ÎNCEPÂND DE ASTĂZIAcţiunile Chromosome Dynamics intră la tranzacţionare în Piaţa AeRO

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 mai

Acţiunile Chromosome Dynamics intră la tranzacţionare în Piaţa AeRO

Compania vine la bursă cu o evaluare anticipată de 18,4 milioane de lei

Acţiunile Chromosome Dynamics, companie antreprenorială din ţara noastră de high tech, vor intra începând de astăzi la tranzacţionare în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolul CHRD.

Emitentul vine la bursă cu o evaluare anticipată de 18,37 milioane de lei, circa 3,7 milioane de euro, conform preţului la care s-a încheiat plasamentul privat derulat de companie anul trecut, de 30 lei/acţiune. Faţă de profitul obţinut anul trecut, de 0,98 milioane de lei, compania are un raport Price to Earnings Ratio de 18,8.

În cadrul plasamentului, Chromosome Dynamics a strâns 3,36 milioane de lei, bani care deja au fost direcţionaţi în proporţie de 70% către implementarea proiectelor pilon ale strategiei de dezvoltare a societăţii, după cum se arată în memorandum-ul de listare întocmit de Goldring.

Chromosome Dynamics este o afacere integrată de dezvoltare şi cercetare în agribusiness centrată pe soluţii inovatoare de IT şi inteligenţă artificială. Conform informaţiilor din memorandum, puţin peste o treime din banii strânşi în plasament sunt destinaţi unor proiecte de dezvoltare software-hardware ale companiei, aproape un sfert reprezintă cheltuieli cu resursa umană, restul fiind pentru promovare online, marketing digital şi servicii IT.

Compania a fost înfiinaţată în februarie 2020 de Mugurel Ionel, ce are o experienţă de peste zece ani în domeniul agribusiness, inclusiv ca director executiv la Norofert. Potrivit celor prezentate în memorandum, Chromosome Dynamics doreşte să reconfigureze procesele, soluţiile şi perspectivele agricultorilor din ţara noastră şi de peste hotare, prin dezvoltarea de soluţii inovatoare care să vină în sprijinul acestora prin simplificarea monitorizării tuturor proceselor agricole.

Modelul actual de business al companiei este structurat pe două linii principale de activitate:

a) Prestarea de servicii de consultanţă B2B de management specializat pentru agribusiness-urile de inputuri agricole din România care externalizează anumite funcţii de management specifice, inclusiv dezvoltare de portofolii de produse pentru acestea, fiind practic activitatea care generează venituri în prezent în mod direct pentru companie;

b) Activitatea de design, implementare, lansare şi monetizare de proiecte integratoare de IT&AI care au rolul de a facilita şi dinamiza interacţiunile şi cooperarea dintre diferitele structuri componente sectorului agro şi sectoarelor conexe precum consumatorul final, micul fermier, agricultorii mari, vendori şi finanţatori.

"La nivelul indicatorilor financiari, această linie de business va genera venituri în zona de retail şi distribuţie, atât prin vânzarea de produse/servicii direct către parteneri, fie în mod indirect, prin stimularea tranzacţiilor mediate de marketplace-ul online. Acesta va deveni un one-stop-shop creat în parteneriat cu multiplii vendori autohtoni şi internaţionali pentru consumatorul final sau pentru agricultorii care vor beneficia de soluţii IT&AI în procesele de monitorizare şi de luare a deciziilor", se menţionează în memorandum.

În prezent, cel mai avansat proiect al companiei este Agrobazar, o platformă digitală legată de procesele de consultanţă şi vânzare-cumpărare în domeniul agricol. De la momentul lansării din 2021 şi până la finele lunii aprilie a acestui an, vânzările totale prin platformă au depăşit 2,5 milioane de lei.

Mugurel Ionel spune: "Ne-am propus ca Agrobazar să fie un one-stop shop pentru agricultorii din România, menit să cuprindă tot sectorul agroalimentar în douăsprezece mari categorii. Punem la dispoziţie servicii de consultanţă în agribusiness, utilaje agricole şi inputuri - seminţe, pesticide, îngrăşăminte - dar şi o gamă largă de produse din zona casa&grădina şi pet&vet. Odată cu lansarea aplicaţiilor mobile disponibile pentru descărcare în Google Play (Android) şi AppleStore (iOS), preconizăm că vânzările totale prin platformă vor atinge pragul de opt milioane de lei până la finalul anului 2022. Simultan lucrăm la definitivarea şi, ulterior, la lansarea celorlalte proiecte de AI, ceea ce va oferi dimensiunea completă a Chromosome Dynamics".

Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri netă de 4,65 milioane de lei, de aproape cinci ori mai mare decât în 2020, când Chromosome Dynamics a avut afaceri de 0,97 milioane de lei, în timp ce profitul de aproape un milion de lei din 2021 a fost cu mult peste cel din anul anterior, de doar 0,02 milioane de lei.

Pentru acest an, compania estimează venituri totale din exploatare de 11 milioane de lei, care vor urca la 30 de milioane în 2023. Rezultatul brut este estimat la 2,9 milioane de lei în 2022 şi la 13,93 milioane de lei anul viitor, conform informaţiilor din memorandum.

Mugurel Ionel, fondatorul companiei are 75% din Chromosome Dynamics.

Opinia Cititorului ( 17 )

 1. Intrebare: de ce a durat atat listarea? parca se faceau eforturi de automatizare / fluidizare a procesului ba chiar unii brokeri s-au luat la intrecere cu laudele care listeaza mai repede, in cateva saptamani…aici ce s-a intamplat ne explica cineva?

  1. Alta teapa!

  O companie infiintata in februarie 2020 se listeaza dupa 2 ani si 3 luni!?

  1. S-a listat mult prea repede pentru a inspira incredere.

   Cei de acolo au tocat banii din plasamentul privat.  

   cand se listeaza dupa mult timp: "de ce acum, nu le mai merge si au venit sa ne dea noua teapa?". cand se listeaza in start-up "de ce asa repede? vor sa ne dea teapa?" normal ca au "tocat" banii din plasament, doar nu i-au luat sa ii puna in rama si sa se uite la ei.

  Alta compa ie care are tinte teribil de optimiste.Cum s-a autoevaluat asa jos in plasament pe la 18 daca in 2023 face numai profit 13 la 30 venituri?!

  Unde vine si precizarea ca plasamentul a fost acum mult timp, intr-o perioada foarte favorabila.

  O sa vedem cum se misca de fapt dar asemenea prognoze cu multiplicator enorm al afacerilor de la an la an am mai vazut la BVB si s-au terminat extrem de prost-CAB, CLAIM. Toate au in comun ca detin o platforma, aplicatie, in care prognozeaza ca se inroleaza toata lumea. La toti le trebuie cam 100% din piata lor sa le iasa prognoza! Sa comisionezi de 30 m pe an inseamna sa se invarta sume colosale pe markeplace ul tau.  

  1. CHRD nu inseamna doar marketplace-ul

   stim,toate companiile nou venite mai au 100 de activitati si daca intrebi cum de nu isi indeplinesc obiectivele din aia principala o sa spuna ca mai au 99 si la nevoie mai infiinteaza si o firma in America ca sa fie perdeau de fum mai groasa

  cine sunt actionarii?

  1. Mugurel Ionel (patronul) cu 75% si pana azi inca 60 de alti actionari care au participat in PP

   E BNET actionar acolo,treaba e pe maini bune :)) speram sa fie si Impetum care azi brusc a avut o revelatie ca e concertata cu nspe firme la PREB

   auzi de astia si fugi cat poti 

   2.5% are bnet

   pai ziceau ca intra agista puternic si sustin companiile antreprenoriale de pe aero.

   Ma eu nu inteleg o chestie ce atata protectie si agitatie aloleu domne ce ne facem cum sa facem sa nu cada pretul sub pp, lasa-l bre sa cada sa vedem cat cade, nu degeaba se corecteaza continuu piata 

   "sustinere" nu inseamna sustinerea pretului in piata :)) inseamna participare la capital, acordarea de imprumuturi si/sau consultanta pe probleme de business daca este cazul

   ce consultanta sa dea teparii de la casa de faliment? cum sa iei amenzi de la asf ca incalci repetat legea?

  La ce pret a fost plasamentul ca pe saitul bvb pauza totala?

  1. 30

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9366
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9920
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0780
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6319
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3180

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro