ZIARUL BURSA

05 mai 2022
Ediţia din 21.09.2023
Colaj de MAKE

ÎN AL ŞASELEA PACHET DE SANCŢIUNI ÎMPOTRIVA MOSCOVEIUE propune interzicerea importurilor de petrol din Rusia

A.V.Internaţional / 5 mai 2022

Măsura trebuie să primească aprobarea ţărilor membre, însă Ungaria a anunţat că se opune, iar Slovacia a informat că vrea o perioadă de tranziţie de trei ani Bulgaria şi Republica Cehă vor exceptarea de la embargo Cotaţiile ţiţeiului brut cresc 

Uniunea Europeană (UE) a propus ieri interzicerea tuturor importurilor de ţiţei şi produse petroliere rafinate din Rusia, măsură care să fie implementată treptat, până la finele acestui an.

CRONICI ALTERNATIVE"Moscoviţi", "rusofili", "putinişti" versus propagandă oficială beton

Petru RomoşanEditorial / 5 mai 2022

Petru Romoşan

O bună parte a opiniei publice din Europa (şi din România) se uită la războiul din Ucraina ca la un meci de fotbal. Unii ţin cu ruşii, cei mai mulţi ţin cu ucrainenii (plus cu americanii şi cu europenii). Odată intraţi pe un făgaş, nu-i mai poţi întoarce din ale lor, încep să-şi iubească propriile opţiuni, fanatizarea e gata. Totul poate fi "consumat". Chiar şi un război groaznic, urmărit la televizor din fotoliu, dar mai ales pe Internet.

Sursa foto: Facebook/Volodimir Zelensky

PREŞEDINTELE UCRAINEAN VOLODIMIR ZELENSKI:"Prioritatea Kievului este să readucă trupele ruse la poziţiile de dinaintea invaziei"

V.R.Internaţional / 5 mai 2022

Kremlinul infirmă speculaţiile că Putin va declara război Ucrainei pe 9 mai 

Prioritatea numărul 1 a Ucrainei este readucerea trupelor Federaţiei Ruse pe poziţiile dinainte de 24 februarie şi restabilirea integrităţii teritoriale a ţării, a declarat ieri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un discurs video susţinut în cadrul Wall Street Journal CEO Council Summit, informează agenţia de presă Ukrinform.

"Energia şi dividendele au ţinut BET pe linia de plutire, în acest an"

ANALIŞTI:"Energia şi dividendele au ţinut BET pe linia de plutire, în acest an"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 5 mai 2022

Principalul indice al pieţei noastre are un declin de 4% de la începutul anului, seminificativ mai redus decât cel al unor indici importanţi din pieţele europene şi americane  

Marcel Murgoci, Estinvest: "În Statele Unite tehnologia a fost supraevaluată, iar corecţiile au fost pe măsură; cel puţin acesta este verdictul pieţei"

Aurelian Dochia: "Preţul produselor energetice a depăşit cu mult inflaţia, aşa că profiturile producătorilor sunt în creştere"

Indicele principal al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-a menţinut pe linia de plutire până acum în acest an, spre deosebire de indici ai pieţelor dezvoltate din Europa şi Statele Unite care, după primele patru luni din 2022 se află substanţial în teritoriul negativ, într-un climat nefavorabil activelor riscante.

"Piaţa echipamentelor de climatizare destinate segmentului rezidenţial creşte cu 10-15%, în 2022"

FLORIN RĂDULESCU, FONDATOR AVI COMPACT:"Piaţa echipamentelor de climatizare destinate segmentului rezidenţial creşte cu 10-15%, în 2022"

M.G.Companii / 5 mai 2022

Noul context economic şi scumpirea utilităţilor au ca rezultat o creştere de 10-15% a cererii de echipamente de climatizare destinate sectorului rezidenţial, a afirmat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Florin Rădulescu, fondatorul Avi Compact, companie ce furnizează soluţii integrate de climatizare şi instalaţii cu 19 ani de activitate pe piaţă.

Rolul nostru - cum să nu ne lăsăm prostiţi

OPINIIRolul nostru - cum să nu ne lăsăm prostiţi

CRISTIAN DOGARUMiscellanea / 5 mai 2022

În 21 aprilie, sub egida Comisiei Europene şi în colaborare cu Agenţia Internaţională pentru Energie, a avut loc un eveniment intitulat "Playing my part: How to save money, reduce reliance on Russian energy, support Ukraine and help the planet" (Rolul meu - cum economisim bani, reducem dependenţa de energia din Rusia, sprijinim Ucraina şi ajutăm planeta).

Piaţa muncii din... Metaverse

Piaţa muncii din... Metaverse

O.D.Miscellanea / 5 mai 2022

Împletitura dintre real şi virtual devine atât de fină încât există zone unde nu se mai face diferenţa. Din fericire, omenirea demonstrează rezerve uriaşe de adaptabilitate, aşa că nu trebuie să ne facem prea multe griji pentru viitor din acest punct de vedere.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 5 mai 2022

MACRO NEWSLETTER 5 mai 2022

Macroeconomie / 5 mai 2022

Excedentul comercial lunar al Germaniei a înregistrat o scădere masivă în martie 2022, până la 3,2 miliarde de euro, de la 11,1 miliarde în luna precedentă.

Indicii fac un pas în spate

BVBIndicii fac un pas în spate

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 5 mai 2022

Tranzacţii de 37 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului  

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat sesiunea de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii în scădere, în ton cu declinul pieţelor europene, investitorii...

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

21 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9707
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6638
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1566
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7329
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.5847

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo