EximBank, finanţator pentru construcţia noii fabrici Prolyte Group

Adina Lateş
Bănci-Asigurări #Construcţii /

EximBank este partenerul financiar pe care compania Prolyte Products, parte a Prolyte Group din Olanda, specializat în realizarea de structuri uşoare din aluminiu destinate organizării de evenimente publice, l-a ales pentru construirea unei noi fabrici la Piatra-Olt, judeţul Olt, ce a fost inaugurată astăzi oficial, informează un comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, investiţia totală pentru noua unitate de producţie depăşeşte 18 milioane de lei şi a fost realizată în cadrul unui proiect co-finanţat din fonduri europene, cu susţinerea EximBank. Construcţia fabricii, ce se întinde pe o suprafaţă de 5.000 metri pătraţi şi care va genera până la 500 de locuri de muncă, a demarat în vara anului trecut.

"Parteneriatul pe care EximBank îl are cu Prolyte Group nu este unul foarte lung - colaborăm din 2012, dar pot spune că este unul solid, construit pe capacitatea noastră de a genera soluţii financiare personalizate şi pe potenţialul companiei de a implementa proiecte sustenabile, cu efecte pozitive atât la nivelul activităţii sale, cât şi pe orizontală prin crearea de noi locuri de muncă. Finanţarea de peste 16 milioane de lei acordată pentru fabrica de la Piatra-Olt completează paleta zonelor de acoperite de colaborarea noastră, de la derularea operaţiunilor zilnice, dezvoltarea societăţii şi a activităţii sale de export, până la atragerea de fonduri europene. Credem că acest parteneriat confirmă încă o dată preocuparea noastră strategică de a construi o relaţie solidă cu mediul de afaceri şi arată că EximBank este suficient de flexibilă pentru a se adapta pieţei, aşa cum a făcut-o în ultimii ani, devenind un partener financiar preferat de business", a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

"Aceasta este cea de-a doua fabrică pe care Prolyte Group o deschide în România, după cea de la Slatina, unde lucrează 150 de persoane şi care produce structuri uşoare din aluminiu destinate organizării de evenimente publice. Fabrica Prolyte Group de la Slatina este de altfel cea care a livrat scenele şi tot decorul metalic al spectacolului Eurovision 2014, precum şi pe cele ale concertelor susţinute la Bucureşti de Andre Rieu şi Robbie Williams.

Extinderea capacităţii de producţie din România este parte a strategiei Prolyte Group de a-şi transfera treptat producţia din Olanda în ţara noastră.

"Extinderea capacităţii de producţie a fost o etapă necesară în dezvoltarea companiei noastre. Deschiderea acestei noi fabrici este faza finală, şi cea mai importantă, a planului de relocare a producţiei, care ne va permite să continuăm extinderea şi să ne consolidăm poziţia de lider pe piaţa globală în domeniul în care activăm. Pentru noi este important să continuăm investiţiile şi, astfel, să ne asigurăm clienţii că avem cele mai moderne şi eficiente facilităţi de producţie care le livrează produse la cele mai înalte standarde şi suntem încântaţi că am reuşit să găsim în EximBank un partener care să susţină demersul nostru", a spus Lambert Bouwmeester, Prolyte Group CEO / Mihai Hlihor, Prolyte Group COO.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Felicitari Eximbank, asa vreau sa vad bancile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro