Revista BURSA Construcţiilor

GUVERNUL ALOCĂ664,1 milioane lei pentru certificatele CO2 necesare CE Oltenia

G.M.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 16 aprilie

664,1 milioane lei pentru certificatele CO2 necesare CE Oltenia

Guvernul a adoptat, ieri, o ordonanţă de urgenţă prin care modifică OUG 21/2021 pentru aprobarea acordării unui ajutor de stat de restructurare Societăţii "Complexul Energetic Oltenia"- SA.

"Continuăm procesul de restructurare al CEO, iar sumele alocate astăzi vin să confirme faptul că respectăm planul agreat cu Comisia Europeană. CEO este un pilon important al sistemului energetic din ţara noastră, dar totodată trebuie să ducem la final planul de restructurare pentru a putea produce energie curată", a declarat, după şedinţa de guvern, Virgil Popescu, ministrul Energiei.

În urma aprobării acestui act normativ, Ministerul Finanţelor va aloca sub forma de grant, la solicitarea Ministerului Energiei, suma de 664,1 milioane lei, în scopul asigurării resurselor necesare acordării ajutorului de stat, Societăţii Complexul Energetic Oltenia SA. Suma va fi asigurată de Ministerul Finanţelor din venituri rezultate din privatizare, pentru achiziţia parţială de certificate de emisii de gaze cu efect de seră aferente anului 2020.

Plata certificatelor de CO2, pe care CE Oltenia trebuie să le achiziţioneze până la finalul lunii aprilie, este parte a planului de restructurare, conform unui comunicat de presă emis de Ministerul Energiei.

"Neplata acestora ar fi condus la compromiterea planului şi reformei în producerea energiei electrice, precum şi întregului proces de decarbonare şi tranziţie către neutralitatea climatică", se arată în documentul citat.

Cu o putere disponibilă de 3570 MW, Complexul Energetic Oltenia este principalul producător de energie din România şi contribuie la asigurarea securităţii energetice naţionale, în principal în momentele extreme de secetă prelungită sau în perioade de iarnă cu temperaturi scăzute, perioade în care aportul adus de centralele pe cărbune în structura producţiei a crescut până la aproape 35%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Boromir

Curs valutar BNR

14 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9253
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0683
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4990
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7191
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7988

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro