EXCLUSIVDIICOT nu a deschis dosar penal în cazul City Insurance; Sesizările primite de la Nicu Marcu erau făcute "la mişto"

Radu Soviani
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 ianuarie 2023

DIICOT nu a deschis dosar penal în cazul City Insurance; Sesizările primite de la Nicu Marcu erau făcute "la mişto"

Pogea cere revocarea lui Marcu Nicu din calitatea de reprezentant al Finanţelor în Consiliul Naţional de Integritate (CNI) şi înlocuirea lui cu Bogdan Drăgoi (N.I./BURSA/15 iunie 2009)

Radu Soviani

Nicu Marcu şi ASF s-au împiedicat în sesizarea DIICOT privind infracţiunile celor implicaţi în supravegherea asigurărilor

"Libertatea şi Cătălin Tolontan sunt bineveniţi în subiectul fraudei de la City Insurance şi ne bucură că au înţeles utilitatea subiectului pentru public. Ne bucură că subiectul corupţiei din pieţele de capital şi de asigurări atrage atenţia presei şi sperăm să cuprindă întreaga presă, de la care bineînţeles că vor lipsi ziariştii care acordă premii Cooperativei-ASF şi conducerii SIF-urilor, dedicate la malversaţiuni", îmi scrie un cititor al ziarului BURSA şi al meu, bucurându-se că ziarul nu mai are monopolul ciudat în a scrie despre fraudele din ASF.

De altfel, acest monopol nedorit al ziarului BURSA în cazul City Insurance este în sfârşit explicat public, tot de Cătălin Tolontan, la el, pe blog: ,,E adevărat că instituţii influente şi persoanele implicate sunt speriate de investigaţia despre escrocheria City şi fac orice să o blocheze. (...) Încercarea, inutilă până la urmă, dar energică de a bloca răspândirea investigaţiei City se face altfel. Preşedintele ASF, Nicu Marcu, numit politic de PSD, are pe mână un buget enorm. A angajat ca şef de cabinet un fost general SRI cu patru stele. De asemenea, Preşedintele a recrutat pe post de consilieri ziarişti de la publicaţiile economice, care continuă să semneze ca «independenţi» pe site-uri".

Ziarul BURSA a fost prima publicaţie care a avut curajul să spargă embargoul neacoperirii media a complicităţii ASF cu frauda de la City Insurance. Spre exemplu, în articolul din 27 septembrie 2021 (au trecut 16 luni): ,,Preşedintele ASF de la unitatea «cu caimac» Mişu Negriţoiu arată cu degetul spre Preşedintele ASF de la unitatea «ocolul silvic» - Nicu Marcu. Parchetul să îi salte, Parlamentul să îl revoce şi pe Nicu Marcu'" (articolul, AICI)

În esenţă, în urmă cu 16 luni, arătam pe baza unor documente pe care le aveam în posesie, modul în care erau sifonaţi banii din City Insurance şi complicitatea funcţionarilor ASF la fraudă pe parcursul tuturor mandatelor de preşedinţi ASF, începând cu Mişu Negriţoiu (revocat de Parlament în mai 2017) şi terminând cu Nicu Marcu, actualul preşedinte ASF.

De menţionat că, la 31 decembrie 2013 (Negriţoiu a preluat mandatul de la 1 mai 2014), cota de piaţă a City Insurance în asigurări RCA era de 7,5% - pe segmentul de asigurări generale fiind de circa 4,6% -, în 2016, după doi ani de mandat Negriţoiu s-a dublat la 16,12%, iar în 2017, cu Negriţoiu la cârmă până în luna mai, s-a majorat la 30,1% şi devine liderul pieţei RCA până la faliment.

Am scris în investigaţia din urmă cu 16 luni cum City Insurance a reuşit să crească în 2016 până la 16,14%, pe baza unor fonduri inventate puse în seama unui vehicul propriu din Luxembourg (Mandarin) - 30 de milioane de euro care nu au existat. După evidenţele că Mandarin declarase dar nu cumpărase în contul City obligaţiuni germane sau olandeze de 30 milioane de euro, societatea a intrat în lichidare (o altă sifonare City), după care frauda şi spălarea de bani s-au mutat la Londra, odată cu desfiinţarea vehiculului luxemburghez, în 2017.

DIICOT nu a deschis dosar penal în cazul City Insurance; Sesizările primite de la Nicu Marcu erau făcute "la mişto"

Între timp, societatea îşi demonstra solvabilitatea faţă de Mişu Negriţoiu şi cei angajaţi de el pe parcursul anului 2016, prin activitatea de samsar de drepturi litigioase, sub privirea ASF. City Insurance sifona banii încasaţi din asigurări în România, plătind 83,2 milioane de lei pentru drepturi litigioase de la samsari, şi pe care, sub privirea ASF, le considera şi le înregistra în contabilitate ca titluri de stat ale României. Altă fraudă, altă sifonare.

DIICOT nu a deschis dosar penal în cazul City Insurance; Sesizările primite de la Nicu Marcu erau făcute "la mişto"

Însă contribuţia majoră a lui Negriţoiu, revocat în mai 2017 din poziţia de preşedinte ASF, a fost aducerea şi prezentarea "investitorului" Max Roessler, care a venit la pachet cu extrasul de cont falsificat, în contul care nu exista. În 23 martie 2017 îl prezenta pe Roessler asigurându-i pe cumpărătorii de poliţe RCA de la City că "City Insurance are un portofoliu solid, mai ales în ceea ce priveşte poliţele auto obligatorii şi care se poate dovedi o investiţie foarte bună pentru următorii ani".

DIICOT nu a deschis dosar penal în cazul City Insurance; Sesizările primite de la Nicu Marcu erau făcute "la mişto"

În 26 aprilie 2017, în mandatul lui Negriţoiu, City Insurance depune extrasul de cont falsificat prin care pretinde că are în cont 50 de milioane de euro, dintr-un pretins împrumut de la o firmă portugheză Planar LDA, cu sediul într-un garaj, aşa cum a dezvăluit Libertatea. Potrivit datelor de bilanţ publicate de Libertatea, în cinci ani (2017-2021) Planar avea câştiguri nete de 186.377 de euro, de unde rezultă că, pentru a avea fondurile de a împrumuta în favoarea City banii pretins depuşi la Axion Bank (50 de milioane de Euro), Planar ar fi avut nevoie de profiturile pentru 1.300 de ani.

Operaţiune tipică de spălare de bani, cu documente depuse la ASF în mandatul lui Mişu Negriţoiu şi validate de oamenii aduşi de el la supraveghere şi juridic, după cum rezultă din documentul prezentat de Libertatea (Florin Golovatic - director Direcţia de Supraveghere şi Control, în prezent din nou director în ASF, Răducu Petrescu - director juridic ASF, ascuns cel puţin până anul trecut în poziţia de consilier juridic)

DIICOT nu a deschis dosar penal în cazul City Insurance; Sesizările primite de la Nicu Marcu erau făcute "la mişto"

Mişu Negriţoiu este revocat de Parlament în 11 mai 2017 din poziţia de Preşedinte ASF.

În 28 iunie 2017, Parlamentul îi numeşte de Leonardo Badea în calitatea de Preşedinte ASF şi pe Ovidiu Wlassopol (fostul soţ al Liei Olguţa Vasilescu) în calitate de prim-vicepreşedinte ASF. Conform Legii ASF, reprezentantul legal al Autorităţii de Supraveghere Financiară este Preşedintele ASF, iar în caz de imposibilitate temporară de exercitare a atribuţiilor, acestea revin prim-vicepreşedintelui ASF.

În data de 26 iulie 2017, având ca susţinere că societatea Planar a vărsat profitul echivalent pentru o perioadă de 1300 de ani şi extrasul de cont VIZBIL falsificat de la Axion Bank şi care nu avea cum să nu fie verificat şi de SRI în baza protocolului secret încheiat de Mişu Negriţoiu - ca Preşedinte ASF proaspăt numit - cu SRI în 16 mai 2014 (unde director adjunct era actualul şef de cabinet al lui Nicu Marcu, la ASF - generalul George Viorel Voinescu), sub semnătura prim-vicepreşedintelui ASF, Ovidiu Wlassopol, ASF emite decizia 1019/26 iulie 2017, prin care, în baza extrasului de cont falsificat şi a pretinsei creditări cu profitul pe 1300 de ani, scoate City din procedura de redresare şi relansează frauda.

DIICOT nu a deschis dosar penal în cazul City Insurance; Sesizările primite de la Nicu Marcu erau făcute "la mişto"

Leonardo Badea rămâne Preşedinte al ASF până la 11 octombrie 2019 (din 28 iunie 2017), când demisionează pentru a fi numit în poziţia de Viceguvernator BNR.

În perioada 11 Octombrie 2019 - 26 iunie 2020, ASF rămâne condus de prim-vicepreşedintele Doina Dascălu, o răsfăţată a funcţiilor publice şi colegă la Curtea de Conturi cu viitorul Preşedinte ASF, fostul contabil de ocol silvic, Nicu Marcu.

Aceasta a fost numit în 26 iunie 2020 ca Preşedinte al ASF şi a permis City Insurance să mai emită poliţe RCA şi/sau de asigurări până în septembrie 2021.

Într-un comunicat de presă, Nicu Marcu susţine că a aflat abia în data de 4 aprilie 2021 că extrasul de cont este falsificat şi a sesizat Parchetul, adică timp de nouă luni a supravegheat perpetuarea fraudei. Este necredibil că a aflat doar în 4 aprilie 2021 (indiciile au fost tot timpul în dosarele ASF începând cu Aprilie 2016), dar dacă în 4 Aprilie 2021 a aflat că City minte în privinţa solvabilităţii, de ce a permis City Insurance să mai emită poliţe încă aproape şase luni, până în septembrie 2021, majorând frauda cu minimum 1 miliard de lei?

Arăt că este necredibilă ,,certitudinea'' abia la 4 Aprilie 2021, întrucât, în ianuarie 2021, ASF, prin purtător de cuvânt, a afirmat că încă din ianuarie 2021 a sesizat DIICOT pentru verificarea faptelor angajaţilor vinovaţi de lipsa de supraveghere/complicitate.

Am verificat la DIICOT, în data de 14 ianuarie 2021 situaţia sesizărilor.

DIICOT nu a deschis dosar penal în cazul City Insurance; Sesizările primite de la Nicu Marcu erau făcute "la mişto"

Iniţial, DIICOT a refuzat să îmi răspundă, însă în urma insistenţelor am primit un răspuns, în data de 10 februarie 2021, prin adresa 51/VIII-3/2021.

DIICOT nu a deschis dosar penal în cazul City Insurance; Sesizările primite de la Nicu Marcu erau făcute "la mişto"

Aşadar, Nicu Marcu şi Autoritatea de Supraveghere Financiară au sesizat la mişto DIICOT, întrucât în urma sesizării nu s-a format niciun dosar penal privind frauda funcţionarilor din ASF, respectiv controale viciate chiar de angajaţi în favoarea unor firme de asigurări.

Cum ar fi controlul realităţii sumei de 50 de milioane de euro provenită dintr-un garaj şi ajuns într-o "bancă" elveţiană, operaţiune tipică de spălare de bani şi cu documente la dispoziţia ASF cel mai târziu din 26 Aprilie 2017 (în realitate din martie 2017). Şi extrasul de cont vizibil falsificat. Si sifonări din banii asiguraţilor către beneficiari reali care puteau fi identificaţi de ASF, bani reali sifonaţi ca dobânzi pentru banii inexistenţi, aşa cum scrie Libertatea de azi, în articolul despre "româno-elveţianul conectat la serviciile secrete".

Concluziv:

1.Aşadar, în perioada iunie 2020 - ianuarie 2021, Nicu Marcu a făcut sesizări la mişto către DIICOT, care nu s-au constituit în dosare penale.

2.Simultan a început o campanie fără precedent pentru luarea de bani de la asiguraţi prin scumpirea asigurărilor prin aşa numita "decontare directă obligatorie", astfel încât City Insurance să îşi acopere necesarul de capital (sifonat) şi de fonduri (sifonate), din banii asiguraţilor, aşa cum am scris şi am avertizat încă din 31 ianuarie 2021, dată la care Nicu Marcu făcea încă sesizări la mişto: "Iniţiativa se numeşte decontare directă obligatorie (în prezent este facultativă şi nu are niciun succes) şi este menită să ia până la un miliard de lei pe an de la populaţie şi companii şi să îi dea acţionarilor privaţi ai societăţilor de asigurare. Pentru ca aceştia să nu aducă capital pentru neperformanţa lor şi eventual să continue să sifoneze sume către companiile mamă" (întreg articolul, AICI).

3.Prin introducerea decontării directe obligatorii (şi scumpirea poliţelor cu 20%), pe care ASF o motiva tâmp din cauză de "BREXIT", City Insurance ar fi scăpat din morişca falsurilor, pentru că Nicu Marcu i-ar fi oferit banii de la asiguraţii pe care îi frauda.

4.Iniţiativa a căzut, dar în februarie 2021, pe căi bătătorite, grupurile de interese din ASF care au protejat frauda de la City Insurance a reuşit să pună pe numele lui Florin Roman o iniţiativă prin care Nicu Marcu şi ceilalţi (de la Negriţoiu, Wlassopol, Badea, Doina Dascălu etc.) obţineau imunitate. Iniţiativa a căzut după ce a arătat încă de atunci care este scopul acestei ciudăţenii: exonerarea de răspundere pentru cei responsabili din ASF pentru frauda de la City Insurance. Articolul din 22 februarie 2021 îl găsiţi AICI.

5.Abia ulterior Nicu Marcu s-a văzut în imposibilitatea de a mai muşamaliza frauda şi ar fi sesizat Parchetul în aprilie 2021, însă simultan a mai lăsat City Insurance, cu ştiinţa extrasului de cont falsificat, să emită poliţe încă aproape şase luni. Din estimările mele, peste 500 de milioane de lei, care este porţia de fraudă în responsabilitatea directă, prin acţiuni şi inacţiuni, a lui Nicu Marcu.

6.În final, s-a trecut la planul "B", în 4 iunie 2021 - devalizarea Fondului de Garantare a asiguraţilor, aşa cum am scris AICI. Şi pentru că banii nu ajung, urmare a complicităţii funcţionarilor ASF cu frauda de la City Insurance, ASF a majorat de la 1% la 4% partea din preţul poliţei RCA care se duce la alimentarea Fondului. Adică frauda este plătită de două ori de asiguraţi, şefii ASF îşi iau banii la timp pentru că acţionarii City Insurance care au sifonat nederanjaţi de ASF sute de milioane de euro au rămas neatinşi până când Autoritatea de Supraveghere Financiară din Marea Britanie să sesizeze spălarea de bani. Totul sub protocolul încheiat de ASF cu SRI în mai 2014.

Opinia Cititorului ( 25 )

 1. Foarte tare articolul. Ce sa intelegem noi? Ca frauda City s-a stiut de catre toti presedintii ASF Negritoiu, Badea Leonard si Marcu Nicu. Fiecare a musamalizat situatia si au permis un tun enorm prin falimentul City. Adica culpa comuna la frauda si sifonare de bani. Eu zic ca dl Marcu a sesizat la misto DIICOT ca alibi. El a lasat City sa functioneze pana nu a mai putut sa musamalizeze treaba.

  1. Vă rog atunci când faceți comentarii la articolele ASF din Bursa să nu le mai faceți în numele pseudonimului "hateR Rațional" cu paragrafe emise în trecut de acest cont. Fiți originali! Știu că suntem țara plagiatului dar n este frumos...îmi luați plăcerea de a mai comenta și eu. In sfârșit apare și Leo în peisaj. Prea numai Marcu și Mișu erau vinovați. Leo nimic nimic atâția ani? Era bătător la ochi. E drept că nu pricepe el multe dar la prostii îl duce capu'. Ceva ceva tot o fi înțeles el privind City.

  Nu I-a zis nimeni lu Marcu ca sesizarea DIICOT nu tine loc de aplicarea legii de catre ASF?

  Sesizarea DIICOT nu te absolva de raspundere. Scapi de tainuire dar nu scapi de favorizarea infractorului, grup  

  infractional, participatie improprie si neglijenta in serviciu. Cel putin. 

  Wlasopol Ovidiu a scos City din redresare. Pai ce intelege saracul Olgut cu capul lui mic? Cameramanul protv facut jurist la Spiru a parvenit prin intermediul pensiei alimentare. Aerele pe care si le da sunt subiect de bancuri in asf intre cei care stiu ca are hardul mic si nu prea poate intelectual. Va lamuriti daca cautati pe Internet audierea lui Wlasopol in parlament. Saracul penibil nu a stiut o intrebare simpla din asigurari. Cum va migrati ca a semnat scaoterea din redresare?

  1. O sa fie interesant. Abia astept sa vad ce mai apare zilele urmatoare!

   Ovidiu Wlassopol este cel care a girat scoaterea din redreseare financiară a societății City Insurance, fără ca firma de asigurari sa își fi îndeplinit planul de măsuri.

   Când se va da drumul dosarului penal City Insurance, îl veți vedea pe la DNA/DIICOT, dar își va turna toți colegii ca sa scape. Deși, in cazul lui, din punct de vedere legal, nu exista scăpare! 

  Felicitari pentru articol!

  Ati ramas unul dintre putinii care dezvaluie fraudele mafiotilor din piata financiara ajutati de cei care ar trebui sa-i supravegheze. 

  Locul mafiotilor e la puscarie! 

  Dar fondul de garantare cum acceptă să plătească fara sa recupereze banii de lamvinovati!? Aici e un întreg lanț de complicități și de ticăloșii, inclusiv cu procurorii DIICOT si marele DNA. Nici nu era nevoie de sesizarea ASF , atunci cand se activeaza plati imense din fondul de garantare trebuie verificata cauza si recuperate daunele de lamtoti cei vinovati de lipsa de supraveghere, neglijenta sau furt. ASF are imunitate de facto pentru ca procurorii sunt incompetenți și inconștient. Dacă ar fi afectate pensiile poate ca ar misca lucrurile, altfel, așteaptă vreo comanda politica la vremea alegerilor cand incep răfuieli ca le maidan.

  1. Politia si alte organe se autosesizeaza la filmulete cu batai in trafic sau la nu stiu ce rom care si-a batut amanta si a umilit-o. Pentru falimente ca City, au nevoie de sesizari si nici atunci nu deschid dosare. Sa nu uitam ca si cei din parlament au sarit si au luat partea ASF in cazul City. Acum ca buba s-a spart, trebuie ancheta extinsa.

   FGA este vraiste. Sat fara caini. Locul unde isi angajeaza sefii din ASF neamurile, mascat, saa nu se vada. O sa dau nume in perioada urmatoare. Primul nume este al baiatului Doinei Dascalu cea care umbla numai cu corectitudinea in gura (ca numai corecta nu e): Cristian Leonte. Cum a venit sefa in ASF, contabila Dascalu care habar nu are de piata financiara l-a transferat pe fiu-su la FGA. Gata! A rezolvat incompatibilitatea. Pai cine sa verifice ce se intampla la FGA? Astia care si-au pus acolo nevestele, amantele, fostele neveste, copiii? CINE?

   pentru ca teapa data e groasa!

   sunt implicati securisti - parlamentari - banci - fonduri speculative... 

   DA chiar am rigamintea sa ma contrazica organele abilitate in iesire in presa. 

   Se vede din satelit traseitatea fraudei exact cu boomul de credit! 

   Deci de unde boom credit in alta zona si prabusire / praf lichiditate in alta zona! 

   Banii sunt in betoane - banci - securisti - fonduri speculative si cv maruntisi de hoti “buzunare”. 

   s c cret  

  Foarte bun articol!

  In definitiv, toate fraudele astea imense se fac, intotdeauna, cu complicitatea statului roman, prin reprezentantii lui. Imi amintesc si de scandalul FNI, unde fondul ar fi trebuit, conform legii, sa aiba 50% parca, lichiditati in banci si nu a avut nici un ban. Chestiunea fiind cunoscuta dintotdeauna doar de securistii angajati de vantu. Apropo, mai am inca vreo mie de parai pe carnetul ala FNI, in vremea aceea eram un tanar credul :-))) Mai stie cineva daca se mai pot recupera? Unii si-au recuperat banii, pe ce criteriu naiba stie, de fapt ce dreaq, nu ma mai mira nimic in tara asta. 

  mai vrem in Schengen ?

  1. N-are nici o legatura nici cu Schengen, nici cu razboiul din Ucraina si nici cu Covid 19.

   In schimb, are legatura cu ESMA si pasivitatea organismelor europene fata de evidenta coruptie din ASF, din piata asigurarilor si din piata de capital.

   Organismele europene sunt ori incompetente, ori corupte, ele insele.

   Asa e, dar are cu Soros siiigur !

   Vai mai Vasilico ce spirituala esti! Inteligenta si spirituala si ironica. Am murit de ras cat esti de spirituala tu.

   Felicitari domnule Soviani!

   ASF este o institutie profund corupta si relativ neprofesionista. 

   Conducerile succesive ale ASF s-au dovedit a fi lipsite de professionalism ,Buna credita si bune intentii . Dovada, falimentele de pe piata asigurarilor, fraudele de pe piata de capital si a fondurilor de pensii . 

   Vinovati de aceasta stare de lucruri nu sunt numai cei de la ASF ci si organismele care au numit conducerile de la ASF si care au tolerat abaterile de la Lege si de la menirea lor a acestor conduceri. Comisiile de buget finante ale parlamentului si-au exercitat in mod superficial atributiile de avizare si Supraveghere a instiutiei de reglementare si Supraveghere numita ASF, desi presa si stakeholderii au tras multiple semnale de alarma asupra derapajelor.Alti mari vinovati sunt auditorii si in special cei din Big Four care au facut audituri formale pentru tarife exacerbate, fara a identifica,sesiza si cautiona abaterile de la normele financiar-contabile, de risc si prudentiale. Au cerificat bilanturi si situatii financiare mistificate si nereale( vezi City,Carpatica,,Euroins etc.) inducand in eroare pietele, stakeholderii. Consecintele se vad azi. Alti mari vinovati sunt toate institutiile statului cu atributii de Supraveghere si control, Curtea de conturi, Ministerul de interne, parchetele, intitutiile de Justitie, Consiliul concurentei, Protectia consumatorui etc., care nu si-au si nu isi exercita cu diligenta, professionalism si celeritate atributiile acordate prin lege si nu rapund adecvat la semnalele de alarma .  

   Atata vreme cat aceste institutii nu vor functiona in mod adecvat conform menirii lor si vor tolera in continuare neprofesionalismul, lichelismul, coruptia, mimetismul , lip sa de morala si etica climatul financial si pietele financiare vor fi sabotate. Mare parte din presa este complice si corupta, cumparata. Singur ziarul Bursa a fost permanent si cu curaj in prima linie a luptei cu caracatita din pietele financiare. In rest alte publicatii au intervenit sporadic, conjunctural si contextual pe aceste subiecte. 

   Fara efort conjugat, institutii, presa,actionari, firme, stakeholderi situatia de pe piete nu de va schimba.

   Am Zia. 

   Acum ASF incearca ascunderea urmelor in cazul Euroins tot mana in mana cu auditorii Fat Four. Cu ei lucreaza dl Golovatic de zor in mare secret.

   ESMA e doar la piața de capital. La Asigurări și pensii e EIOPA. Dar tot știți mai multe informații decât oamenii angajați de Leonardo Badea în ASF. Se uită prea ușor că un lipitor de afișe mărunt din Târgoviște a fost Președinte ASF, a dat afară oameni profesioniști și a angajat numai specimene de partid. Tot el a secretizat salariile din ASF. Tot el NU a făcut NIMIC privind City Insurance. Acum e al 3 om în BNR. De aia e trecut pe silent în investigații? Păi băi Leo eu știu cine ești..ai cam făcut ceafa lată la BNR și vezi că acolo ăia au nasul pe sus..se cred nobili și nu sunt Ponta să guste comportamentul tău ieftin de cartier. "Succes" cu City!.

  Tripleta Mihai Weber - Cristian Rosu - Florin Golovatic sunt părțile importante din rețeaua care a asigurat protecția firmei City Insurance.

  Mihai Weber - deputat PSD, conduce comisia de control a Serviciului de Informații Externe (SIE) din Parlament. Fiul lui Mihai Weber este consilierul vicepreședintelui ASF - Cristian Rosu. Postul de vicepreședinte ASF a fost atribuit organizației PSD condusă chiar de către Mihai Weber care l-a susținut pe Cristian Rosu la șefia ASF.  

  Cristian Rosu - vicepreședinte sector Asigurari, principalul responsabil de piața de asigurari din Romania. Este varul lui Liviu Dragnea (asemănarea este izbitoare) și este cel care a asigurat protecția lui City Insurance și Euroins pe întreg ASF ul.  

  Florin Golovatic - omul de încredere al lui Cristian Rosu și, mai nou, a lui Nicu Marcu. El a asigurat partea tehnica a protecției in cazul City Insurance și pt Euroins.

  Este un tip inteligent, dar șantajat, având probleme cu sursa veniturilor exorbitante și niște filmulețe cu amanta care era angajata la … Euroins! 

  Nicu Marcu este principalul vinovat pentru ca nu a furnizat DIICOT informații complete și elocvente. A simulat doar ca sa acopere urmele furtului. Nici mu putea altfel pentru ca el însuși are un trecut plin de scheleți . Transformarea FGA in garant al fraudei este o frauda in sine. Neamurile ASF istilor aduse acolo la grămada ar trebui identificate și eliminate urgent.

  Domnule Soviani poate scrieti un articol si despre cazul VIVRE- o frauda de 20 milioane de euro in care sunt implicate si doua banci mari din sistemul financiar romanesc- BT si Alpha Bank

  Este de asemenea un caz de competenta DIICOT 

  Cum spanac sa nu fie nici o retinere nici o demisie pana acuma la asa furaciune ? Sa nu va mirati cand or iesii oamenii in strada, nu mai dureaza mult.

  1. Oamenii nu pot sa își plătească facturile la gaz, apa și electricitate și tot nu ies in strada. Strâng cureaua și nimeni nu cracneste. Obedienta maxima. Nu cred sa iasă lumea pentru o frauda sau un tarif triplat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unnpr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6073
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2331
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8143
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.5443

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb