Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Franţa pregăteşte noi reduceri de taxe pentru companii

Ziarul BURSA #Internaţional /

Franţa pregăteşte noi reduceri de taxe pentru companii

Franţa pregăteşte o nouă rundă de reduceri de taxe pentru companii, în ideea de a stimula creşterea economică şi a ajunge la ocuparea deplină a forţei de muncă până în 2025, a declarat ieri ministrul francez al Finanţelor, Bruno Le Maire, transmite AFP, conform Agerpres.

Nivelul ridicat al şomajului a fost o problemă pentru toate guvernele franceze din ultimele decenii iar preşedintele Emmanuel Macron a reuşit unele progrese cu diminuarea ratei şomajului după o serie de reforme în favoarea mediului de afaceri. În cursul următoa­relor săptămâni Macron ar urma să prezinte un nou set de măsuri destinate stimulării creşterii economice prin reducerea obstacolelor pentru companii. Preşedintele Franţei va avea ultimul cuvânt cu privire la eventualele reduceri de taxe.

"Pactul productiv are un obiectiv clar: ocuparea deplină a forţei de muncă până în 2025. În acest scop vor fi utilizate toate instrumentele, inclusiv o reducere a taxelor pe producţie, potrivit unui calendar care ar urma să înceapă în 2021", a declarat Bruno Le Maire la o întâlnire cu oamenii de afaceri.

În trimestrul trei al anului trecut, rata şomajului în Franţa era de 8,6%, cu puţin peste nivelul de 8,5% înregis­trat în trimestrul al doilea, acesta fiind cea mai redusă rată a şomajului înregist­rată în Franţa după anul 2008.

Taxele pe producţie sunt un set de taxe pe care companiile din Franţa trebuie să le plătească pe lângă taxele normale pentru veniturile realizate. Ministerul francez de Finanţe estimează că aceste taxe au o valoare combinată de 77 miliarde euro, dublu faţă de media din UE şi de şapte ori mai mare decât în Germania, iar firmele franceze se plâng frecvent că aceste taxe sunt o problemă pentru competitivitatea lor.

Cu toate acestea, analiştii sunt de părere că Macron ar putea avea probleme în a reduce taxele pe producţie deoarece acestea sunt o sursă importantă de venituri pentru administraţiile locale şi regionale, care se confruntă deja cu problema diminuării veniturilor după eliminarea taxei pe reşedinţa principală.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS