Educaţie: 52 de instituţii de învăţământ superior de stat vor organiza 2.209 specializări

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 25 aprilie

Educaţie: 52 de instituţii de învăţământ superior de stat vor organiza 2.209 specializări

English Version

Primăvara se fac marile planuri pentru anul universitar care începe în toamnă. În anul universitar 2024 - 2025, un număr de 52 de instituţii de învăţământ superior de stat vor organiza 2.209 specializări/ programe de studii universitare de licenţă, potrivit unei hotărâri aprobate de Guvern.

Conform Executivului, hotărârea de guvern actualizează Nomenclatorul domeniilor, al specializărilor/ programelor de studii universitare şi structura instituţiilor de învăţământ superior, în baza validării consiliilor ARACIS şi a solicitărilor instituţiilor de învăţământ superior, din perioada aprilie 2023 - martie 2024: "În anul universitar 2024 - 2025, un număr de 52 de instituţii de învăţământ superior de stat vor organiza 2.209 specializări/ programe de studii universitare de licenţă. Dintre acestea, 118 specializări/ programe de studii universitare de licenţă au suferit modificări (modificare de capacitate, modificare de denumire, modificări în cadrul structurilor instituţionale etc), 15 specializări/ programe au obţinut acreditarea, iar opt sunt specializări noi". De asemenea, sunt 34 de instituţii de învăţământ superior particulare acreditate care vor organiza 338 de specializări/ programe de studii universitare de licenţă. Un număr de 28 specializări/ programe de studii universitare de licenţă au suferit modificări (modificări de capacitate, modificare structură etc.), precizează sursa citată. Executivul mai adaugă:

"Vor fi înfiinţate două specializări/ programe de studii universitare de licenţă, respectiv Pedagogia învăţământului primar şi Educaţie timpurie. Totodată, ca urmare a solicitărilor unor instituţii de învăţământ superior se reîncadrează domeniul de studii universitare de doctorat/ masterat «Inginerie navală şi navigaţie» şi domeniul de licenţă «Inginerie marină şi navigaţie» cu specializările "Navigaţie şi transport maritim şi fluvial", "Navigaţie, hidrografie şi echipamente navale" şi «Electromecanică navală» în cadrul ramurii de ştiinţe «Ingineria transporturilor», eliminându-se de la ramura de ştiinţe «Inginerie mecanică, mecatronică, inginerie industrială şi management»". Absolvenţii de liceu au de unde să aleagă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Tinerii nu mai stiu nimic inafara de ITi, ISE, Medicina, Drept.

    1. wow... sunteti sigur ca pe astea le stiu?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9700
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9149
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.8944

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb