Investiţie de 20.000.000 euro la UMFST Târgu Mureş

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 12 septembrie

Sursă foto: Facebook / Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie

Sursă foto: Facebook / Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie

Educaţia are nevoie de investiţii importante, învăţământul universitar în special. Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) "George Emil Palade" din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anunţat semnarea unui contract de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii (BEI), în valoare de 20.000.000 euro, pentru o serie de obiective cuprinse în Parcul universitar ştiinţific şi tehnologic "Novum Forum".

Leonard Azamfirei a declarat: "După exact un an de la începerea negocierilor directe cu Banca Europeană de Investiţii (BEI), am semnat, la Luxemburg, împreună cu vicepreşedintele BEI, Christian Kettel Thomsen, un contract de finanţare în valoare de 20.000.000 euro, menit să asigure o parte importantă din suportul financiar pentru viitoarele proiecte majore ale Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie «George Emil Palade» din Târgu Mureş, a căror valoare totală este de 44.500.000 euro. În contractul semnat astăzi sunt incluse 9 obiective de investiţii în infrastructura educaţională, medicală şi de cercetare, inclusiv în Parcul universitar ştiinţific şi tehnologic «Novum Forum» pe care îl dezvoltă UMFST". Potrivit rectorului UMFST Târgu Mureş, Banca Europeană de Investiţii este componenta de creditare a Uniunii Europene, iar prin statutul său de cea mai mare instituţie financiară multilaterală din lume, misiunea BEI este de a ajuta la punerea în aplicare a obiectivelor politicii UE şi de a contribui la dezvoltarea echilibrată a pieţei interne în interesul Uniunii.

Proiectul Parc Universitar Ştiinţific şi Tehnologic "Novum Forum" este unic la nivel naţional, iar prin acesta se doreşte şi construirea unui spital universitar, care va fi construit şi administrat de Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie "George Emil Palade" din Târgu Mureş.

Prin intermediul componentei de Spital Clinic Universitar se vor asigura servicii medicale şi suport pentru procesul de învăţământ destinat studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, precum şi pregătire medicală pentru medicii rezidenţi. Leonard Azamfirei a arătat că Spitalul Clinic Universitar "George Emil Palade" va avea şi o componentă de cercetare importantă în scopul dezvoltării de noi produse sau servicii medicale, se va axa pe cercetare inter şi multidisciplinară, care îmbină medicina, tehnologia, informaţia, serviciile, aspectele de etică, aspectele juridice, soft skills în domenii în care UMFST îşi pregăteşte studenţii. Potrivit rectorului, pe partea de transfer tehnologic în cazul rezultatelor cercetării şi valorificarea acestora prin activităţi economice, Spitalul Clinic Universitar "George Emil Palade" va reprezenta mediul de testare şi implementare a serviciilor şi tehnologiilor pentru o medicină modernă: "Prin toate aceste aspecte, Parcul Universitar Ştiinţific şi Tehnologic «Novum Forum»va contribui în mod direct la creşterea calităţii actului medical desfăşurat în cadrul Spitalului Clinic Universitar «George Emil Palade», care va deveni nu numai un spital nou, modern, curat, fără incidenţă de infecţii nosocomiale, dar va influenţa în mod direct creşterea calităţii vieţii în regiune. Această abordare se înscrie în tendinţele moderne la nivel mondial în domeniul sănătăţii, şi anume cel de Leading Transformation In Healthcare, prin care zonei de intervenţie medicală i se asociază cea de cercetare aplicată şi dezvoltare tehnologică pentru îmbunătăţirea rapidă şi cu impact major asupra actului medical". Vestea este bună nu doar pentru studenţi şi profesori ci pentru toţi oameni care la un moment dat vor avea nevoie de servicii legate de sănătate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7043
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9892
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6863
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.5349

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro