ZIARUL BURSA

03 decembrie
Basorelief "Lupta dintre taur şi leu" din Persepolis (Iran) - scenă interpretată divers, inclusiv ca simbol al Nowruz (Ziua Anului Nou Persan) - ziua echinocţiului de primăvară când se înfruntă taurul (personificarea Pământului) cu leul (personificarea Soarelui), într-o luptă eternă în care au puteri egale.

Somnul raţiunii şi războiul

Cornel CodiţăEditorial / 08 ianuarie 2020

Cornel Codiţă

Cît de lung este drumul de la ameninţări şi zăngănitul armelor, pînă la război? Întrebarea a căzut ca un bolovan din cer pe capul oamenilor, cînd încă nu se terminaseră bine petrecerile prilejuite de trecerea dintre ani.

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, preocupat de situaţia din Orientul Mijlociu

I.Ghe.Politică / 08 ianuarie 2020

Situaţia din Irak, după eliminarea generalului iranian Qassem Soleimani de către Statele Unite, priveşte şi România, care are "foarte mulţi cetă­ţeni români care trăiesc şi muncesc în zona Orientului Mijlociu" şi în Irak, dar şi militari în această ţară, a declarat, ieri, preşedintele Klaus Iohannis, care a făcut apel la "o abordare calmă, diplomatică, o de-escaladare" şi "revenirea la un calm în această zonă".

Ionel Blănculescu

DUPĂ CE 2019 S-A ÎNCHEIAT CU UN DEFICIT DE PESTE 4%"Se impune o strategie de austeritate inteligentă şi oprirea desfrâului bugetar"

A consemnat EMILIA OLESCUMacroeconomie / 08 ianuarie 2020

(Interviu cu Ionel Blănculescu, consultant economic)

"În acest an, dezechilibrele evidente trebuie să intre obligatoriu în corecţii şi reechilibrări"

Reporter: Cum caracterizaţi anul care tocmai s-a în­cheiat, din punct de vedere macro-economic, şi care consideraţi că sunt priorităţile noului an?

Preţul oferit de asocierea câştigătoa-re, 1,2 miliarde de euro (inclusiv TVA), include construirea în ţară a tuturor celor patru corvete şi modernizarea cu aceleaşi sisteme a celor două fregate, precum şi dotarea iniţială cu armament (tunuri, rachete şi torpile).

OFERTELE DEPUSE PENTRU CORVETE, SECRET DE SERVICIUApărarea, netransparentă în achiziţiile publice

GEORGE MARINESCUPolitică / 08 ianuarie 2020

Curtea de Apel Bucureşti are pe rol, astăzi, un nou termen privind recursul înaintat de compania olandeză Damen împotriva sentinţei prin care Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia privind atribuirea contractului privind construirea celor patru corvete destinate Forţelor Navale Române de către asocierea Naval Group-Şantierul Naval Constanţa.

Ediţia din 03.12.2021
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Băncile din India, în grevă

Băncile din India, în grevă

V.R.Internaţional / 08 ianuarie 2020

Serviciile mai multor sucursale bancare şi bancomate din India sunt afectate astăzi, în condiţiile în care mii de angajaţi ai băncilor au decis să intre într-o grevă de o zi, potrivit livemint.com. Confederaţia Lucrătorilor Bancari din India...

MACRO NEWSLETTER 08 Ianuarie 2020

MACRO NEWSLETTER 08 Ianuarie 2020

Macroeconomie / 08 ianuarie 2020

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a menţinut creşterea anuală la 2% în noiembrie 2019, pe fondul unei scăderi anuale de 1,4% a creditului guvernamental şi a unui avans de 3,2% a creditului neguvernamental. Creditul acordat...

STUDIUVapatul şi fumatul cresc riscul de accidente cerebrale

Companii / 08 ianuarie 2020

Fumatul, de orice fel, dăunează grav sănătăţii, aceasta este concluzia specialiştilor. Persoanele care utilizează ţigări electronice şi care au obişnuit să fumeze tutun pot prezenta un risc mai mare de accident vascular cerebral în comparaţie cu...

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9487
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3767
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8121
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2179

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo