Abonament gratuit

ECHIVALENTUL A 8% DIN CAPITALUL SOCIAL MedLife vrea să-şi răscumpere cel mult 1,77 milioane de acţiuni

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

MedLife (M) doreşte rascumpărarea a cel mult 1,77 milioane de acţiuni proprii, reprezentând maxim 7,99% din capitalul societăţii, acţionarii prestatorului de servicii medicale fiind convocaţi în acest sens, pentru data de 23 aprilie, se arată într-un raport al companiei remis, ieri, operatorului pieţei noastre de capital.

Titlurile, care urmează să fie alocate foştilor sau actualilor membri ai conducerii sau foştilor sau actualilor angajaţi ai unora dintre filialele societăţii, vor fi achiziţionate din piaţă, la preţuri cuprinse între 10 lei/unitate şi 50 de lei/unitate, se arată în convocatorul MedLife.

În plus, acţionarilor prestatorului de servicii medicale li se va mai supune la vot autorizarea Consiliului pentru a negocia cu Banca Comercială Română, precum şi cu alte entităţi care vor participa la finanţare, termenii şi condiţiile majorării limitei de credit acordate în baza unui contract din septembrie 2019, până la un prag maxim de 110 milioane de euro, precum şi prelungirea duratei de rambursare a facilităţilor existente, rearanjarea termenelor şi condiţiilor aferente sau modificarea garanţiilor.

Pentru anul trecut, MedLife a obţinut, la nivel individual, un profit net de 4,47 milioane de lei, cu 8,9% peste cel aferent anului 2018, în timp ce cifra de afaceri s-a apreciat cu 8,6%, până la 456,16 milioane de lei, pentru acelaşi interval de raportare.

La finele lui 2019, Mihai şi Nicolae Marcu deţineau 29,76% din prestatorul de servicii medicale, în timp ce Mihaela Cristescu, mama fraţilor Marcu, avea 14,04% din MedLife.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. La pretul de acum din piata, rascumpararea a 1,77 milioane actiuni M inseamna a cheltui de peste 10 ori profitul net al companiei obtinut in 2019.

    Medlife a crescut limita de indatorare la banci pentru extindere, insa conducerea decapitalizeaza compania prin rascumparare de actiuni.

    Asta in conditiile in care Medlife nu a acordat niciodata vreun dividend pentru actionari 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie