ESTIMĂRI ALE CONDUCERII PIEŢEI:Circa 60 de listări la Bursa din Indonezia, anul acesta

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Circa 60 de listări la Bursa din Indonezia, anul acesta

Bursa de Valori din Indonezia (Indonesia Stock Exchange - IDX) a găzduit, din ianuarie până în prezent, 32 de oferte publice iniţiale (IPO), iar la finele lui 2019, totalul listărilor pe această piaţă va fi de peste 57, conform directorului diviziei de listări, I Gede Nyoman Yetna, citat de Reuters.

Acesta a adăugat că, în prezent, sunt în pregătire alte 18 IPO-uri pentru lansarea pe piaţa din Indonezia.

Luna trecută, The Jakarta Post scria că filialele locale ale societăţilor de brokeraj Merrill Lynch şi Deutsche Bank, respectiv PT Merrill Lynch Sekuritas Indonesia şi PT Deutsche Sekuritas, se retrag de la IDX, decizând să nu mai tranzacţioneze acţiuni în această ţară.

Preşedintele IDX, Inarno Djajadi, declara atunci că retragerea de pe piaţa tranzacţiilor din Indonezia poate fi parte a operaţiunii de consolidare la nivel global a afacerilor societăţilor în cauză.

Directorul de tranzacţii al IDX, Laksono Widodo, a precizat că Merrill Lynch Sekuritas şi-a încheiat operaţiunile în această ţară la data de 10 iulie, societatea având la dispoziţie un an ca să-şi vândă locul de brokeraj către altă companie. Dacă locul nu va atrage cumpărători, atunci va fi răscumpărat de IDX. Merrill Lynch Sekuritas a fost prezentă în Jakarta din 5 decembrie 1994.

Laksono a mai spus că Deustche Sekuritas Indonesia se retrage din ţară în condiţiile în care compania-mamă, Deutsche Bank, îşi închide activităţile de tranzacţionare a acţiunilor în zona Asia-Pacific.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS