Investiţie de 1,8 milioane euro într-o fabrică de prelucrare a pietrei naturale

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii /

Investiţie de 1,8 milioane euro într-o fabrică de prelucrare a pietrei naturale

Antreprenorul Dragoş Irimes-cu investeşte într-un business de piatră naturală (marmură, granit, travertin), după ce anul trecut a cumpărat fabrica de piatră Mesta din Băicoi, potrivit unui comunicat de presă trimis redcaţiei.

Renovarea fabricii şi dotarea aces-teia cu tehnologie de ultimă oră, reprezintă o investiţie totală care se va ridica la suma de 1,8 milioane de euro, după cum apreciază antreprenorul.

Domnia sa a declarat: "Iniţial nu am intenţionat să intru în acest business, am fost interesat mai degrabă de inves-tiţia imobiliară. Dar, după ce am discutat cu angajaţii de la Mesta, care şi-ar fi pierdut locurile de muncă, m-am hotărât totuşi să mă documentez, pentru că sunt foarte ataşat de comunitatea locală. Citind mai multe des-pre piatră, i-am descoperit frumuseţea şi potenţialul şi m-am hotărât să mă implic".

Reprezentantul companiei transmite că piatra provine din cariere din Turcia, India şi Grecia. Lastrele şi semi-lastrele sunt tăiate şi prelucrate în unitatea de producţie, care are o capacitate de tăiere de 500 m/8 ore şi de bastonare de 120 m într-un interval de 8 ore. Depozitul înmagazinează momentan stocuri de produse de aproximativ 12.000 mp.

Dragoş Irimescu a explicat: "Prioritatea mea în acest moment este consolidarea forţei de vânzări. Suntem în căutare de oameni buni şi serioşi. Pe termen mediu şi lung, dorinţa este educarea pieţei în ce priveşte utilizarea pietrei naturale în construcţii, pentru că aceasta are o mulţime de calităţi şi avantaje. Iar politica noastră de preţuri va încuraja avansul pietrei naturale, care nu ar trebui să fie un lux sau un produs exclusivist".

Pe lângă business-ul de piatră, care va funcţiona sub firma Polnebo Construct, Dragoş Irimescu gestionează compania Polnebo, unul dintre principalii distribuitori de accesorii pentru acoperişuri şi construcţii tip cort din România. În paralel, familia Irimescu este implicată în două proiecte imobiliare rezidenţiale: Stegarului Boutique Apartments şi, un al doilea proiect, pe malul lacului Străuleşti.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS