ZIARUL BURSA

28 iulie
"Suntem «în grafic» cu listarea pe piaţa AeRO"

HORIA DAN CARDOŞ, CEO AGROLAND BUSINESS SYSTEM:"Suntem «în grafic» cu listarea pe piaţa AeRO"

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 28 iulie

Agroland Business System (AGR25), societate care operează lanţul de magazine agricole Agroland şi care a listat recent obligaţiuni corporative în valoare de 8,08 milioane de lei, este "în grafic în ceea priveşte crearea condiţiilor necesare pentru a efectua o mărire de capital, printr-un plasament privat de acţiuni, urmat de listarea lor pe piaţa AeRO a BVB", după cum arată Horia Dan Cardoş, directorul general al firmei, în raportul anual pe 2019 al companiei.

Compania românească ELECTROMAGNETICA a realizat nocturna de pe arena de atletism din Craiova

PREMIERĂ ÎN ILUMINISTICA AUTOHTONĂCompania românească ELECTROMAGNETICA a realizat nocturna de pe arena de atletism din Craiova

Emilia OlescuCompanii / 28 iulie

După zece luni de la demararea lucrărilor, arena de atletism din Craiova a fost finalizată, aceasta urmând să fie inaugurată de autoritatea locală, care este beneficiarul proiectului. Investiţia, care are o valoare cuprinsă între 9 şi 10 mili­oane de euro, conform celor implicaţi în proiect, este o premieră pentru ţara noastră, prin prisma sistemului de iluminat cu LED produs de Electromagnetica şi comandat prin DMX, cu ajutorul calculatorului lumina putând fi controlată în funcţie de necesităţi.

Alegeri în mai multe zile

Cătălin AvramescuEditorial / 28 iulie

Cătălin Avramescu

Stăm prea liniştiţi. Gândiţi-vă puţin. Cum aţi reacţiona dacă aţi constata, după ce vă urcaţi într-un taxi, că şoferul este orb? Sau dacă aţi fi student şi aţi descoperi că profesorul nu ştie să citească? Aţi fi indignaţi, desigur.

Băncile din UE au avut pierderi de cel puţin 23 miliarde de euro din credite

ESTIMĂRI CITIGROUP PENTRU TRIMESTRUL AL DOILEABăncile din UE au avut pierderi de cel puţin 23 miliarde de euro din credite

A.V.Internaţional / 28 iulie

Oliver Wyman: "Băncile europene vor avea pierderi din împrumuturi de până la 800 de miliarde de euro în următorii trei ani, dacă va exista un al doilea val al pandemiei de coronavirus" 

Băncile europene se pregătesc să-şi asume pierderi uriaşe din împrumuturi, în contextul în care pandemia de Covid-19 continuă să aibă efecte asupra instituţiilor financiare, potrivit Citigroup. Estimările Citigroup, preluate de Financial Times (FT), arată că cele mai mari bănci din Uniunea Europeană (UE) au avut pierderi din împrumuturi de cel puţin 23 de miliarde de euro (26,8 miliarde de dolari) în trimestrul al doilea din anul curent, după cele de 25 de miliarde de euro din primul trimestru.

Trenuri fără mecanici, case de bilete fără casieri

LA CFR CĂLĂTORI S-A TRAS SEMNALUL DE ALARMĂTrenuri fără mecanici, case de bilete fără casieri

George MarinescuPolitică / 28 iulie

Ceea ce Ziarul BURSA prezenta în urmă cu an în legătură cu reducerea numărului de angajaţi de la CFR Călători, deşi era negat în acel moment de conducerea companiei, se pare că se transformă în realitate. În ultima săptămână, mai multe filiale din ţară ale Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor din cadrul CFR Călători şi ale Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România au trimis memorii către Dan Costescu, directorul general al companiei de transport public feroviar de călători, prin care semnalează lipsa acută de personal cu care se confruntă fiecare regională din ţară, în special în privinţa mecanicilor de locomotivă.

Fotbalul "se sufocă", şefii se ceartă

LIGA 1Fotbalul "se sufocă", şefii se ceartă

D.N.Sport / 28 iulie

Cearta dintre conducerile celor două foruri care se ocupă de destinele fotbalului autohton se intensifică proporţional cu adâncirea crizei sanitare. În loc de soluţii, căutate împreună, federaţia şi liga se cramponează fiecare de poziţia sa. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu nu ratează în nicio ieşire publică să ceară oprirea campionatului, secretarul general al LPF, Justin Ştefan - preşedintele Iorgulescu este într-un soi de vacanţă eternă - insistă ca titlul şi retrogradarea să se joace pe teren, deşi nu prea mai e timp din cauza multiplelor amânări.

"Lumea liberă trebuie să triumfe în faţa acestei noi tiranii. Dacă lumea liberă nu va schimba China comunistă, fără îndoială China comunistă ne va schimba pe noi", a afirmat Mike Pompeo.

SCHIMBARE DE STRATEGIE:SUA vor să atragă Rusia de partea lor în confruntarea cu China

Mihai GongoroiInternaţional / 28 iulie

Mişcarea poate avea efecte majore inclusiv pentru România  

Strategia axată pe Rusia a fost promovată mai întâi la Washington de Henry Kissinger, pe modelul atragerii Chinei împotriva Uniunii Sovietice în timpul Războiului Rece

Moscova a reacţionat ieri la declaraţia lui Mike Pompeo, potrivit căreia Rusia s-ar putea pronunţa împreună cu SUA împotriva politicii duse de China pe arena mondială, iar reacţia este una previzibilă - negativă, scrie pravda.ru, preluată de Rador. Rusia şi China derulează în prezent un vast parteneriat strategic şi menţin relaţii diplomatice şi economice care se găsesc la un vârf istoric.

Ediţia din 28.07.2020
Ediţia din 06.08.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
Ludovic Orban, chemat din nou în Parlament

Ludovic Orban, chemat din nou în Parlament

I.Ghe.Politică / 28 iulie

Premierul ar trebui să prezinte, conform preşedinţilor celor două Camere, un plan privind organizarea alegerilor locale şi deschiderea noului an şcolar 

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, şi preşedintele Camerei Deputaţilor,...

MACRO NEWSLETTER 28 Iulie 2020

MACRO NEWSLETTER 28 Iulie 2020

Macroeconomie / 28 iulie

 Încrederea mediului de afaceri din Germania a crescut peste aşteptări în iulie 2020. Indicele încrederii a crescut până la 90,5 puncte, de la 86,3 puncte în luna anterioară, în condiţiile în care indicele aşteptărilor pentru următoarele 6 luni a...

EDUCAŢIA

De la tablă la tabletă
DTLAWYERS

Curs valutar BNR

05 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8336
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0757
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3448
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.2285

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo