Abonament gratuit

IMAGINE, ACUZAŢII ŞI MILIARDE DE DOLARIQatarul a prins gustul marilor competiţii

O.D.
Ziarul BURSA #Sport /

Qatarul a prins gustul marilor competiţii

Marile competiţii sportive nu mai sunt la fel de atractive ca în trecut din punctul de vedere al organizării. Candidaturile sunt mai puţine şi vin în special din partea unor state care vor să puncteze la capitolul imagine. Qatarul şi-a anunţat intenţia de a găzdui Jocurile Olimpice din 2032. Candidatura vine din partea unei ţări care va organiza Cupa Mondială de fotbal din 2022 şi care s-a confruntat cu multiple acuzaţii din această cauză, de la corupţie în cadrul FIFA până la rele tratamente applicate muncitorilor care au lucrat la construirea stadioanelor.

India, statul australian Queensland şi oraşul Shanghai sunt, de asemenea, candidaţi pentru ediţia de vară din 2032. În conformitate cu modificările propuse în 2014, ţările interesate depun o cerere de a se alătura "dialogului continuu" cu privire la organizarea jocurilor, lucru pe care Qatarul l-a confirmat pentru AFP că l-a făcut într-o scrisoare adresată Comitetul Olimpic Internaţional (CIO), cu sediul la Lausanne, Elveţia. "Anunţul de astăzi marchează începutul unui dialog semnificativ cu viitoarea comisie de organizare a CIO pentru a explora în continuare interesul nostru şi pentru a identifica modul în care JO pot susţine obiectivele de dezvoltare pe termen lung ale Qatarului", a declarat preşedintele Comitetului Olimpic din Qatar, şeicul Joaan bin Hamad bin Khalifa Al-Thani. Qatarul nu a reuşit să devină candidat la găzduirea Jocurilor Olimpice din 2016 şi 2020, deoarece s-a oferit să le găzduiască în octombrie, fără să discute mai întâi cu CIO. ocurile din 2020, amânate până în 2021 din cauza pandemiei de coronavirus, au fost atribuite Japoniei, care se confruntă, de asemenea, cu temperaturi toride vara, determinând oficialii să programeze întrecerile dimineaţa devreme, când temperaturile sunt mai scăzute. "Qatarul şi-a câştigat o reputaţie de destinaţie de clasă mondială pentru evenimente sportive majore. Această reputaţie şi această experienţă, precum şi dorinţa noastră de a folosi sportul pentru a promova pacea şi schimburile culturale vor sta la baza discuţiilor noastre cu comisia", a adăugat şeicul Joaan, fratele suveranului Qatarului, emirul Tamim ben Hamad Al-Thani. Qatarul va găzdui Cupa Mondială din 2022, dar problema căldurii ar trebui să fie mai puţin pregnantă, turneul final se va desfăşura în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie, pentru a evita căldura toridă. Temperaturile de vară pot atinge 50 de grade Celsius în ţara din Deşertul Arabiei. Căldura şi umiditatea au fost probleme majore la Campionatele Mondiale de Atletism de la Doha, anul trecut, disputate în faţa unui public foarte redus, ceea ce a atras numeroase critici.

Qatarul a cheltuit pentru acest turneu final aproximativ 200 de miliarde de dolari, cea mai mare sumă din istoria turneelor sportive. În repetate rânduri, Amnesty Internaţional, organizaţie pentru apărarea drepturilor omului, a susţinut că muncitorii care lucrează pe şantierele "mondialului" sunt obligaţi să trăiască în condiţii mizere şi să plătească taxe enorme de recrutare. Chiar au fost oferite informaţii că le sunt reţinuţi abuziv bani din salariu şi le sunt confiscate paşapoartele la sosirea în Qatar. Amnesty International acuză FIFA că nu a luat măsuri ca să împiedice organizarea turneului din 2022, deşi ştia problemele din această ţară. Pe de altă parte, Michael Garcia, fost procuror federal american a redactat în 2014 un raport detaliat privind condiţiile de atribuire a turneelor finale ale Cupei Mondiale din 2018 şi 2022, care conţine numeroase elemente explozive. Raportul lui Garcia a fost prezentat Comisiei de Etică a FIFA, dar nu a fost publicat la vremea respectivă, în ciuda solicitărilor autorului acestuia. La scurt timp FIFA a scos din culpă cele două ţări organizatoare, dar forul a fost zguduit de o anchetă, mai mulţi oficiali iind arestaţi şi condamnaţi pentru acte de corupţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

10 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8359
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1129
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4883
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3702
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.7021

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie