ZIARUL BURSA

19 decembrie 2022
Ediţia din 23.10.2024
Ilustraţie de MAKE

AMBASADORUL JAMES O'BRIEN, ŞEFUL BIROULUI DE COORDONARE A SANCŢIUNILOR: "Importul de semiconductori al Rusiei a scăzut cu 70%, în urma sancţiunilor economice"

George MarinescuInternaţional / 19 decembrie 2022

Sancţiunile economice impuse de SUA, UE şi alte ţări din lume, în urma agresiunii ilegale a Rusiei în Ucraina îşi fac simţite efectele, înjumătăţind fondurile ce puteau fi folosite în război de regimul de la Kremlin şi reducându-i drastic statului rus importul de semiconductori pentru echipamentele militare, a afirmat, în cadrul unui briefing de presă ţinut la Bruxelles, ambasadorul american James O'Brien, şeful Biroului de Coordonare a Sancţiunilor. "Sancţiunile au rănit Rusia pe câmpul de luptă. Rusia duce în acest moment un război static şi lent. Îi lipsesc comunicaţiile moderne, optica, echipamentele de precizie şi dronele necesare pentru a lupta într-un mod rapid şi acum forţele ruse sunt obligate să folosească echipamente vechi, rachete vechi, să înregistreze erori în folosirea rachetelor navale şi să lupte într-un mod pe care nu şi l-a dorit.

Leo Messi a primit trofeul Balonul de aur, fiind desemnat jucătorul turneului final al Cupei Mondiale. Trofeul Gheata de Aur pentru titlul de golgheter l-a primit francezul Kylian Mbappe.

TITLU MONDIAL PENTRU LEO MESSI Argentina - noua campioană a lumii

George MarinescuSport / 19 decembrie 2022

Argentina s-a distrat, a murit şi a înviat în finala Cupei Mondiale disputată, aseară, în Qatar, pe stadionul Lusail, în faţa Franţei, partidă la care au asistat peste 85.000 de spectatori şi care a fost urmărită pe micile ecrane de peste 3,5 miliarde de oameni.

SUA subliniază rolul de lider regional al României, în contextul războiului

SUA subliniază rolul de lider regional al României, în contextul războiului

George MarinescuInternaţional / 19 decembrie 2022

Antony Blinken, secretarul de stat al SUA, subliniază, într-o scrisoare trimisă omologului său de la Bucureşti, rolul de leadership al ţării noastre la Marea Neagră în actualul context geostrategic şi politic generat de războiul declanşat ilegal de Federaţia Rusă în Ucraina, arată într-un comunicat de presă Ministerul Afacerilor Externe.

Cererea de cărbune - posibil să depăşească oferta în următorii ani

ESTIMĂRI DIN ŢARA CU CEA MAI MARE PRODUCŢIE DE PROFIL Cererea de cărbune - posibil să depăşească oferta în următorii ani

A.V.Materii Prime / 19 decembrie 2022

Dileep Srivastava, Bumi Resources din Indonezia: "Isteria climatică restricţionează din ce în ce mai mult fondurile instituţionale şi băncile să investească în sectorul cărbunelui" Indonezia, cel mai mare furnizor de profil din lume, a produs 614 milioane de tone de cărbune în 2021, din care 435 de milioane de tone pentru export IEA: "Consumul mondial de cărbune - la cel mai ridicat nivel din istorie, în 2022" 

Cererea de cărbune termal va creşte, probabil, cu 3-4% la nivel global, în 2023, dar producţia s-ar putea să nu se majoreze în acelaşi ritm, deoarece actuala tendinţă a băncilor de a nu mai finanţa proiecte pe cărbune, împreună cu efectele ulterioare ale pandemiei şi ale războiului dus de Rusia în Ucraina sunt încă văzute ca impedimente majore, estimează Bumi Resources din Indonezia, potrivit hellenicshippingnews.com.

Transilvania Broker de Asigurare demarează un program de răscumpărare de acţiuni proprii

ÎNCEPÂND DE ASTĂZI Transilvania Broker de Asigurare demarează un program de răscumpărare de acţiuni proprii

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 19 decembrie 2022

Compania vrea să achiziţioneze cel mult 12.500 de titluri TBK, pe care să le folosească în cadrul unui program de tip "Stock Option Plan"  

Transilvania Broker de Asigurare (TBK) demarează, începând de astăzi, un program de răscumpărare prin care va achiziţiona cel mult 12.500 de acţiuni proprii, echivalentul a 1% din societate, conform unui raport al companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Anul războiului

Cristian PîrvulescuEditorial / 19 decembrie 2022

Cristian Pîrvulescu

Anul 2022 va rămâne în Istorie ca primul an al ultimului război colonial al secolului XX-lea. Un secol care a început printr-un război declanşat tot de Rusia, primul război mondial, şi care se încheie invitabil tot printr-un război care nu este încă mondial pe plan militar dar este prin consecinţele sale sociale şi economice.

Eugen Scheuşan, directorul general al Electromagnetica

EUGEN SCHEUŞAN, DIRECTORUL GENERAL AL ELECTROMAGNETICA: "Firme private încep să cumpere staţii de încărcare în curent continuu de la noi"

EMILIA OLESCUCompanii / 19 decembrie 2022

Producerea şi vânzarea de staţii de încărcat automobile electrice probabil că va reprezenta o parte importantă din bugetul Electromagnetica, anul viitor, consideră Eugen Scheuşan, directorul general al companiei. Domnia sa este de părere că, dacă anul trecut a fost unul de promovare din partea Electromagnetica, în care toate eforturile au fost consumate pentru educarea potenţialilor consumatori, prin programe de demonstraţie, în 2022 se poate vorbi de un început de afacere.

"România rămâne ţara cu cea mai mare creştere a comerţului digital din regiune"

CRISTI MOVILĂ, EASTERN EUROPE GENERAL MANAGER VTEX: "România rămâne ţara cu cea mai mare creştere a comerţului digital din regiune"

A CONSEMNAT EMILIA OLESCUCompanii / 19 decembrie 2022

"România reprezintă un punct strategic pe harta Europei pentru VTEX, fiind un hub regional care acoperă şi deserveşte pieţele din vecinătate" Piaţa de ecommerce din România va creşte probabil cu 10% anul acesta şi va depăşi pragul de şapte miliarde euro, conform estimărilor AMRO 

Reporter: Cum a arătat piaţa de ecommerce în 2022?

Cristi Movilă: Piaţa de ecommerce a crescut semnificativ în ultimii ani, din ce în ce mai mulţi oameni preferând cumpărăturile online. Principalele avantaje care determină evoluţia acestui segment din comerţ sunt comoditatea şi uşurinţa cumpărăturilor online, precum şi selecţia largă de produse şi servicii disponibile. Ce am observat anul acesta este că piaţa a devenit mult mai competitivă, brandurile şi retailerii fiind axate pe strategii de atragere şi retenţie a clienţilor.

Cât de supraevaluată este Hidroelectrica?

OPINII Cât de supraevaluată este Hidroelectrica?

CRISTIAN DOGARUPiaţa de Capital / 19 decembrie 2022

Din septembrie, administratorul FP anunţă ajustări ale valorii companiei astfel încât valoarea celor aproape 20 de procente deţinute la Hidroelectrica a scăzut de la 12,5 miliarde lei în august la 11,2 miliarde lei în noiembrie.

Sursă foto: https://whoosh.bike

Producătorul de scutere electrice Whoosh - singura listare de pe piaţa Rusiei, în 2022

A.V.Internaţional / 19 decembrie 2022

Compania a atras, săptămâna trecută, 33,2 milioane de dolari, mai puţin de jumătate din obiectivul său iniţial de 80 de milioane de dolari 

Producătorul rus de scutere electrice Whoosh a lansat, săptămâna trecută, singura ofertă publică iniţială (IPO) din acest an de pe piaţa Rusiei, însă a strâns mai puţin decât spera iniţial, anunţă Reuters. Piaţa Rusiei este lipsită de investitori occidentali de când Moscova a trimis trupe în Ucraina, în februarie.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 19 Decembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 19 Decembrie 2022

Macroeconomie / 19 decembrie 2022

Preţurile de consum din Polonia şi-au temperat creşterea anuală în noiembrie 2022, până la 17,5%, de la 17,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,7%, după un avans de 1,8% în luna anterioară.

"Warren Buffett bate piaţa în acest an"

CNN BUSINESS:  "Warren Buffett bate piaţa în acest an"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 19 decembrie 2022

De la începutul anului şi până în a doua parte a săptămânii trecute, acţiunile Berkshire Hathaway aveau o mică creştere, faţă de o scădere de 18% a indicelui S&P 500 

Investitorii din întreaga lume au traversat o perioadă dificilă în acest...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5973
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3086
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9669
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.5667

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo