CCIB eliberează certificate de forţă majoră firmelor afectate de conflictul din Ucraina

ÎN REGIM DE URGENŢĂCCIB eliberează certificate de forţă majoră firmelor afectate de conflictul din Ucraina

F.A.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Adevărul - prima victimă / 15 martie 2022

În contextul în care din ce în ce mai multe firme sunt afectate de conflictul militar din Ucraina şi de instituirea Legii marţiale în această ţară, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) emite cu celeritate certificate pentru confirmarea existenţei cazurilor de forţă majoră, în termen de maximum trei zile de la data depunerii ultimului act solicitat pentru completarea dosarului, potrivit unui comunicat de presă. Acesta menţionează că firmele membre ale CCIB beneficiază de o reducere de până la 50%, în funcţie de nivelul de cotizaţie ales: "Ni se pot adresa atât firmele care lucrează cu parteneri ucraineni, cât şi cele care operează pe relaţia cu Federaţia Rusă şi cu Republica Belarus, ţări aflate sub sancţiunile impuse de SUA şi Uniunea Europeană, susţinute de majoritatea statelor lumii.

Petiţiile pentru eliberarea documentului prin care se avizează existenţa evenimentelor de forţă majoră pot fi depuse prin mijloace de comunicarea la distanţă: email, fax sau direct la sediul CCIB - Strada Ion Ghica nr 4, vis-à-vis de Banca Naţională a României, cererile urmând a fi tratate în ordinea înregistrării. Menţionăm faptul că avizarea de către CCIB a situaţiei de forţă majoră se realizează în conformitate cu atribuţiile conferite de dispoziţiile Art. 4, lit. j) ale Legii nr. 335/2007 privind camerele de comerţ din România, cu modificările şi completările ulterioare. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul ccib.ro, sectiunea certificate de forţă majoră".

În acelaşi timp, dând curs iniţiativei conducerii Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, CCIB valorifică la maximum relaţiile deosebite pe care le are cu organizaţiile similare de peste hotare, cu membrii corpului diplomatic acreditat în România, dar şi cu diplomaţii români din străinătate pentru a oferi companiilor româneşti alternative pe lanţurile de aprovizionare şi distribuţie, perturbate de conflictul din Ucraina. Astfel, CCIB va completa Cadrul juridic existent prin semnarea unui Acord de colaborare cu Camera de Industrie Ankara, în cadrul Forumului economic Romania-Turcia, preconizat a se organiza la finele lunii martie, la Istanbul, cu ocazia celei de a XXVII-a sesiuni a Comisiei Interguvernamentale de colaborare economică între cele două ţări. De asemenea, instituţia va finaliza noi înţelegeri privind cooperarea cu Camera de Comerţ şi Industrie Tripoli (în luna mai a.c.) şi cu Camera de Comerţ şi Industrie Tunis, în marja unui Forum de afaceri organizat la CCIB cu prilejul vizitei unei misiuni economice tunisiene, în primul semestru al acestui an. CCIB are în pregătire şi o misiune economică pe relaţia Maroc.

Conform comunicatului citat, Camera va continua să se implice în asigurarea transportului refugiaţilor din Ucraina, indiferent de naţionalitatea acestora, de la graniţă către Bucureşti, Iaşi, Cluj Napoca şi Târgu Mureş. "De asemenea, refugiaţii din Bucureşti vor beneficia şi de acum încolo de cazare şi masă în regim de gratuitate, datorită generozităţii unor antreprenori bucureşteni din HoReCa. În plus, celor care decid să părăsească Capitala, le oferim transport gratuit, cu autocarul, către Gara de Nord", mai arată comunicatul CCIB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro