"Goscomloc" Huşi riscă deconectarea totală de la alimentarea cu energie electrică

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 28 iunie 2004

"Electrica" Moldova Vaslui a dat un ultimatum SC "Goscomloc" Huşi, de la care are de recuperat peste 3 miliarde de lei, în care se precizează că, dacă pînă astăzi, 28 iunie, nu îşi va achita integral datoriile, va recurge la deconectarea totală a societăţii de la sistemul de alimentare cu energie electrică.

"Trebuie să precizăm că anterior s-a decis asigurarea temporară a energiei electrice pentru Goscomloc Huşi, dar i s-a trimis conducerii acestei societăţi şi o somaţie prin care i se aducea la cunoştinţă faptul că dacă nu îşi achită integral datoriile faţă de Electrica, pînă pe 28 iunie, deconectarea va fi iminentă. Nu s-a mai contribuit cu nici o sumă la debitul pe care îl are din 2003", a declarat ing. Marcela Tăbuşcă, ofiţer de relaţii cu presa din cadrul "Electrica", citată de Rompres.

Directorul SC Goscomloc Huşi, Neculai Bugeag, consideră, că nu va avea cu ce să respecte solicitările SC Electrica, din cauza încasărilor foarte slabe şi absenţa alternativelor pentru a ieşi din criză. "Încasările sunt extrem de slabe, în medie cîte 7-8 milioane de lei pe zi. Oamenii, cu toate că ştiu că bunul mers al societăţii depinde în cea mai mare măsură de contribuţiile lor financiare, refuză să achite contravaloarea serviciilor primite de-a lungul timpului. Pentru că populaţia, instituţiile şi agenţii economici nu aduc bani la bugetul Goscomloc, noi nu avem cu ce să ne plătim datoriile. Depindem unii de alţii, dar acest lucru nimeni nu pare să îl conştientizeze", a spus Bugeag.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9030
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4936
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5798
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro