ZIARUL BURSA

07 octombrie

Timpul şi Lumea

Cristian PîrvulescuEditorial / 12 septembrie

Cristian Pîrvulescu

Pare un stereotip, dar regina Elisabeta a II-a a marcat o eră: lumea postbelică nu poate fi înţeleasă - din orice colţ al lumii ai privi - fără rolul discret, dar esenţial al suveranei Regatului Unit.

"Destinaţiile de lux vor continua să fie la mare căutare"

VIDEO - ÎN CIUDA EFECTELOR ECONOMICE ALE RĂZBOIULUI"Destinaţiile de lux vor continua să fie la mare căutare"

A CONSEMNAT EMILIA OLESCUCompanii / 12 septembrie

(Interviu cu Ştefan Leon Joos, directorul general al TUI TravelCenter) 

Reporter: TUI Travel a intrat în parteneriat cu Memento Group exact înainte de pandemie. Cum a trecut prin perioda respectivă? Ce strategie aţi abordat ca să rămâneţi în piaţă?

Ştefan Leon Joos: Cred că a fost o conjunctură poate mai puţin favorabilă, dar întotdeauna trebuie să joci cu ce cărţi îţi oferă viaţa.

Sursa foto: facebook / Nicuşor Dan

NICUŞOR DAN, PRIMARUL GENERAL AL CAPITALEI:"PUZ-urile suspendate în instanţă - cel mai clar exemplu că urbanismul din Bucureşti s-a făcut haotic"

Emilia OlescuPolitică / 12 septembrie

Cele cinci planuri urbanistice zonale (PUZ) de sector suspendate/anulate de către instanţă în acest moment reprezintă cel mai clar exemplu că urbanismul din Bucureşti din ultimii ani s-a făcut haotic, apreciază Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, în cadrul unui interviu acordat ziarului BURSA.

Sursă foto: Facebook / Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie

Investiţie de 20.000.000 euro la UMFST Târgu Mureş

O.D.Miscellanea / 12 septembrie

Educaţia are nevoie de investiţii importante, învăţământul universitar în special. Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) "George Emil Palade" din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anunţat semnarea unui contract de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii (BEI), în valoare de 20.000.000 euro, pentru o serie de obiective cuprinse în Parcul universitar ştiinţific şi tehnologic "Novum Forum".

Provocările Europei pentru supravieţuirea fără gazul rusesc, în cinci grafice

Provocările Europei pentru supravieţuirea fără gazul rusesc, în cinci grafice

Andrei IacomiMacroeconomie / 12 septembrie

Catriona Lindsay, DB Group Europe: "Preţurile ridicate şi distrugerea cererii ce rezultă de aici pot însemna, în cele din urmă, că Europa va evita să rămână fără gaz; totuşi, costul va fi astronomic" 

Guvernele europene gândesc măsuri drastice pentru reducerea cererii de energie şi trecerea cu bine prin iarnă fără livrările de gaz natural din Rusia, dar demersul aduce mari provocări pentru ţările de pe continent, scrie Bloomberg.

Charles al III-lea - regele Marii Britanii, ţară ce pregăteşte înhumarea reginei Elisabeta a II-a

Charles al III-lea - regele Marii Britanii, ţară ce pregăteşte înhumarea reginei Elisabeta a II-a

I.GHE.Internaţional / 12 septembrie

Prinţul Charles, duce de Cornwall, a devenit, imediat după moartea reginei Elisabeta a II-a, oficial, Majestatea Sa, Regele Charles al III-lea, suveranul Marii Britanii şi şeful Commonwealth-ului, asociaţie de naţiuni ce reprezintă aproximativ o treime din populaţia lumii şi este formată în principal din foste colonii britanice, dar şi din state mari cum ar fi Canada, Australia şi Noua Zeelandă.

Sursă foto: fipb.ro

Poeţi din întreaga lume vin în Capitală

O.D.Cultură / 12 septembrie

Toamna şi poezia fac casă bună, cel puţin la nivel de festivaluri. Cea de-a XI-a ediţie a Târgului Naţional al Cărţii de Poezie şi a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie Bucureşti (FIPB), care va include lecturi publice, proiecţii de filme, expoziţii de artă, recitaluri, spectacole de teatru, concerte, performance-uri şi programe experimentale de artă digitală, se vor desfăşura în perioada 12 - 18 septembrie.

"Powell greşeşte când continuă să crească puternic dobânda pentru a potoli inflaţia"

CATHIE WOOD, FONDATORUL ARK INVEST:"Powell greşeşte când continuă să crească puternic dobânda pentru a potoli inflaţia"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 12 septembrie

Wood crede că Fed-ul nu se concentrează suficient pe indicatorii anticipativi, care dau semnale de deflaţie "Chiar şi preţul petrolului a scăzut cu peste 35% faţă de maxim, ştergând cea mai mare parte a câştigului din acest an", spune fondatorul Ark Invest  

Preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, greşeşte când continuă să crească puternic dobânda de politică monetară pentru a potoli inflaţia, crede Cathie Wood, fondatorul firmei de investiţii Ark Invest, scrie Business Insider.

Portretul Reginei Elisabeta a II-a de Maria Parascan

PLASAMENTE ALTERNATIVECharles, Charles al treilea!

Marius TiţaInvestiţii Personale / 12 septembrie

Marius Tiţa

Regina şi-a făcut datoria până în ultima clipă, chiar ultima clipă. A numit-o şi a primit-o pe Liz Truss, noul premier britanic, şi, în mai puţin de 48 de ore, a murit. Imaginea ne-a speriat şi ne-a pregătit să descoperim că nu există nemurire. Şi că există datorie până la ultimul strop de energie.

Primarii ameninţă cu nerespectarea OG 16/2022 prin care a fost modificat Codul Fiscal

PREMIERUL CIUCĂ UNA SPUNE, ALTA FACEPrimarii ameninţă cu nerespectarea OG 16/2022 prin care a fost modificat Codul Fiscal

GEORGE MARINESCUPolitică / 12 septembrie

Primarii sunt nemulţumiţi că, până acum, premierul Nicolae Ciucă nu şi-a respectat promisiune de adoptare de către Guvern a unui nou act normativ prin care să proroge amânarea până în 2025 implementării prevederilor privind modificarea impozitului pe imobile, impozit ce ar urma să fie calculat la valoarea locuinţelor şi terenurilor existente în grila notarilor publici.

Sursă foto: Facebook / Lucian Daniel Stanciu Viziteu

Parc atletic pentru sportul de masă

O.D.Sport / 12 septembrie

Infrastructura sportivă este foarte importantă pentru încurajarea mişcării la nivel de masă. Investiţia în sport poate fi considerată una în sănătate. Arhitectul danez Flemming Overgaard, care sprijină autorităţile din judeţul Bacău în realizarea primului parc atletic din România şi din regiunea de sud-est a Europei, a propus trei variante de implementare a proiectului.

Sursa foto: facebook / European Comission

Comisia Europeană, de acord cu noile scheme ale Guvernului pentru finanţarea IMM-urilor

G.M.Politică / 12 septembrie

4 miliarde euro alocaţi cu titlul de garanţii din partea statului pentru creditele bancare luate de antreprenori prin programele IMM Invest Plus, IMM Prod, Agro Invest, Garant Construct şi Innovation 

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutoare a României cu o valoare de 4 miliarde euro (aproximativ 19,7 miliarde lei) pentru sprijinirea întreprinderilor din toate sectoarele în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia, potrivit unui comunicat al executivului european

INDIA este unul dintre potenţialii partenerii strategici în dezvoltarea sectorului energiei solare din România

INDIA este unul dintre potenţialii partenerii strategici în dezvoltarea sectorului energiei solare din România

Internaţional / 12 septembrie

"În vremurile moderne şi din dorinţa de a avansa, omul a deranjat echilibrul naturii şi a provocat daune mari mediului înconjurător. Dacă dorim să restabilim echilibrul vieţii cu natura, calea către această viaţă poate fi luminată doar de către Soarele nostru. Pentru a proteja viitorul omenirii, trebuie să mergem împreună cu Soarele. Soarele este singura sursă de energie, iar energia solară poate avea grijă de toată lumea." - Narendra Modi Prim-Ministrul Indiei

Ediţia din 07.10.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 12 Septembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 12 Septembrie 2022

Macroeconomie / 12 septembrie

Creditul de consum din SUA a înregistrat o creştere sub aşteptări în iulie 2022, de 23,8 miliarde de dolari, după o creştere cu 39,1 miliarde în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 7,7%, de la 7,5% în luna anterioară.

Scăderi pentru indici

BVBScăderi pentru indici

Andrei Iacomi Piaţa de Capital / 12 septembrie

Schimb "deal" de 6,4 milioane lei cu acţiuni Evergent Investments  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat sesiunea de tranzacţionare de vineri în scădere, în contrast cu aprecierile din pieţele europene. Indicele BET, al...

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9366
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9920
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0780
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6319
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3180

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo