ZIARUL BURSA

18 iunie 2018
Ediţia din 31.01.2023
Un membru al Grupului Bilderberg o "sfătuieşte" pe Angela Merkel să demisioneze imediat

Un membru al Grupului Bilderberg o "sfătuieşte" pe Angela Merkel să demisioneze imediat

Călin RecheaInternaţional / 18 iunie 2018

Călin Rechea

Reputatul profesor de istorie Niall Ferguson a acordat recent un interviu cotidianului german Die Welt, unde spune, nici mai mult nici mai puţin, că Angela Merkel trebuie să demisioneze imediat.

Vocea sa are o greutate aparte în cadrul elitei intelectuale din Vest, fapt recunoscut inclusiv prin invitaţia de a participa la întâlnirile anuale ale Grupului Bilderberg din 2016, 2017 şi 2018. În 2016, profesorul Ferguson a participat şi la Forumul de la Davos.

EU ŞI KLAUS IOHANNIS NE MIRĂMDin viciul refuzului, nu se deduce obligaţia acceptării

MAKEPolitică / 18 iunie 2018

MAKE

Klaus Iohannis nu poate citi şi înţelege mai mult de zece pagini într-o zi.

Preşedintele a spus că va citi Motivarea Curţii Constituţionale a Româ­niei (chestia cu el însuşi în conflict cu Tudorel, cel care o vrea revocată pe Codruţa), până o va înţelege şi abia după aceea va lua o decizie.

Încă nu a luat.

Textul Motivării CCR este de 73 de pagini, dar cu cele cinci opinii fie concurente, fie separate, ajunge la 133 de pagini.

Eurostat: "România - cea mai mare inflaţie din UE"

ÎN LUNA MAI A ACESTUI AN,Eurostat: "România - cea mai mare inflaţie din UE"

Ramona RaduMacroeconomie / 18 iunie 2018

Rata inflaţiei anuale de la noi s-a situat la 4,6%, potrivit Biroului de Statistică al UE  

BNR: "Dinamica ascendentă a ratei anuale a inflaţiei contrabalansează evoluţiile favorabile ale altor indicatori macroeconomici financiari"

Ţara noastră a înregistrat, în luna mai a anului curent, cea mai mare rată a inflaţiei din Uniunea Europeană, res­pectiv 4,6%, aceasta fiind urmată de Estonia, cu 3,1%, arată un raport publicat, vineri, de Biroul de Statistică al Uniunii Europene (Eurostat).

Succes financiar: câştiguri de 6,1 miliarde de dolari!

CM RUSIA 2018Succes financiar: câştiguri de 6,1 miliarde de dolari!

D.N.Sport / 18 iunie 2018

Actuala ediţie a Campionatului mondial se anunţă a fi un success răsunător...din punct de vedere financiar. Sportiv urmează să vedem cum stau lucrurile. Totul e bine când se termină cu bine, dar nu e deloc rău când începe cu veşti bune. Mai ales pentru contabilii de la FIFA.

Euro, în cel mai important declin săptămânal din ultimele 19 luni

DUPĂ REUNIUNEA BCEEuro, în cel mai important declin săptămânal din ultimele 19 luni

(A.V.)Internaţional / 18 iunie 2018

Moneda unică europeană (euro) s-a apreciat uşor vineri, pe pieţele externe, raportat la un coş de valute globale, redresându-se după ce, în dimineaţa aceleiaşi zile, a consemnat cursul minim al ultimelor două săptămâni faţă de dolar, în condiţiile în care, joi, Banca Centrală Europeană (BCE) a decis să reducă stimulentele monetare. În plus, săptămâna trecută, banca centrală americană (Federal Reserve) a decis să majoreze dobânda cheie, ceea ce a stimulat evoluţia monedei SUA.

Senatorul Daniel Zamfir părăseşte PNL, trecând la ALDE

Senatorul Daniel Zamfir părăseşte PNL, trecând la ALDE

Politică / 18 iunie 2018

Senatorul Daniel Zamfir a decis să părăsească Partidul Naţional Liberal (PNL) şi să se alăture Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), conform anuţului făcut de domnia sa ieri, într-o conferinţă de presă susţinută alături de preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, informează Agerpres.

MFP a lansat titlurile de stat pentru populaţie cu dobândă de 5% pe an

MFP a lansat titlurile de stat pentru populaţie cu dobândă de 5% pe an

Emilia OlescuPiaţa de Capital / 18 iunie 2018

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a lansat, vineri, prima emisiune de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur - ediţia Centenar -, cu valoare de 1 leu, dobândă de 5% pe an şi scadenţă la cinci ani, destinate exclusiv populaţiei. Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani, la data efectuării subscrierii, iar veniturile obţinute sunt neimpozabile, conform unui comunicat al MFP.

Alianţa Renault-Nissan, revizuită până în 2022

Alianţa Renault-Nissan, revizuită până în 2022

Internaţional / 18 iunie 2018

Alianţa dintre producătorul auto francez Renault şi companiile japoneze Nissan Motor şi Mitsubishi Motors va fi revizuită până la finalul anului 2022, când se va încheia mandatul directorului general al Renault, Carlos Ghosn, conform anunţului făcut de acesta vineri, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Ceasurile inteligente ne pot "trăda"

SPION LA PURTĂTORCeasurile inteligente ne pot "trăda"

O.D.Companii / 18 iunie 2018

Ceasurile inteligente, un accesoriu la modă acum, pot fi un pericol pentru intimitatea noastră.

Acestea pot deveni instrumente de spionaj, colectând silenţios semnalele accelerometrului şi ale giroscopului care ar putea fi transformate în seturi de date unice despre deţinătorii dispozitivului, atrag atenţia experţii Kas­persky Lab: "Pentru un stil de viaţă sănătos, multe persoane folosesc trackere de fitness care să le monitorizeze mişcarea şi activităţile sportive.

Vitrina este goală

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 18 iunie 2018

CRISTIAN PÎRVULESCU

Pentru Mattei Dogan (1920-2010), probabil cel mai cunoscut la nivel internaţional politolog originar din ţara noastră, România interbelică se caracteriza printr-o democraţie de vitrină.

DIGI rămâne cel mai rentabil emitent de la bursă

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 7 - 14 IUNIEDIGI rămâne cel mai rentabil emitent de la bursă

A.I.Investiţii Personale / 18 iunie 2018

Operatorul de telecomunicaţii a demarat programul de răscumpărare de acţiuni 

Cu un avans de 13,1%, în raport cu moneda euro, intervalul 7 - 14 iunie, acţiunile Digi Communications NV (DIGI) se situează, în continuare, pe prima treaptă în topul rentabilităţilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), poziţie pe care o ocupă de când societatea anunţat iniţierea unui program de răscumpărare a 3,4 milioane de acţiuni proprii clasa B, reprezentând maximum 10% din capitalul social subscris clasa B, operaţiune ce urmează să se deruleze până la data de 1 mai 2019.

LIVIU NISTORAN: "Romgaz are un volum de investiţii de 1,6 miliarde de lei, pentru 2018"

Companii / 18 iunie 2018

"Obiectivul fundamental este creşterea volumului de investiţii, anul acesta fiind dublu faţă de 2018"  

"Adrian Volintiru a fost numit CEO al Romgaz, pe patru luni, timp în care se va derula selecţia pentru numirea directorului general pe patru ani"

Compania Romgaz este foarte stabilă din punct de vedere al funcţionării, iar obiectivul fundamental este creşterea volumului de investiţii, a declarat, ieri, preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii, Liviu Nistoran, citat de Agerpres.

Împăcare imposibilă

IOHANNIS A FENTAT MEDIEREAÎmpăcare imposibilă

George MarinescuPolitică / 18 iunie 2018

Medierea este modalitatea prin carea părţile aflate în conflict sunt ajutate de o a treia parte, mediatorul, pentru a găsi soluţia cea mai mulţumitoare posibilă. În mediere, negocierea este colaborativă, adică părţile urmăresc soluţionarea problemei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

OBSESII ALIMENTARE"Neologismele" din bucătărie

ADRIAN-NICOLAE POPESCUCompanii / 18 iunie 2018

Dacă este cât se poate de adevărat că, în principiu, fiecare om are anumite preferinţe culinare, observăm că tot mai frecvent apar şi devieri patologice de la ideea de nutriţie, de hrănire a organismului pentru ca toate organele şi părţile...

Rulaj de numai 17 milioane de lei

BVBRulaj de numai 17 milioane de lei

MIHAELA DANPiaţa de Capital / 18 iunie 2018

Creşteri pe linie pentru toţi indicii bursei 

Volumul consemant în şedinţa de tranzacţionare de vineri a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost de numai 17,7 milioane de lei (3,8 milioane de euro), cu mult sub media zilnică a aces­tui an,...

MACRO NEWSLETTER 18 Iunie 2018

MACRO NEWSLETTER 18 Iunie 2018

Macroeconomie / 18 iunie 2018

Vânzările retail din SUA au crescut peste aşteptări în luna mai 2018, cu o rată lunară de 0,8%, după o creştere de 0,4% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 5,9%, de la 4,8% în luna anterioară.

Surse: Aeroportul din Bruxelles, scos la vânzare

Surse: Aeroportul din Bruxelles, scos la vânzare

A.V.Internaţional / 18 iunie 2018

Investors Ontario Teachers Pension Plan (OTPP) şi Macquarie European Infrastructure Fund au soluţionat o dispută privind aeroportul din Bruxelles, ceea ce va permite, din această toamnă, vânzarea hub-ului de transport, spun surse apropiate...

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9221
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5466
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8998
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6028
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5779

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo