Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

ÎN AŞTEPTAREA REUNIUNII OPECPreţul petrolului, în declin puternic

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Preţul petrolului, în declin puternic

Cotaţiile futures ale petrolului brut au scăzut puternic, vineri, cu aproape 3% pe pieţele din SUA şi Europa, înaintea unei reuniuni pe care Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) o are programată în această săptămână, la Viena.

Declinul preţurilor a avut loc în contextul în care cei mai mari producători din lume, Arabia Saudită şi Rusia (care nu este membru OPEC) au indicat că sunt gata să crească livrările de profil.

Cotaţia petrolului Brent cu livrare în august a scăzut, vineri, cu 2,50 dolari (3,3%) la ICE Futures din Londra, ajungând la 73,44 dolari barilul. Totodată, preţul ţiţeiului West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în iulie a coborât cu 1,83 dolari (2,7%), atingând 65,06 dolari/baril.

Petrolul Brent a încheiat săptămână trecută în scădere cu peste 4%, iar cel american cu mai bine de 1%.

"Toată lumea vorbeşte despre creşterea producţiei de petrol, singura întrebare fiind «cu cât va fi majorată aceasta»", a declarat, conform middleeasteye.net, Bob Yawger, director pentru energie la Mizuho, sucursala din New York.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS