Enel - încă odată printre liderii mondiali în sustenabilitate

A.I.
Companii / 11 decembrie 2019

Enel - încă odată printre liderii mondiali în sustenabilitate

Enel şi-a confirmat, încă odată, poziţia de lider în seria de indici FTSE4Good, care clasifică principalele companii la nivel mondial în funcţie de practicile de mediu, de responsabilitate socială şi de guvernanţă (ESG) şi de transparenţă, ca urmare a evaluării făcute de FTSE4Good în a doua jumătate a anului 2019, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, compania a fost confirmată şi în evaluarea din a doua jumătate a anului 2019 a indicelui Euronext Vigeo-Eiris World 120.

Francesco Starace, CEO şi director general al Enel, a declarat: "Enel continuă cu viteză maximă parcursul său sustenabil, cu încă o recunoaştere din partea a două serii de indicii din ecuaţia de succes a Grupului care leagă sustenabilitatea de crearea de valoare. Continuăm să acordăm prioritate problemelor ESG pe întregul nostru lanţ valoric, întrucât rămânem concentraţi pe afaceri şi tehnologii care generează valoare, benefică şi pentru comunităţile locale şi mediu. În timp, vom spori şi mai mult generarea acestei valori durabile pe fondul creşterii decarbonizării şi electrificării consumului, profitând în acelaşi timp de intensificarea digitalizării companiei noastre".

Importanţa Grupului în sustenabilitatea globală este recunoscută prin prezenţa sa în mai mulţi indici renumiţi de sustenabilitate, cum ar fi Dow Jones Sustainability Indices, indicii STOXX Global ESG Leaders, rating-ul OEKOM "Prime", indicii ECPI şi Thomson Reuters/ S-Network ESG Best Practices. De curând, Enel a primit primul său rating "AAA" din partea MSCI ESG Research Ltd., un furnizor de analize şi de date care măsoară performanţele companiilor pe baza factorilor ESG.

Strategia Enel de a accelera decarbonizarea este unul dintre motivele pentru care Grupul este recunoscut pe scară largă ca lider în sustenabilitate de către cei mai importanţi indici din acest domeniu.

De asemenea, Enel atrage din ce în ce mai mult atenţia Investitorilor Responsabili Social (SRI), a căror participaţie în companie este în continuă creştere, reprezentând aproximativ 10,5% din capitalul social al Grupului în 2019, în creştere cu 78% faţă de 2014. Această creştere reflectă importanţa crescândă pe care pieţele financiare o acordă elementelor non-financiare în crearea de valoare sustenabilă pe termen lung.

Atât FTSE, cât şi EuroNext Vigeo au recunoscut rolul principal al Enel în promovarea unui model de afaceri durabil prin integrarea problematicii ESG în strategia şi managementul de afaceri al companiei. Mai exact, performanţa şi transparenţa Enel au fost recunoscute de ambii indici pe teme precum:

- schimbările climatice şi angajamentul ferm al Enel de a furniza soluţii de business pentru combaterea acestora,

- strategia globală de mediu implementată de-a lungul întregului lanţ de valoare al companiei,

- practicile de incluziune implementate în toate ţările în care Enel îşi desfăşoară activitatea,

- sistemul solid de guvernanţă corporativă care garantează că sustenabilitatea este prezentă în toate procesele de luare a deciziilor relevante.

Importanţa acordată sustenabilităţii se extinde şi către alte companii listate ale Grupului Enel, cum ar fi filiala sa spaniolă Endesa, care şi-a reînnoit poziţia (i) în FTSE4Good Index şi (ii) în Vigeo-Eiris la nivel mondial, european şi din Zona Euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro