INFRASTRUCTURĂ SPORTIVĂNataţia va avea un Complex Olimpic

O.D.
Ziarul BURSA #Companii / 16 iulie 2020

Sursa foto: https://www.facebook.com/MinisterulLucrarilorPublice

Sursa foto: https://www.facebook.com/MinisterulLucrarilorPublice

Lucrurile se mişcă în direcţia corectă, dar foarte încet, în ceea ce priveşte infrastructura sportivă. Performerii din domeniul nataţiei au parte de o primă veste bună după ani de ştiri neplăcute legate de locurile în care se puteau pregăti. Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a verificat stadiul lucrărilor la Complexul Olimpic de Nataţie din oraşul Otopeni, obiectiv finanţat prin Compania Naţională de Investiţii: "Complexul Olimpic de Nataţie este un proiect foarte important pentru comunitatea din Otopeni, dar şi pentru cei care locuiesc în Capitală. Pe de altă parte, complexul poate servi şi competiţiilor din întreaga ţară şi pregătirii înotătorilor de performanţă din România. Ştiu că acest proiect de anvergură a fost mult aşteptat de cei care locuiesc în Otopeni, dar şi de iubitorii de nataţie din ţară şi mă bucur să văd că, astăzi, lucrările sunt la final şi, în curând, vom veni aici pentru inaugurare. Am discutat cu primarul oraşului Otopeni, care mi-a transmis că, în prezent, constructorul execută lucrări de branşamente la utilităţi şi lucrări de amenajări exterioare. Otopeniul va avea un Complex Olimpic de Nataţie la standarde europene şi care va răspunde condiţiilor de antrenament pentru cei care vor ajunge să ne reprezinte ţara la competiţiile internaţionale".

Obiectivul, în valoare totală de 170,8 milioane de lei, are o suprafaţă desfăşurată totală de 20.153 mp şi cuprinde: un bazin olimpic de înot cu dimensiunea de 25 x 51,25 m şi o adâncime variabilă de 2 - 3 metri; un bazin olimpic de sărituri cu dimensiunea de 21 x 25 m şi o adâncime variabilă de 3,5 - 5 metri; un bazin de antrenament cu dimensiunea de 15 x 20 m şi o adâncime de 1,36 - 1,81 metri; trei bazine de iniţiere şi recuperare cu dimensiuni de 7 x 12 m şi 1,2 m adâncime, 6 x 12 m şi 1,2 m adâncime, respectiv 5 x 9,8 m şi 0,6 m adâncime; săli de conferinţă şi transmisii sportive; gradene pentru spectatori cu 2.797 de locuri; grupuri sanitare diferenţiate pe sexe; 4 vestiare pentru bazinul olimpic de înot, 5 pentru bazinul de sărituri şi 4 pentru arbitri; o sală de antrenament pentru sportivii de la sărituri cu o înălţime de 6 m; cabinet medical şi antidoping; două săli de forţă; trei săli metodice; şase saune; un restaurant; o sală de conferinţe cu o capacitate de 73 de persoane; 9 cabine pentru presă (70 de persoane).

Soluţiile care stau la baza execuţiei complexului respectă reglementările în vigoare şi condiţiile impuse de Federaţia Internaţională de Nataţie, precizează comunicatul Ministerului Lucrărilor Publice. Finalizarea complexului înaintea Jocurilor Olimpice de anul viitor reprezintă un mare pas înainte în vederea pregătirii sportivilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Dtlawyers
BTPay
Apanova
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

26 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3869
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7398
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8407
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.1246

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro