Abonament gratuit

ÎN DATA DE 21 APRILIEAcţionarii Aerostar vor avea pe masă un dividend cu randament de 4%

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Acţionarii Aerostar Bacău (ARS) se vor întâlni, în data de 21 aprilie, pentru a aproba propunerea conducerii societăţii ca, din profitul anului trecut, să se distribuie un dividend de 0,13 lei/titlu, se arată în convocatorul companiei remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este o valoarea care, raportată la cotaţia ARS din data de 17 martie, de 3,2 lei, oferă un randament brut de 4,06%. Totuşi, trebuie menţionat că, în ton cu volatilitatea mare din pieţele internaţionale, preţul acţiunii ARS a cunoscut, începând cu partea a doua a lunii februarie, variaţii mult peste cele înregistrate în mod normal. Astfel, în scenariul în care oscilaţiile mari vor continua, randamentul dividendului propus acţionarilor de conducerea Aerostar este posibil să se schimbe semnificativ.

Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii ce vor beneficia de dividende, în cazul în care propunerea va fi aprobată, este 4 iunie 2020 (implicit, data ex-dividend este 3 iunie), în timp ce plăţile vor începe să se facă de la 23 iunie.

Pentru anul trecut, Aerostar a raportat un profit net preliminar de 65,98 milioane de lei, în scădere cu 17,44% faţă de cel realizat în anul 2018.

La finalul lui 2019, Aerostar era deţinută în proporţie de 71,3% de Iarom Bucureşti, în timp ce SIF Moldova (SIF2) avea 15,05%.

Acţionarii Iarom sunt Doru Damaschin, Grigore Filip şi Mihail Nicolae Toncea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS