Erste a redus ţinta de preţ pentru acţiunile MedLife la 20,9 lei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 mai

Erste a redus ţinta de preţ pentru acţiunile MedLife la 20,9 lei

În raportul anterior, Erste avea un obiectiv de preţ de 22,4 lei pentru titlurile companiei Noua ţintă este cu circa 20% peste preţul acţiunii MedLife din data de 16 mai.

Erste Group a redus ţinta de preţ pentru acţiunile MedLife (M) la 20,9 lei, faţă de cea de 22,4 lei dată la începutul lunii martie, dar menţine recomandarea de "Cumpărare" pentru titlurile perstatorului privat de servicii medicale, conform ultimului raport de analiză semnat de Caius Râpanu, ce a fost publicat pe site-ul BVB Research Hub.

Este un preţ cu 19,5% peste cel de închidere din data 16 mai, de 17,48 de lei. În ultimele două luni, preţul acţiunilor companiei a oscilat între 16,5 lei şi 18,5 lei.

În raport se arată: "Conform evaluării noastre conservatoare, scădem marginal preţul ţintă până la 20,9 lei pe acţiune, cel puţin până când consolidarea marjei devine un trend valabil. De asemenea, ne menţinem recomandarea de «Cumpărare» pentru titlurile companiei.

Analistul punctează că, rezultatele primului trimestru publicate de MedLife oferă o imagine mai bună faţă de cea din trimestrul precedent, dar încă nu este clar dacă reprezintă o schimbare de durată sau doar o creştere sezonieră a profitabilităţii.

Pentru primele trei luni ale anului, MedLife a raportat venituri din vânzări de 529,5 milioane de lei, cu 12% peste cele din trimetrul al patrulea al anului trecut, şi un profit net de 8,4 milioane de lei, faţă de o pierdere de 19,4 milioane în perioada ianuarie-martie 2022. În schimb, faţă de primul trimestru al anului trecut, profitabilitatea este în scădere.

"În circumstanţe normale, compania ar trebui să înceapă să aibă marje mai bune, pe fondul creşterii majorităţii segmentelor de afaceri, atât în ceea ce priveşte unităţile (n.r. medicale) cât şi veniturile medii", se menţionează în raport. "În plus, conducerea a anunţat o politică de consolidare a activelor cu scopul de eficientizare a operaţiunilor şi îmbunătăţire a structurii costurilor".

Conform analistului, cheltuielile cu personalul rămân un element major pentru companie, în timp ce presiunea inflaţionistă pe cheltuielile aferente consumabilelor şi materialelor ar trebui să se amelioreze.

"Activităţile de fuziuni şi achiziţii ar trebui să ia o pauză, dar strategia de creştere a amprentei pe termen lung rămâne valabilă şi se va acţiona oportunist, pe termen scurt", se menţionează în raport. "Raţiunile noastre investiţionale rămân valide, factorii principali fiind încă prezenţi, valorificând o piaţă în creştere, în mare parte insensibilă la preţ şi cu o lipsă de alternative la cost scăzut".

Pentru acest an, Erste estimează că Grupul MedLife va avea o cifră de afaceri netă de 2,19 miliarde de lei şi un profit net de 68,4 milioane lei, cu o marjă de 3,12%.

Conform analizei, "Cumpărare" înseamnă că aşteptările sunt ca preţul acţiunii să crească cu cel puţin 20% faţă de cel din momentul întocmirii raportului, în următoarele douăsprezece luni. Raportul Erste a fost realizat în data de 15 mai 2023, şi publicat ieri pe site-ul BVB Research Hub.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pret tinut sus de fonduri... brd din punct investitional e peste medlife

    1. 20 de lei? sigur nu e in zero in plus?

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro