ZIARUL BURSA

12 februarie
"Nu este damf de Vâlcov în raportul privind parcursul nostru către zona euro"

IEŞIRE FĂRĂ PRECEDENT A GUVERNATORULUI BNR MUGUR ISĂRESCU:"Nu este damf de Vâlcov în raportul privind parcursul nostru către zona euro"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 12 februarie

Convocat de senatorul Zamfir, Mugur Isărescu merge astăzi la Comisia Economică din Senat  

Isărescu: "Vâlcov nu citeşte rapoartele BNR, ci doar ce scriu Piperea şi Isar"

BNR cere ferm ruperea în totalitate a taxei pe activele bancare de indicele ROBOR

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a avut, ieri, o ieşire fără precedent, în care a răspuns dur declaraţiilor făcute în ultima vreme de Darius Vâlcov, consilierul premierului, cu privire la ROBOR şi la atribuţiile băncii centrale.

ROBOR omnia vincit

Mihai AntonescuBănci-Asigurări / 12 februarie

Mihai Antonescu

Prin zorii târzii ai tinerei noastre democraţii, în primul cincinal post decembrist, când capitalismul sălbatic nu mai umbla de-a bu­şi­lea, ci zburda deja destul de energic prin coclaurii economiei de piaţă, de-a lungul laturii stradale a Hanului lui Manuc stăteau grupaţi, bruneţi şi dezinvolţi, artizanii independenţi ai cursului de schimb.

"Riscăm să intrăm în recesiune, iar bugetul pentru 2019 este fragil şi dezechilibrat"

FLORIN JIANU, PREŞEDINTE CNIPMMR:"Riscăm să intrăm în recesiune, iar bugetul pentru 2019 este fragil şi dezechilibrat"

Ramona RaduCompanii / 12 februarie

Ţara noastră riscă, în acest moment, să intre în recesiune, deşi potenţialul economic favorizează dezvoltarea, iar bugetul de stat pentru anul 2019 este fragil şi dezechilibrat, fiind construit pe himere, pe credite angajament, la fel ca anul trecut, ceea ce înseamnă că, de fapt, mutăm plăţile de la un an la altul, fără să ne uităm cine va trebui să plătească la final, a avertizat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din Româ­nia (CNIPMMR).

BVB - sub asaltul declaraţiilor venite din mediul politic

BVB - sub asaltul declaraţiilor venite din mediul politic

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 12 februarie

Marcel Murgoci, Estinvest: "Piaţa a fost trasă în jos de scăderile băncilor, chiar dacă nu au existat schimbări de natură negativă pentru emitenţi, din punct de vedere fundamental"  

Pentru a ajunge la nivelurile cotaţiilor existente înaintea primelor declaraţii legate de aplicarea măsurilor ce s-au transformat în Ordonanţa 114/2018, Banca Transilvania are nevoie de o creştere de aproape 30%, iar BRD de 18%

Piaţa noastră de capital a trecut ieri printr-o nouă şedinţă în care a fost bombardată de declaraţiile venite din partea reprezentanţilor Guvernului, acţiunile Banca Transilvania (TLV) şi BRD - Groupe Societe Generale (BRD), cele două bănci lichide de la cota Bursei de Valori Bucureşti (BVB) înregistrând căderi ale cotaţiilor de 5,73% şi 4,23%, în timp ce indicele BET a coborât cu 2,45%, într-o lovitură dată raliului conturat săptămâna trecută când societăţile bancare au bifat aprecieri impresionante ale preţurilor acţiunilor.

Recomandările MCV, în contradicţie cu Constituţia

MINISTRUL JUSTIŢIEI, TUDOREL TOADER: Recomandările MCV, în contradicţie cu Constituţia

George MarinescuPolitică / 12 februarie

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a răspuns, ieri, scrisorii prin care Comisia Europeană, prin prim-vicepreşedintele Frans Timmermans, solicita guvernului Dăncilă să îşi exprime opinia cu privire la emiterea unei ordonanţe de urgenţă privind contestarea în anulare a sentinţelor pronunţate de completurile de cinci judecători constituite ilegal la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei.

Ediţia din 12.02.2019
Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019
Ediţia din 24.10.2019
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle

Politicianul închipuit

Cătălin AvramescuEditorial / 12 februarie

Cătălin Avramescu

Au prins un individ care pretindea că este doctor. Povestea lui este un distilat a tot ce merge rău în această ţară. Un italian cu opt clase care, odată ajuns în România, a decis să facă pe chirurgul. Desigur, a găsit pe cineva care să îi...

Buget, pe repede înainte

Buget, pe repede înainte

Gheorghe IorgoveanuMacroeconomie / 12 februarie

Soarta dezbaterii şi adoptării bugetului de stat în Parlament pare să fie similară cu modul în care au fost votate Codul penal şi Codul de procedură penală. Coaliţia PSD-ALDE doreşte ca vineri, 15 februarie, plenul Parlamentului să dea votul...

Kovesi, susţinută de europarlamentarii PNL

I.Ghe.Politică / 12 februarie

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, ieri, că europarlamentarii liberali au fost mandataţi de Biroul Executiv al partidului să susţină candidatura Laurei Codruţa Kovesi la funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

Precizare

CFR SACompanii / 12 februarie

În urma informaţiilor publicate în data de 7 februarie 2019, în articolul Filiera "Craiova" din fruntea CFR SA, din Ziarul BURSA, Serviciul Comunicare Mass-Media al CNCF CFR SA transmite următoarele precizări:

MACRO NEWSLETTER 12 Februarie 2019

MACRO NEWSLETTER 12 Februarie 2019

Macroeconomie / 12 februarie

Producţia industrială din Marea Britanie a scăzut neaşteptat în decembrie 2018, cu o rată lunară de 0,5%, după o scădere de 0,3% în luna precedentă, iar scăderea anuală s-a temperat până la 0,9%, de la 1,3% în luna anterioară.

HORA propune reglementarea fiscală a bacşişului

HORA propune reglementarea fiscală a bacşişului

Ramona RaduCompanii / 12 februarie /

Asociaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) propune reglementarea fiscală a bacşişului acordat de clienţi angajaţilor din domeniu, prin impozitarea acestuia doar cu 10%, a anunţat, ieri, Dragoş Petres­cu, preşedintele HORA.

Avocaţii protestează

Gheorghe IorgoveanuPolitică / 12 februarie

Mii de avocaţi au protestat, ieri, împotriva faptului că Ministerul Justiţiei nu a prins în bugetul pe anul în curs plăţile restante privind asistenţa juridică obligatorie exercitată în dosarele penale şi nici mărirea valorii acesteia.

Trezoreria din Turcia preia controlul Isbank

Internaţional / 12 februarie

Participaţia deţinută de principalul partid de opoziţie în Isbank - cea mai mare bancă din ţară - va fi transferată "mai devreme sau mai târziu" către Trezorerie, conform preşedintelui Turciei, Tayyip Erdogan, citat de Reuters.

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo