Ecologiştii nu vor alegeri în 6 decembrie

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 04 noiembrie 2020

Reprezentanţii Partidului Ecologist Român (PER) doresc amânarea alegerilor parlamentare pentru data de 14 martie. Fostul europarlamentar social-democrat Cătălin Ivan, care deschide lista PER la Camera Deputaţilor în Iaşi, a afirmat că organizarea alegerilor pe 6 decembrie este "crimă cu premeditare".

La rândul său, Şerban Nicolae, primul pe lista PER la Senat în Bucureşti, a spus că nu solicită amânarea scrutinului, ci doar suspendarea procesului electoral până anul viitor, eventual când va exista un vaccin împotriva COVID şi un tratament adecvat care să dea roade.

"Din punctul nostru de vedere data de 6 decembrie este una care face ca aceste alegeri să fie neconstituţionale. E imposibil de participat la o campanie electorală în perioadă de pandemie. Nu poţi să te vezi cu oamenii, nu putem vorbi de o campanie electorală, dar se încalcă dreptul constituţional în egală măsură de a vota, de a alege. În condiţiile actuale mersul la vot, prezenţa în cabina de vot este un risc major. Mulţi se pun în pericol mai ales dacă se află într-o situaţie vulnerabilă sau care au comorbidităţi. (...) Din punctul nostru de vedere este necesară amânarea alegerilor în primăvară. Organizarea lor acum e crimă cu premeditare. Cei care le fac acum îşi asumă riscul de a fi pierderi omeneşti", a declarat Cătălin Ivan, într-o conferinţă de presă susţinută, ieri, la sediul PER.

Fostul senator social-democrat Şerban Nicolae a spus: "Eu înţeleg că PNL şi Orban ar vrea să aibă loc alegerile mâine sau diseară ca să se vadă mai repede în Parlament, dar asta nu cu preţul vieţii românilor. Pot să admit ipoteza imunizării de turmă pe care o laudă unii, în sensul că să ne expunem şi să căpăm imunitate, dar aş sugera să o facă cu propria familie, nu să iasă să ceară românilor să facă asta. (...) Să facă alegeri în asemenea condiţii e un lucru îndreptat împotriva românilor".

Cu toate acestea, partidul din care fac parte cei doi politicieni a depus în termenul legal listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Menţionăm că PER s-a situat sub 1,5% la nivel naţional la alegerile locale, dar a reuşit să obţină 299 de primari în localităţile din ţara noastră şi a avut 116.606 voturi la nivel naţional.

Ziarul BURSA

27 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 27 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

27 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0189
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5279
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5210
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.4625

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
conferintemedicale.ro
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro