ÎNCEPÂND DE ASTĂZITransilvania Broker de Asigurare demarează un program de răscumpărare de acţiuni proprii

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 decembrie 2022

Transilvania Broker de Asigurare demarează un program de răscumpărare de acţiuni proprii

Compania vrea să achiziţioneze cel mult 12.500 de titluri TBK, pe care să le folosească în cadrul unui program de tip "Stock Option Plan"

Transilvania Broker de Asigurare (TBK) demarează, începând de astăzi, un program de răscumpărare prin care va achiziţiona cel mult 12.500 de acţiuni proprii, încadrându-se astfel în limita de 1% din capitalul social, conform hotărârii AGEA din septembrie 2021, conform unui raport al companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Operaţiunea a fost aprobată de acţionarii emitentului în toamna anului trecut, scopul programului fiind "alinierea intereselor persoanelor cheie din cadrul societăţii la interesele acţionarilor şi creşterea valorii şi potenţialului afacerii", conform anunţului de la bursă de săptămâna trecută. Este vorba de implementarea unui program de stimulare şi fidelizare a persoanelor cheie ale societăţii de tip "Stock Option Plan", ce are drept obiectiv acordarea de drepturi de opţiune pentru dobândirea de către acestea de acţiuni cu titlu gratuit, potrivit hotărârilor AGEA din septembrie 2021.

Acţiunile vor fi răscumpărate la preţul pieţei, dar care nu poate fi mai mic de 10 lei/titlu sau mai mare de 30 de lei/titlu. Vineri, la ora 12:00, acţiunile Transilvania Broker de Asigurare se tranzacţionau la 17, 8 lei. Operaţiunea, ce va fi intermediată de Goldring, se va derula până în data de 1 martie 2023

În primele nouă luni ale anului curent, compania a obţinut un profit net de 7,96 milioane de lei, în creştere cu 50,6% faţă de cel din primele trei trimestre ale lui 2021, în timp ce veniturile din exploatare s-au ridicat la 95,3 milioane de lei, cu 38,7% peste cele din intervalul ianuarie-septembrie a anului trecut.

Pentru acest an, brokerul de asigurări şi-a bugetat venituri totale de 130 milioane de lei şi un profit net de 7,42 milioane de lei.

La jumătatea anului, Gabriel Login deţinea 42% din companie, în timp ce Dan Niculae avea o participaţie de 26,4% în capitalul social al Transilvania Broker de Asigurare.

Opinia Cititorului ( 11 )

 1. 12500 actiuni in 3 luni = maruntis

  "va achiziţiona cel mult 12.500 de acţiuni proprii, echivalentul a 1% din societate", parca numarul total de actiuni este 5 milioane. Pana la urma mai bine sa rascumpere dor 12500 de actiuni si nu 1%.

  1. Buna ziua,

   Am corectat eroarea.  

   Mulțumesc pentru observație!

  a acestui emitent poate fi clar imbunatatita, market maker, abb-uri sa mai reduca fondatorii detinerea, mcs-uri pt dezvoltare, evenimente gen ziua investitorului conferinte cu analistii mai dese..comunicare mai buna..si mai clara..etc.

  1. Fondatorii TBK si-au redus in timp detinerea, inclusiv anul trecut, cand au vandut procente bune din companie.

   Uita-te la BNET sa vezi insa cum e cand fondatorii isi reduc prea mult detinerea…. 

   Daca ai incredere in firma in care esti majoritar si mai consideri ca este si ieftin evaluata pe bursa, de ce ai vrea sa vinzi din ea doar ca sa creezi lichiditate? 

   Mai ales ca TBK plateste constant dividende generoase, deci fondatorii sai sunt departe de a fi nevoiti sa vanda actiuni ca sa faca rost de bani.  

   Eu am investit la TBK si am ramas actionar din 2017 tocmai pentru ca actionarii majoritari nu s-au grabit sa descarce la tot pasul actiuni si drepturi de preferinta in capul noilor actionari, cum este cutuma atator “antreprenori” de pe AeRO.

   Pare ca ai niste traume si frustrari din trecut ca imediat ai facut legatura cu Aero si ai zis ceva de rau.

   Mistocareala ta e boala grea pe bursa noastra. Daca un investitor i-o reteaza altuia, cum faci tu, e una, dar atitudinea ta zeflemitoare o impartasesc multi, inclusiv brokeri, actionari majoritari, etc. Tocmai de aceea piata noastra este in starea actuala, iar abuzurile trec nepedepsite.

  Cu asemenea politica ,cred ca ajunge al doilea TRP !

  1. Ce ai dle cu TRP? E o societate excelent administrată! Ca unii fără cap au dus-o pe la 1,25 lei, că acum e la 0.6 ,că mai poate coborî nu e treaba ad-torului ci a voastră! Ce e sigur e că e bine condusă!

   La fel e și cu TBK!

   Pe amândouă am câștigat mulți, multi bani! 

   Nu am nimic nici cu TBK ,nici cu TRP ,dar a cumpara actiuni pentru a recompensa anumite persoane nu pare afi corect fata de micii actionari .

   nu numai ca este corect, este si benefic. cu o singura observatie: sumele aferente SOP-ului sa fie de bun simt, la nivelul unor bonusuri uzuale de performanta. managementul trebuie platit. ai 2 variante, ori platesti cash ca venituri salariale si atunci platesti si taxe si contributii la salariu, ori faci un SOP la care se nu se lateste nimic la acordare daca este facut conform legii iar ulterior, la vanzare, se aplica impozitul de 10% (de la anul 3%/1%) si CASS daca este cazul. cum crezi ca este mai bine pentru toata lumea, inclusiv pentru minoritari?

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro