ESTIMĂRI MOODY'S PENTRU URMĂTOARELE TRIMESTRE: "Turcia şi Argentina vor trece printr-o contracţie semnificativă"

Ziarul BURSA #Internaţional /

"Turcia şi Argentina vor trece printr-o contracţie semnificativă"

Turcia şi Argentina vor trece printr-o contracţie semnificativă în următoarele trimestre, pe măsură ce ritmul de creştere va încetini în economiile avansate şi emergente, a avertizat agenţia de evaluare Moody's Inves­tors Service într-un raport publicat ieri, informează Bloomberg.

Pe măsură ce înăsprirea politicii monetare în marile economii şi disputele comerciale globale vor continua să submineze investiţiile la nivel global, Moody's a adoptat o viziune pesimistă cu privire la perspectivele de creştere ale economiilor emergente precum Turcia şi Argentina, care "au o expunere relativ ridicată pe finanţarea eternă şi în consecinţă sunt cele mai vulnerabile".

Potrivit Moody's, economia Turciei ar urma să se contracte până la mijlocul anului următor pe măsură ce prăbuşirea lirei şi creşterea costurilor cu împrumuturile ar urma să îşi facă simţite efectele asupra economiei. De asemenea, economia Argentinei nu va reveni pe creştere până în 2020 din cauza unei consolidări monetare şi fiscale severe în conformitate cu programul convenit cu Fondul Monetar Internaţional, sus­ţine Moody's.

În prezent, rata inflaţiei în Turcia este la cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani, iar costurile ridicate cu împrumuturile afectează perspectivele de investiţii.

"Inflaţia de două cifre, creşterea semnificativă a costurilor cu împrumuturile şi diminuarea creditării bancare ar putea să afecteze puterea de cumpărare a gospodăriilor, consumul privat şi investiţiile", susţine Moody's, conform Agerpres.

Agenţia de evaluare se aşteaptă ca inflaţia din Turcia să rămână una de ordinul a două cifre până în 2020, în condiţiile în care estimările inflaţioniste vor fi stimulate de cursul de schimb şi presiunile venite din partea preţului petrolului. În luna octombrie, rata anuală a inflaţiei în Turcia a urcat la 25,2%, pe măsură ce deprecierea lirei a stimulat scumpirea carburanţilor.

Analiştii de la Moody's susţin că economia Turciei va înregistra un avans de 1,5% în 2018, după care se va contracta cu 2% în 2019. În cazul Argentinei, Moody's prognozează o contracţie de 2,5% în acest an şi una de 1,5% în 2019.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS