Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

"Foxconn" va încheia în curând preluarea "Sharp"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Grupul taiwanez "Hon Hai Precision Industry" Co. ("Foxconn") ar putea prelua săptămâna aceasta, după repetate amânări, producătorul japonez de electronice "Sharp" Corp., conform unor surse citate de Bloomberg.

Acestea afirmă că "Foxcon" îşi va reduce cu aproximativ 100 de miliarde de yeni oferta anterioară, de 489 miliarde de yeni (4,3 miliarde de dolari), pentru noile acţiuni emise de "Sharp".

Conform surselor, board-urile celor două companii ar urma să aprobe tranzacţia la data de 30 martie, iar în ziua următoare va fi semnat acordul oficial de preluare.

Dar, potrivit altor surse, "Sharp" a analizat şi o ofertă rivală lansată de fondul public de investiţii nipon Innovation Network Corporation of Japan (INCJ), care vrea să unească operaţiunile "Sharp" din domeniul LCD cu cele ale rivalului "Japan Display" Inc., la care este deja acţionar. De asemenea, INCJ ia în considerare combinarea diviziei de electrocasnice a "Sharp" cu cea a "Toshiba". Potrivit surselor, autorităţile japoneze ar prefera o soluţie naţională pentru ca tehnologia "Sharp" în domeniul ecranelor să rămână în Japonia.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS