ZIARUL BURSA

03 august
Lopburi este un oraş în Thailanda cunoscut drept "oraşul maimuţelor", deoarece locuitorii le hrănesc şi ele s-au înmulţit, atrăgând turiştii ca tentaţie suplimentară pe lângă renumitele temple budiste ale aşezării. Scăderea abruptă a numărului de turişti din cauza pandemiei i-a lipsit pe localnici de resursele de hrană pe care le alocau maimuţelor, iar acestea au ieşit înfometate pe străzile unui oraş pustiu, luptându-se între ele.

Covid 19 schimbă lumea

MAKEMiscellanea / 24 martie 2020

MAKE

Supravieţuirea, în conflict cu democraţia 

Primii trei morţi de duminică şi următorii trei de luni au sfâşiat iluzia că trăim într-un videogame, în care doar chinezii, italienii şi spaniolii mor pe capete, iar noi ne-am uita la ei ca la spectacol, fiind, cumva, nu se ştie de ce, intangibili la coronavirus.

Virusul de la capătul lumii

Catalin AvramescuEditorial / 24 martie 2020

Catalin Avramescu

Am ajuns la capătul lumii cunoscute. Desigur, ştim de la o vreme că Pă-mântul este rotund, aşa că noţiunea de "capăt" este relativă. Însă pe durata a secole întregi, pentru europeni aici era capătul. Un ţărm stâncos, cu valuri puternice. La orizont, doar oceanul.

Infinitul este prea mic pentru Federal Reserve

Călin RecheaMacroeconomie / 24 martie 2020

Călin Rechea

Doar o săptămână a trecut de când a fost anunţat un nou program de relaxare cantitativă în Statele Unite, cu o valoare nominală de 700 de miliarde de dolari. Ulterior acesta a fost "extins" cu 100 de miliarde, prin includerea, din nou, a obligaţiunilor ipotecare sub "umbrela" tiparniţei.

"Urmează săptămâni critice, care vor pune la grea încercare toate capacităţile statului"

KLAUS IOHANNIS, AVERTISMENT ÎN PRIVINŢA COVID 19:"Urmează săptămâni critice, care vor pune la grea încercare toate capacităţile statului"

G.M.Politică / 24 martie 2020

Decidenţii politici vor lua măsuri mai dure decât în prezent, în momentul în care vor deveni absolut obligatorii pentru limitarea răspândirii Covid 19, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, în ocazia unei declaraţii făcută ieri de Palatul Cotroceni. Mai ales că, aşa cum a precizat Klaus Iohannis, "urmează săptămâni critice, care vor pune la grea încercare toate capacităţile statului, dar şi rezistenţa noastră morală şi emoţională".

Criza coronavirus va schimba pe termen lung economia globală

SPECIALIŞTII ANTICIPEAZĂ:Criza coronavirus va schimba pe termen lung economia globală

A.V.Internaţional / 24 martie 2020

Câştigători din situaţia actuală: societăţile de e-commerce, furnizorii de streaming video, operatorii de transport aerian privat, aplicaţiile de teleconferinţă 

Deşi pandemia de coronavirus a generat o cădere liberă a pieţelor bursiere şi a unor industrii, multe firme - precum cele cu operaţiuni online, spre exemplu - par să fie câştigătorii acestei situaţii de criză mondială.

"Există un pericol real să ieşim din această criză mai săraci şi mai puţin liberi"

OCTAVIAN BĂDESCU, DESPRE MĂSURILE LUATE ÎN CRIZA CORONAVIRUS:"Există un pericol real să ieşim din această criză mai săraci şi mai puţin liberi"

A consemnat ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 24 martie 2020

(Interviu cu Octavian Bădescu, fondator Freedom Group)  

"Asistăm la un intervenţionism al cărui cost nu are nimic de-a face cu logica economică" "Este posibil ca, sub pretextul «coronavirus», să asistăm la cel mai agresiv atac din ultimele decenii al politicului, care reprezintă statul, la adresa mediului privat şi a pieţei libere" "Este foarte important ca mediul privat să pună, în paralel, presiune către stat pentru reducerea cheltuielilor sale, ceea ce nu se poate face fără o regândire a atribuţiilor acestuia"

Reporter:Credeţi că măsurile înaintate până acum de autorităţi sunt suficiente pentru a ajuta economia, în ansamblu, să treacă peste această perioadă, sau va fi nevoie de mai mult, cum de altfel a anunţat Guvernul că este gata să facă?

Ediţia din 03.08.2021
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 24 Martie 2020

MACRO NEWSLETTER 24 Martie 2020

. Macroeconomie / 24 martie 2020

Preţurile producătorilor industriali din Germania au scăzut cu o rată anuală de 0,1% în februarie 2020, după o creştere de 0,2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,4%, după un avans de 0,8% în luna anterioară

AAPR: "Pieţele agroalimentare rămân deschise"

(I.Ghe.)Companii / 24 martie 2020

Asociaţia Administratorilor de Pieţe din România (AAPR) a decis că pieţele agroalimentare vor rămâne în continuare deschise, astfel încât producătorii agricoli români să aibă unde să îşi vândă fructele şi legumele, iar populaţia de unde să se...

Controversă cu bani, seriozitate şi sănătate

JO TOKYOControversă cu bani, seriozitate şi sănătate

D.NSport / 24 martie 2020

Competiţiile sportive au fost închise, anulate, amânate rând pe rând din cauza pandemiei care face ravagii, în acest moment existând un singur ""bas-tion", Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo. Japonezii vorbesc despre seriozitate...

Turismul, îngenuncheat de Covid-19

Turismul, îngenuncheat de Covid-19

ADELINA TOADERCompanii / 24 martie 2020

50 de milioane de locuri de muncă din sectorul global al turismului sub ameninţare Sectorul turismului va avea nevoie de cel puţin 10 luni pentru  

a reveni la normalitate Nicolae Demetriade, ANAT: "Industria turismului se află, de mai...

Scăderi pe linie pentru indicii bursei noastre

BVBScăderi pe linie pentru indicii bursei noastre

ANDREI IACOMI Piaţa de Capital / 24 martie 2020

Rulaj de 76 milioane de lei, peste media zilnică a anului  

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, BET, principalul coş de acţiuni la pieţei noas-tre de capital, marcând un declin...

Fără dividende la Compa

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 24 martie 2020

Compania ţinteşte răscumpărarea 15 milioane de acţiuni proprii, echivalentul a 6,85% din societate 

Acţionarii Compa Sibiu (CMP) au fost convocaţi, pentru data de 27 aprilie, în vederea aprobării repartizării profitului obţinut în 2019, ce...

OPINIICui prodest?

CRISTIAN DOGARUMiscellanea / 24 martie 2020

Fără a avea pretenţia că stabilesc o relaţie cauză-efect, să trecem în revistă cine sunt pierzătorii şi potenţialii profitori ai crizei coronavirus.

Dtlawyers
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Aug. 2021
Euro (EUR)Euro4.9171
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5687
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7547
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.4651

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo