Informatica autohtonă, la cel mai înalt nivel mondial

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 16 august

Informatica autohtonă, la cel mai înalt nivel mondial

Informatica autohtonă are toate motivele de mândrie, atât pentru rezultatele recente cât şi pentru cele din trecut. Ţara noistră se află pe locul al doilea "all times" în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, cu 123 de medalii. Informaţia a fost oferită de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Potrivit ministrului: "Un rezultat excepţional care urcă România pe locul al doilea «all times» în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, cu 123 de medalii! Alexandru Luchianov (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Luca Perju-Verzotti (Colegiul Naţional de Informatică «Tudor Vianu» din Bucureşti), Andrei-Robert Ion (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Alexandru-Radu Todoran (Liceul Teoretic «Aurel Vlaicu» din Orăştie/jud. Hunedoara) = lotul olimpic de Informatică al României.

M-am întâlnit cu aceşti elevi fabuloşi, în urmă cu trei săptămâni, in aeroport, la întoarcerea de la CEOI2022, unde au câştigat tot ce se putea câştiga: 4 medalii + locul I pe echipe. Acum, la Olimpiada Internaţională de Informatică (ediţia 2022 - Indonezia), în aceeaşi formulă, dar coordonaţi şi însoţiţi de prof. Marius Nicoli (Colegiul Naţional «Fraţii Buzeşti») - Team Leader şi Andrei-Costin Constantinescu (ETH - Zurich, fost medaliat olimpic), au reuşit să strălucească din nou: 4 medalii, locul al doilea în Europa şi locul 8 în lume (din 90 de ţări participante)". Potrivit ministrului, se cuvin mulţumiri tuturor celor care, de-a lungul anilor, au făcut posibilă o astfel de performanţă: elevi, profesori, părinţi, fiind un efort structurat, conjugat, centrat şi orientat către excelenţă, un efort încununat de success: "Mulţumirile şi felicitările mele se îndreaptă spre toţi cei implicaţi în obţinerea acestor rezultate excepţionale! Mulţumiri Societatea pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică. Încă o dată rezultatele de la această ediţie, pentru că merită ţinute minte: Alexandru Luchianov (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) - medalie de aur; Luca Perju-Verzotti (Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti) - medalie de argint; Alexandru-Raul Todoran (Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" din Orăştie) - medalie de argint; Andrei-Robert Ion - medalie de bronz (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Locul al doilea în istoria Olimpiadei Internaţionale de Informatică în clasamentul pe medalii. Locul al doilea în Europa şi locul 8 în lume la ediţia curentă". Ministrul a reafirmat că are încredere în proiectul "România Educată": "Cred într-o Românie Educată în care toţi copiii şi tinerii să aibă acces la o educaţie de calitate şi cred într-o Românie a performanţei prin muncă şi dedicare. Cred în justul echilibru între Excelenţă şi Echitate!". Ministerul are datoria să creeze un cadru în care aceşti tineri foarte talentaţi să-şi atingă potenţialul maxim.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. mariti de 4-5 ori capacitatea de productie de absolventi de cibernetica, automatica, etc.

    plange economia dupa IT-isti 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro