Investiţie de 1,8 milioane euro într-o fabrică de prelucrare a pietrei naturale

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 3 august 2018

Investiţie de 1,8 milioane euro într-o fabrică de prelucrare a pietrei naturale

Antreprenorul Dragoş Irimes-cu investeşte într-un business de piatră naturală (marmură, granit, travertin), după ce anul trecut a cumpărat fabrica de piatră Mesta din Băicoi, potrivit unui comunicat de presă trimis redcaţiei.

Renovarea fabricii şi dotarea aces-teia cu tehnologie de ultimă oră, reprezintă o investiţie totală care se va ridica la suma de 1,8 milioane de euro, după cum apreciază antreprenorul.

Domnia sa a declarat: "Iniţial nu am intenţionat să intru în acest business, am fost interesat mai degrabă de inves-tiţia imobiliară. Dar, după ce am discutat cu angajaţii de la Mesta, care şi-ar fi pierdut locurile de muncă, m-am hotărât totuşi să mă documentez, pentru că sunt foarte ataşat de comunitatea locală. Citind mai multe des-pre piatră, i-am descoperit frumuseţea şi potenţialul şi m-am hotărât să mă implic".

Reprezentantul companiei transmite că piatra provine din cariere din Turcia, India şi Grecia. Lastrele şi semi-lastrele sunt tăiate şi prelucrate în unitatea de producţie, care are o capacitate de tăiere de 500 m/8 ore şi de bastonare de 120 m într-un interval de 8 ore. Depozitul înmagazinează momentan stocuri de produse de aproximativ 12.000 mp.

Dragoş Irimescu a explicat: "Prioritatea mea în acest moment este consolidarea forţei de vânzări. Suntem în căutare de oameni buni şi serioşi. Pe termen mediu şi lung, dorinţa este educarea pieţei în ce priveşte utilizarea pietrei naturale în construcţii, pentru că aceasta are o mulţime de calităţi şi avantaje. Iar politica noastră de preţuri va încuraja avansul pietrei naturale, care nu ar trebui să fie un lux sau un produs exclusivist".

Pe lângă business-ul de piatră, care va funcţiona sub firma Polnebo Construct, Dragoş Irimescu gestionează compania Polnebo, unul dintre principalii distribuitori de accesorii pentru acoperişuri şi construcţii tip cort din România. În paralel, familia Irimescu este implicată în două proiecte imobiliare rezidenţiale: Stegarului Boutique Apartments şi, un al doilea proiect, pe malul lacului Străuleşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro