ÎNTRE 9 ŞI 22 MARTIEEvergent Investments, fosta SIF Moldova, îşi va răscumpăra 8,2 milioane de acţiuni

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 martie 2021

Evergent Investments, fosta SIF Moldova, îşi va răscumpăra 8,2 milioane de acţiuni

Societatea a solicitat bursei schimbarea simbolului de tranzacţionare din SIF2 în EVER

Evergent Investments, fosta SIF Moldova, îşi va răscumpăra aproape 8,27 milioane de acţiuni proprii, echivalentul a 0,84% din capitalul societăţii, la un preţ cu circa peste 20% faţă de cel din piaţă.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat ieri documentul de ofertă înaintat de societate, achiziţiile urmând să se facă la preţul unitar de 1,6 lei, cu 19,4% faţă de cel din piaţă din jurul orei 17:00, de 1,34 lei. Operaţiunea, ce se va derula între 9 şi 22 martie, va fi intermediată de BT Capital Partners.

Tot ieri, emitentul a informat că a înregistrat la Registrul Comerţului schimbarea denumirii din Societatea de Investiţii Financiare Moldova în Evergent Investments, precum şi noul logo. De asemenea, societatea a solicitat Bursei de Valori Bucureşti schimbarea simbolului bursier din SIF2 în EVER, conform noii denumiri.

Săptămâna trecută, Autoritatea de Supraveghere Financiară autorizase schimbările intervenite în Actul Constitutiv al SIF-ului privind modificarea denumirii societăţii, ce fusese votată de acţionari finele lunii octombrie a anului trecut.

Conform raportului societăţii din data de 2 martie semnat de directorul general Claudiu Doroş, identitatea noului brand reflectă o companie de investiţii modernă, cu valori solide, ghidată de misiunea de a genera valoare pe termen lung pentru investitori, pentru companie, dar şi pentru societate în general. De asemenea, se menţiona că Evergent Investments are obiectivul de a deveni lider pe piaţa noastră de capital, având o abordare ce valorifică oportunităţile investiţionale în mod responsabil şi creează contextul potrivit ideilor generatoare de performanţă.

Nu a fost pentru prima dată când SIF Moldova a vrut să îşi schimbe denumirea. În primăvara anului 2018, acţionarii societăţii aprobaseră schimbarea denumirii societăţii din SIF Moldova în First Romania Capital Invest, dar demersul s-a împotmolit la Autoritatea de Supraveghere Financiară care a apreciat că legislaţia aplicabilă atunci nu permitea modificarea.

La finele lunii ianuarie a acestui an, board-ul societăţii a primit un nou mandat de patru ani la conducer, începând cu 5 aprilie 2021, iar Claudiu Doroş, actualul director general, va prelua şi funcţia de preşedinte, ce în prezent este deţinută de Costel Ceocea.

Pentru anul trecut, societatea a raportat un profit net preliminar de 5,83 milioane de lei, cu mult sub cel de 127,37 milioane lei din 2019. Este un declin înregistrat îndeosebi pe fondul unei pierderi din activele financiare evaluate la valoarea justă prin contul de profit şi pierdere de 50,07 milioane lei, faţă de un câştig de 79,18 milioane lei în 2019, în urma deprecierii preţurilor acţiunilor din portofoliu, sub impactul pandemiei Covid-19. Şi veniturile din dividende au scăzut, de la 97,67 milioane lei în 2019, la 89,1 milioane lei în 2020, echivalentul unui declin de 8,7%.

Pentru finele lunii ianuarie, SIF Moldova a raportat o Valoare Unitară a Activului Net de 2,1027 lei, care faţă de preţul actual acţiunii SIF2 de ieri de la ora 17 :00, oferea un discount de 36%.

Valoarea de piată a Evergent Investments (fosta SIF Moldova) este de circa 1,3 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Costel Ceocea nu ne mai este de folos. începând cu 5 aprilie 2021, Claudiu Doroş, actualul director general, va prelua şi funcţia de preşedinte, ce în prezent este deţinută de Costel Ceocea

    1. Da...si?!!! Nu crezi ca este suficient cat a fost la conducere? Marire si decadere...

    Securistii isi consolideaza averea.

    1. Mare dreptate aveti.

      Apoi urmeaza deposedarea cuponarilor de actiunile detinute. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro