Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

Euronext şi-a majorat oferta pentru Bursa din Oslo

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Operatorul de piaţă norvegian preferă, însă, propunerea Nasdaq 

Operatorul bursier pan-european Euronext şi-a majorat, ieri, oferta pentru preluarea Bursei norvegiene, intensificând astfel lupta cu operatorul bursier american Nasdaq pentru Oslo Bors.

Euronext şi-a crescut oferta la 158 de coroane norvegiene (18,29 dolari) pentru o acţiune Oslo Bors, de la 145 de coroane norvegiene anterior. Propunerea Nasdaq este de 152 de coroane norvegiene pentru o acţiune Oslo Bors.

Oferta îmbunătăţită a Euronext evaluează Oslo Bors la aproximativ 6,79 miliarde de coroane norvegiene (785,7 milioane de dolari).

Directorul executiv al Euronext, Stephane Boujnah, a declarat ieri: "Credem cu tărie că un acord cu Euronext va furniza Oslo Bors beneficii clare şi superioare faţă de orice altă ofertă. Bursa norvegiană îşi va menţine identitatea şi integritatea în cadrul modelului descentralizat al Euronext, cu un impact solid asupra viitoarei strategii a grupului". Boujnah a adăugat că, în urma unei eventuale preluări a pieţei norvegiene de către Euronext, "rolul oraşului Oslo ca centru financiar va fi consolidat".

Anterior, Consiliul de Administraţie al Oslo Bors a anunţat că a primit oferte alternative şi că va face o recomandare până la sfârşitul lunii februarie. De asemenea, acesta le-a recomandat acţionarilor să aştepte recomandarea înainte să-şi exprime angajamentul faţă de oferta Euronext.

Ieri, directorul executiv al Oslo Bors, Bente Landsnes, a declarat, citat de Reuters, că bursa norvegiană este convinsă că Nasdaq ar fi cel mai potrivit deţinător al său, în pofida ofertei majorate a Euronext.

Euronext a menţionat că aproape 38% dintre acţionarii Oslo Bors şi-au dat acordul pentru oferta sa. Operatorul bursier pan-european deţine deja o participaţie de 5,1% din bursa norvegiană.

Dacă oferta Euronext va avea succes, Norvegia ar deveni a şasea ţară europeană în care funcţionează acest operator, după după Franţa, Olanda, Belgia, Portugalia şi Irlanda.

Dar, cel mai mare acţionar al pieţei din Oslo, DNB Bank, cu o deţinere totală de 20% din bursa norvegiană, a informat, din nou, că îşi va vinde participaţia către Nasdaq.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Topul Firmelor din Municipiul Bucuresti 2019www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS