.

În ianuarie, pe acelaşi fond, cauza a fost trimisă înapoi la Parchet, procurorii anunţând apoi retrimiterea în judecată a dosarului, ca urmare a remedierii neregularităţilor, precizează sursa citată.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii au constatat, luni, neregularitatea rechizitoriului emis la data de 22 ianuarie de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti, prin care şase persoane fizice şi două persoane juridice, respectiv SC Petrotel Lukoil Ploieşti şi SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, au fost trimise în judecată.

În decizia instanţei se arată că neregularitatea vizează mai multe aspecte, precum lipsa analizei procesului decizional în cadrul societăţii pentru a demonstra caracterul esenţial al acţiunilor inculpaţilor în luarea deciziilor.

De altfel, această problemă privind analiza procesului decizional a fost invocată de Tribunalul Prahova şi în luna decembrie 2015, la prima constatare a neregularităţii rechizitoriului.

De asemenea, magistraţii au identificat şi o serie de contradicţii, una dintre ele vizând chiar prejudiciul reţinut de procurori.

"În cazul infracţiunii de spălare a banilor, la pagina 119, paragraful 2 se afirmă că "prejudiciul" cauzat în urma transferurilor sumelor de bani, cunoscând că acestea provin din săvârşirea infracţiunii continuate de folosire cu rea credinţă a creditului societăţii, este în cuantum total de 3.571.378.319,54 lei, afirmaţie care este în totală contradicţie cu cele reţinute la capitolul "În drept", unde "prejudiciul" reţinut este în cuantum de 2.424.908.048,88 lei", se arată în decizia instanţei.

Totodată, magistraţii arată, printre altele, că în rechizitoriu nu se explică algoritmul de calcul al presupusului prejudiciu pentru unii dintre inculpaţii acuzaţi de folosire cu rea credinţă a creditului societăţii.

În acest context, instanţa a dispus comunicarea către PCA Ploieşti a încheierii de şedinţă, în vederea remedierii, în termen de cinci zile de la comunicare, a neregularităţilor constatate în actul de sesizare, procurorul urmând a comunica judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei.

Dosarul Lukoil a fost trimis în judecată iniţial de procurorii PCA Ploieşti la data de 3 august a anului trecut, în acest dosar fiind deferite justiţiei SC Petrotel Lukoil Ploieşti, acuzată de spălare de bani, SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, acuzată de complicitate la folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani, dar şi şase persoane fizice, respectiv directorul general al Petrotel Lukoil Ploieşti, Andrey Bogdanov, directori generali adjuncţi din cadrul societăţii de la Ploieşti - Alexey Voinstev, Olga Kuzina, Dan Dănulescu, un membru al Consiliului de Administraţie al Petrotel Lukoil, Andrei Raţă, şi contabilul şef Dorel Duţu.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

20 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9219
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6021
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9593
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6180
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.9991

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro