Evaluarea proiectelor de eficienţă energetică, blocată de lipsa de personal

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 24 martie

Evaluarea proiectelor de eficienţă energetică, blocată de lipsa de personal

Evaluarea dosarelor de finanţare depuse în Programul "Casa Eficientă Energetic" se află într-un impas din cauza lipsei resurselor umane care să realizeze aceste proceduri, a declarat, ieri, Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, cu prilejul unei conferinţe de presă.

"Casa Eficientă Energetic, un program care a avut suişuri şi coborâşuri şi în care au fost depuse 2200 de dosare. Evaluarea dosarelor depuse este într-un impas. Trebuie să asigurăm resursele umane necesare pentru evaluarea dosarelor şi semnarea contractelor de finanţare. Va trebui să luăm o decizie, pentru că, în momentul de faţă, capacitatea instituţională nu a permis Administraţiei Fondului pentru Mediu să deruleze mai repede acest program. În acelaşi timp, extindem componenta de clădiri publice a programului, unde dorim să asigurăm o finanţare în plus pentru instituţiile publice. Bugetul alocat pentru anul 2021, pentru insituţii publice, va fi de 1,4 miliarde de lei. Instituţiile publice pot aplica pentru eficientizarea acestor construcţii şi reducerea emisiilor de carbon pentru sedii, şcoli, spitale, locuinţe sociale, etc. În componenta de locuinţe uni-familiale, suma maximă care poate fi acordată este de de 15.000 de euro", a spus Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a precizat că anul acesta va fi lansată o nouă sesiune a programului "Casa Verde Fotovoltaice".

"Programul a fost deblocat pentru evaluarea proiectelor. Suntem în fază de contractare şi plăţi. Am operaţionalizat programul în ultimele două luni şi ne vom asigura că sunt finalizate toate restanţele din sesiunea precedentă, astfel încât să putem plăti tot ce am contractat şi să contractăm tot ce este aprobat. Din bugetul neconsumat şi într-o formă îmbunătăţită a Ghidului de finanţare vom lansa o nouă sesiune în cursul anului 2021", a afirmat ministrul Tanczos Barna.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a anunţat luna trecută că Administraţia Fondului pentru Mediu începe decontarea cheltuielilor eligibile din Programul "Casa Verde Fotovoltaice", fiind emis, în acest sens, Ordinul pentru modificarea Ghidului de finanţare. Conform ordinului emis de ministrul Tanczos Barna, a fost prelungit cu patru luni termenul de implementare a proiectului şi a fost stabilită flexibilizarea Ghidului prin introducerea unor prevederi care să permită acceptarea sistemelor de panouri fotovoltaice care îndeplinesc condiţiile prevăzute de program în ceea ce priveşte producerea energiei şi colectarea datelor privind cantitatea produsă cu un minim de componente.

Noile prevederi permit modificarea amplasamentului prin montarea panourilor în incinta proprietăţii, indiferent de loc, depunerea exclusiv online a cererilor de decontare şi obligaţia păstrării sau arhivării de către beneficiarii şi instalatorii validaţi a documentelor pe întreaga perioadă de derulare a contractului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ALPHA BANK
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

06 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9483
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3786
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7500
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8051
Gram de aur (XAU)Gram de aur250.8945

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro