Gerea: "Bonusul pentru cogenerare nu şi-a atins ţinta"

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 10 iunie 2015

Gerea: "Bonusul pentru cogenerare nu şi-a atins ţinta"

Politica de bonusare va trebui regândită în condiţiile în care bonusurile care s-au dat până acum, precum acelea pentru cogenerare, nu şi-au atins în mod direct scopul iniţial, respectiv de a fi o sursă pentru investiţii în eficienţă, a declarat, ieri, ministrul Energiei, Andrei Gerea.

Domnia sa a explicat, citat de Agerpres: "Politica de bonusare va trebui regândită ţinând cont de plusurile şi minusurile de până acum, de faptul că practic bonusurile care s-au dat până acum, de exemplu pentru cogenerare, nu şi-au atins în mod direct scopul iniţial, şi anume de a fi un suport şi o sursă pentru investiţii în eficienţă, şi, practic, s-au transformat într-un suport de existenţă pentru cei care produc energie electrică şi termică. Lucrurile acestea trebuie şi ele regândite în paralel şi cu o nouă politică ce ar trebui să existe pentru sectorul de regenerabile, în aşa fel încât să putem echilibra toate aceste provocări, să nu fim puşi în situaţia de a finanţa un sector în detrimentul altuia. Mă gândesc aici la «conflictul» care a existat în ultimii ani între zona de regenerabile şi zona de producţie a energie pe bază de cărbune şi aşa mai departe".

Ministrul a precizat că ţara noastră trebuie să găsească un echilibru între măsurile de creştere a eficienţei energetice şi de păstrare la un nivel corespunzător a capacităţii României de a face faţă tuturor provocărilor la nivel regional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro