Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Economia Olandei, susţinută de investiţii

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

PIB-ul Olandei va continua să crească anul acesta, în pofida faptului că ţara a fost grav afectată de criza economică, potrivit EconoTimes, care arată că investiţiile în Olanda se vor menţine la un nivel destul de solid în primul semestru din 2016, în condiţiile în care mai multe proiecte au fost stabilite înaintea încetinirii ciclului de business.

Confom unui studiu "al investiţiilor de toamnă", citat de publicaţia menţionată, unele dintre proiectele planificate pentru 2015 au fost amânate pentru anul acesta.

Pe de altă parte, sursa menţionată arată că îmbunătăţirea condiţiilor de pe piaţa muncii din ţară şi creşterea salariilor vor susţine consumul gospodăriilor.

Economia olandeză a crescut cu 2% în 2015, după un avans de 1% în 2014, în baza preţului scăzut al energiei, a slăbirii monedei unice şi a dobânzilor reduse. Expansiunea din Olanda a fost, anul trecut, superioară celei medii consemnate în zona euro (1,5%).

În opinia specialiştilor, deprecierea euro în prima parte a lui 2015 încă ar putea avea unele efecte pozitive anul acesta, în Olanda.

"Privind înainte, estimăm o creştere a economiei olandeze de 1,8% în 2016, care, de asemenea, va fi mai mare decât cea a zonei euro", potrivit estimărilor băncii franceze "BNP Paribas".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS