Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

"Engie", interesată să preia o companie din Brazilia

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"Engie", interesată să preia o companie din Brazilia

Subsidiara braziliană a companiei franceze de utilităţi "Engie" SA ia în considerare depunerea unei oferte pentru preluarea firmei energetice locale "CESP Companhia Energetica de Sao Paulo", a anunţat Eduardo Sattamini, director general al "Engie Brasil Energia" SA, transmite Reuters.

"Este un activ interesant", a declarat Eduardo Sattamini, potrivit Agerpres, adăugând că negocierile exclusive dintre "Engie" şi compania petrolieră controlată de stat "Petroleo Brasileiro" SA pentru achiziţia operatorului de gazoducte "Transportadora Associada de Gas" (TAG) a fost suspendată în urma deciziei Curţii Supreme, care a cerut ca toate privatizările să fie aprobate în prealabil de Congres.

În ultimii ani, marile companii de utilităţi s-au concentrat pe investiţii în America Latină, unde piaţa creşte într-un ritm mai rapid decât în Europa. Sectorul energiei din Brazilia trece printr-un proces de consolidare, mulţi jucători locali scoţându-şi activele la vânzare pentru a-şi reduce datoriile, într-o perioadă de înăsprire a creditării.

În aprilie, postul francez de televiziune BFM Business anunţa, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că "Engie" analizează o posibilă ofertă de preluare a "Energias de Portugal" (EDP), o companie care are active importante în SUA şi Brazilia.

"Engie", al patrulea grup de utilităţi din Europa în funcţie de valoarea de piaţă, şi-a redus treptat expunerea pe cărbune şi a reinvestit sumele generate din vânzarea activelor care funcţionează cu combustibili fosili în energii regenerabile şi reţele de distribuţie.

Recent o sursă din apropierea Consiliului de Administraţie a declarat că "Engie" analizează o serie de posibile mari achiziţii, o modificare a strategiei după vânzarea unor active în valoare de aproximativ 15 miliarde de euro.

Pe piaţa din România, "Engie" este prezentă în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS