Fără dividende la Compa

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Compania ţinteşte răscumpărarea 15 milioane de acţiuni proprii, echivalentul a 6,85% din societate 

Acţionarii Compa Sibiu (CMP) au fost convocaţi, pentru data de 27 aprilie, în vederea aprobării repartizării profitului obţinut în 2019, ce prevede direcţionarea a 28,82 milioane de lei către surse proprii de dezvoltare şi 3,89 milioane lei către răscumpărări de acţiuni proprii, se arată în raportul companiei remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este vorba despre un pachet de cel mult cinsprezece milioane de titluri, echivalentul a 6,85% din companie, acţiuni ce urmează să fie alocate gratuit către membrii conducerii (administratori, directori) societăţii.

Pe lângă propunerea de distribuire a rezultatului anului trecut, acţionarii Compa vor mai avea pe masă, spre aprobare, Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru 2020, Programului de Investiţii pentru acest an, sau contractarea de credite pentru investiţii, linii de credit, leasing, scrisori de garanţie bancară şi alte produse financiar-bancare, de cel mult 40 milioane de euro, în anul curent.

În 2019, Compa Sibiu şi-a redus profitabilitatea cu 7,68%, producătorul de piese auto raportând, un rezultat net preliminar individual de 32,71 milioane de lei, faţă de cele 35,43 milioane lei, în 2018. La finele anului trecut, Ioan Deac, preşedinte şi director general al companiei, avea 19% din Compa, în timp ce Ioan Miclea, director economic, deţinea 18,75% din producătorul de piese auto cu sediul în Sibiu.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. normal. nu a dat dividende niciodata. in bugetul alocat de 3.9 mil lei, cat trebuie sa fie pretul maxim de rascumparare pentru 15 mil actiuni? nu cumva e un mesaj de la consiliul de administratie?

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS