ZIARUL BURSA

23 septembrie
Creşterea ratei neperformantelor - unul dintre riscurile sistemului bancar din acest an

Creşterea ratei neperformantelor - unul dintre riscurile sistemului bancar din acest an

A consemnat Emilia OlescuBănci-Asigurări / 4 martie 2021

(Interviu cu Gabriela Folcuţ, Director Executiv Asociaţia Română a Băncilor) 

Reporter: Cum a fost afectat sistemul bancar de pandemia de Covid-19?

Gabriela Folcuţ: Sistemul bancar românesc a traversat primul an al pandemiei COVID-19 cu o serie de puncte tari, care i-au permis să acţioneze ca soluţie la efectele negative ale crizei de sănătate. Băncile au acţionat din altă perpectivă, comparativ cu criza de acum un deceniu, ca soluţie la problemele economice ale crizei.

Piaţa mondială de investment banking va trece de 111 miliarde dolari, în 2021

RESEARCH AND MARKETS ANTICIPEAZĂPiaţa mondială de investment banking va trece de 111 miliarde dolari, în 2021

V.R.Internaţional / 4 martie 2021

Cifra este mai mare cu 8,4% faţă de 2020  

America de Nord - cea mai mare regiune de pe piaţa globală de investment banking, anul trecut, cu o cotă de 46%

Piaţa globală de investment banking va ajunge la 111,45 de miliarde de dolari în 2021, de la 102,84 miliarde de dolari în 2020, în baza unei rate de creştere compuse anuale (CAGR) de 8,4%, potrivit unei analize Research And Markets.

Klaus Iohannis

Înalta Curte, între nevoile reale şi declaraţiile "sforăitoare" ale lui Klaus Iohannis

George MarinescuPolitică / 4 martie 2021

Prezentarea bilanţului activităţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru anul 2020 a arătat încă o dată că între nevoile reale ale instituţiilor statului şi dorinţele oamenilor politici este o prăpastie adâncă, aproape imposibil de depăşit. Conform raportului prezentat de Corina Corbu, preşedintele ÎCCJ, instituţia se confruntă cu probleme privind lipsa de personal, lipsa unui sediu adecvat desfăşurării activităţii şi lipsa spaţiului necesar pentru condiţii optime de muncă.

"Conectarea caselor de marcat la serverele ANAF va fi realizată în următoarele luni"

MIRELA CĂLUGĂREANU, PREŞEDINTE ANAF:"Conectarea caselor de marcat la serverele ANAF va fi realizată în următoarele luni"

Mihai GongoroiMacroeconomie / 4 martie 2021

ANAF accelerează digitalizarea: sistemul informatic SAF-T va deveni obligatoriu pentru marii contribuabili de la 1 ianuarie 2022 

Casele de marcat vor fi interconectate la sistemul informatic al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) în următoarele luni, a afirmat, ieri, Mirela Călugăreanu, preşedintele ANAF, în cadrul unei conferinţe organizate de PwC România.

CCR A DECIS:Terenul de la Romexpo, făcut cadou CCIR

George MarinescuPolitică / 4 martie 2021

Terenul de la Romexpo, în suprafaţă totală de 46 de hectare, va trece în proprietatea Camerei de Comerţ şi Industrie a României. Acest lucru a fost stabilit definitiv de Curtea Constituţională care a respins, ieri, sesizarea USR şi UDMR asupra legii prin suprafaţa respectivă de teren trece din proprietatea statului în cea a Camerei de Comerţ şi Industrie a României pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar.

PROIECT COMUN CNIPMMR-PRIMĂRIA CAPITALEIBucureşti, viitorul hub antreprenorial

G.M.Fonduri Europene / 4 martie 2021

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) şi Primăria Municipiului Bucureşti au semnat, ieri, acordul de colaborare în vederea implementării proiectului "Bucharest Business Agency" prin care vor realiza, în comun, acţiuni de promovare a exporturilor şi atragerea de investiţii. Prin acest protocol de colaborare, cele două instituţii îşi propun să poziţioneze Capitala ca hub antreprenorial.

Stadioanele pline, o amintire

30% DIN CAPACITATEStadioanele pline, o amintire

O.D.Sport / 4 martie 2021

Optimismul din ultimele două luni, legat de revenirea la o viaţă normală în ceea ce priveşte competiţiile sportive şi spectacolele, începe să pălească. Ultimele "semne" ale pandemiei invită la realism în ceea ce priveşte accesul publicului la manifestări cultural-sportive.

PAS ÎN SPATEDoi mari sponsori ies din lumea sportului după zeci de ani de colaborare

O.D.Sport / 4 martie 2021

Industria sportului îşi rescrie regulile în această perioadă de criză sanitară. Marile companii îşi regândesc strategiile şi primele semnale arată că banii investiţi în sport vor fi mai puţini. De altfel, pe fondul scăderii încasărilor cauzate de închiderea porţilor arenelor, multe dintre contractele sportivilor au fost reduse în 2020, chiar şi cu 50%.

TESTE, CARANTINĂ, DISTANŢARE, MĂŞTIEurovision 2021, sub semnul pandemiei

O.D.Cultură / 4 martie 2021

Organizatorii de spectacole s-au specializat în depistarea celor mai bune soluţii care să le permită să-şi continuie activitatea dar să respecte şi recomandările autorităţilor legate de distanţarea fizică. Există multe compromisuri, dar fără nu se poate, acest lucru fiind valabil şi în ceea ce priveşte concursul Eurovision 2021, care se va desfăşura în oraşul olandez Rotterdam în luna mai.

Silviu Petran

Industria de evenimente s-a reinventat în pandemie

Adelina ToaderCompanii / 4 martie 2021

"Evenimentele hibrid iau amploare, într-o încercare de a reveni la normalul de dinaintea pandemiei", consideră Silviu Petran, managing partner Exploratist Bugetele alocate evenimentelor online, cu circa 30% mai mici 

Reporter: Pandemia de Covid-19 a oprit lumea în loc şi a dat peste cap activităţile din multe industrii. Cum arată astăzi piaţa de organizare de evenimente?

Ediţia din 23.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 4 Martie 2021

MACRO NEWSLETTER 4 Martie 2021

Macroeconomie / 4 martie 2021

Activitatea în industria prelucrătoare din SUA a înregistrat o expansiune peste aşteptări în februarie 2021, pe fondul creşterii producţiei şi a comenzilor noi. Indicele agregat al activităţii a crescut până la 60,8 puncte de la 58,7 în luna...

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo