Economia Olandei, susţinută de investiţii

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

PIB-ul Olandei va continua să crească anul acesta, în pofida faptului că ţara a fost grav afectată de criza economică, potrivit EconoTimes, care arată că investiţiile în Olanda se vor menţine la un nivel destul de solid în primul semestru din 2016, în condiţiile în care mai multe proiecte au fost stabilite înaintea încetinirii ciclului de business.

Confom unui studiu "al investiţiilor de toamnă", citat de publicaţia menţionată, unele dintre proiectele planificate pentru 2015 au fost amânate pentru anul acesta.

Pe de altă parte, sursa menţionată arată că îmbunătăţirea condiţiilor de pe piaţa muncii din ţară şi creşterea salariilor vor susţine consumul gospodăriilor.

Economia olandeză a crescut cu 2% în 2015, după un avans de 1% în 2014, în baza preţului scăzut al energiei, a slăbirii monedei unice şi a dobânzilor reduse. Expansiunea din Olanda a fost, anul trecut, superioară celei medii consemnate în zona euro (1,5%).

În opinia specialiştilor, deprecierea euro în prima parte a lui 2015 încă ar putea avea unele efecte pozitive anul acesta, în Olanda.

"Privind înainte, estimăm o creştere a economiei olandeze de 1,8% în 2016, care, de asemenea, va fi mai mare decât cea a zonei euro", potrivit estimărilor băncii franceze "BNP Paribas".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro