INVESTIŢIE DE 350 DE MILIOANE DE DOLARI Investitori americani vor să ia fonduri europene pentru un terminal petrolier la Constanţa

ADINA ARDELEANU, Corespondenţă de la New York
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 30 septembrie 2015

Investitori americani vor să ia fonduri europene pentru un terminal petrolier la Constanţa

Un consorţiu de companii, cu capital preponderent american, doreşte să concesioneze un teren în Portul Constanţa, pentru construcţia unui terminal petrolier, după cum a spus Randy Tharp, managing director Romania "Epstein", luni, în cadrul unei conferinţe, la New York.

"Consorţiul nostru (n.r. format în principal din patru companii) va face o investiţie privată, care va depinde de o concesiune de la Guvern, pentru un teren din port. Desigur, vom concura pentru această concesiune, dar ne-am făcut temele în ceea ce priveşte ingineria preliminară a proiectului, datorită implicării Master Chem Oil în proiect", ne-a declarat Randy Tharp.

Potrivit domniei sale, valoarea proiectului este de aproximativ 350 de milioane de dolari.

"Vom căuta şi finanţare, nu toată investiţia va fi prin capital", ne-a spus reprezentantul Epstein, adăugând: "Cu implicarea investitorilor americani, sperăm ca peste 51% din investiţie să fie fonduri americane. Apoi, sperăm să ne adresăm OPEC şi altor organizaţii pentru finanţare".

În plus, compania a aplicat pentru finanţare prin fonduri europene, prin intermediul filialei din România, pentru 50 de milioane de euro.

Domnul Tharp speră ca Guvernul să aprobe concesiunea terenului din Portul Constanţa în curând, mai ales că pachetul de licitaţie este pregătit de ceva vreme.

"Lucrurile s-au mişcat încet în Guvern", ne-a spus domnia sa, adăugând: "Sperăm că vor exista îmbunătăţiri. Am vorbit cu un număr de ministere - al Transporturilor, al Energiei - să încurajeze proiectul. Cautăm susţinere şi la Ambasada americană."

Conform reprezentantului Epstein, după obţinerea concesiunii, terminalul va putea fi folosit parţial după un an şi jumătate, însă finalizarea acestuia va dura aproximativ trei ani.

Randy Tharp a mai spus că terminalul are deja clienţi, astfel încât să fie utilizat în proporţie de 60% chiar de la bun început.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Oil terminal functioneaza cumva la capacitate maxima?

    Cine are nevoie de alt terminal inutil?

    Sau dupa ce iau ajutor de la guvern, fonduri europene si credite din banci locale il vor vinde la rusi, singurii interesati deocamdata sa-si alimenteze rafinaria din serbia? 

    1. De ce nu cumpara participatia statului de la OIl Terminal ?, asa s-ar elimina sherparia de acolo formata din reprezentantii statului si ai sindicatului....cati indivizi au fost in CA la OIL din 90' si pana acum stiti ?....numai competente in shmenuri !

      aia cu finantarea e aiurea, trebuie intai sa aiba terenul, firma pe profit in ultimii 5 ani,s.a.m.d., o tona de hartii si 3-4 ani de asteptare asta DACA au facut LOBBY ul ;-) care "castigator" pe langa autoritatile locale, centrale si cele de la fondurile europene regionale si ministeriale.Ceea ce eu nu cred ca au avut timpul sa o faca.Oricum asta inseamna ca vor exista CAPACITATI de prelucrare ale lui Unchiu' Sam si ale Sauditilor prin tara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9757
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5889
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0206
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8369
Gram de aur (XAU)Gram de aur348.3880

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb