ZIARUL BURSA

04 noiembrie 2020
Ediţia din 01.03.2024
Grafică de MAKE

Noi ştim cine câştigă alegerile din SUA

Cornel CodiţăEditorial / 4 noiembrie 2020

Cornel Codiţă

TRUMP 

Jubilatio

Noul Cezar şi legiunile sale de loialişti au trecut Rubiconul politicii americane. Au cutezat ceea ce era de neînchipuit: au ridicat sabia împotriva sistemului pentru a salva Cetatea, pentru a o abate de la drumul slăbiciunii, al căderii, şi au învins.

Scăderi pentru pieţele europene, în debutul sesiunii bursiere

Scăderi pentru pieţele europene, în debutul sesiunii bursiere

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 4 noiembrie 2020

Aurelian Dochia: "Posibil ca pieţele să vadă cu ochi buni alegerile nu neapărat prin prisma câştigătorului, ci ca un moment prin care se deblochează lansarea unui nou pachet de susţinere economică" Marcel Murgoci, Estinvest: "Cred că impactul pandemiei de Covid-19 asupra economiilor are un efect mult mai important şi mai îndelungat asupra pieţelor, decât alegerile din SUA" 

Actualizare - Pieţele europene erau preponderent în scădere, în debutul sesiunii de tranzacţionare, la ora 10:30 indicele STOXX600 având un declin de 0,22%, conform datelor afişate de investing.com.

Indicele DAX30, al bursei din Frankfurt, avea o depreciere de 0,86%, în timp ce CAC40 de la Paris era aproape nemişcat, având un declin de 0,03%, iar indicele FTSE 100 al pieţei londoneze avea un avans de 0,02%.

---

Actualizare - Contractele futures pe indicele Standard & Poor's 500 erau în scădere cu 0,8% astăzi, la ora 9:30 (ora României), într-o piaţă volatilă, în contextul în care se conturează o luptă mai strânsă pentru fotoliul de la Casa Albă decât indicau sondajele, care-i dădeau o marjă bună democratului Joe Biden.

---

Pieţele internaţionale de capital au avut creşteri în ziua alegerilor prezidenţiale din Statele Unite, unde actualul preşedinte republican Donald Trump se înfruntă cu democratul Joe Biden pentru un mandat de patru ani la Casa Albă, începând din luna ianuarie a anului viitor.

Florin Iordache

Cazul Florin Iordache, pe masa Curţii Constituţionale

George MarinescuPolitică / 4 noiembrie 2020

Trei sesizări de neconstituţionalitate privind alegerea conducerii Consiliului Legislativ Decizia  

CCR privitoare la Iordache poate influenţa activitatea viitorului Parlament şi a viitorului Guvern

Conform actualei legislaţii, preşedintele Consiliului Legislativ poate bloca orice proiect de act normativ al Guvernului sau al Parlamentului

Magistraţii Curţii Constituţionale a României (CCR) vor dezbate, astăzi, cele trei sesizări înaintate de parlamentarii USR şi PNL, dintre care două privesc modul în care a fost ales Florin Iordache - autorul OUG13/2017 prin care era dezincriminat abuzul în serviciu şi promotorul proiectelor legislative ce au dus la slăbirea independenţei justiţiei şi a magistraţilor - în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ, iar una se referă la alegerea lui George Edward Dircă în funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Ecologiştii nu vor alegeri în 6 decembrie

I.Ghe.Politică / 4 noiembrie 2020

Reprezentanţii Partidului Ecologist Român (PER) doresc amânarea alegerilor parlamentare pentru data de 14 martie. Fostul europarlamentar social-democrat Cătălin Ivan, care deschide lista PER la Camera Deputaţilor în Iaşi, a afirmat că organizarea...

Legea minelor, modificată în Parlament

Legea minelor, modificată în Parlament

F.A.Companii / 4 noiembrie 2020

Proiectul de lege iniţiat de liberali care modifică legea minelor a fost aprobat, ieri, în Camera Deputaţilor, care este for decizional. Noua reglementare prevede ca un procent de 80% din fiecare redevenţă minieră cuvenită bugetului de stat să...

MACRO NEWSLETTER 4 Noiembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 4 Noiembrie 2020

Macroeconomie / 4 noiembrie 2020

Activitatea în industria prelucrătoare din SUA a înregistrat o expansiune peste aşteptări în octombrie 2020, pe fondul creşterii producţiei şi a comenzilor noi. Indicele agregat al activităţii a crescut până la 59,3 de la 55,4 în luna precedentă...

Sportul "virtual" devine o realitate

O.D.Sport / 4 noiembrie 2020

Concurăm unul cu altul, dar alergăm separat, aceasta este noua tendinţă în atletism. Sportul "virtual", deşi termenul este puţin forţat, devine o realitate în condiţiile actualei crize sanitare.

Ministrul Stroe nu crede că putem pierde co-organizarea Euro 2020

O.D.Sport / 4 noiembrie 2020

Discuţiile legate de organizarea Euro 2020 într-o singură ţară capătă tot mai multă consistenţă. Dincolo de criza sanitară, care acaparează orice subiect anul acesta şi care ar justifica o asemenea măsură, nu trebuiesc neglijate nici eforturile...

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Mar. 2024
Euro (EUR)Euro4.9699
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5984
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.5750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
uniprest.ro
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo