Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Italia salvează Banca Popolare di Bari cu 900 milioane euro

Ziarul BURSA #Internaţional /

Italia salvează Banca Popolare di Bari cu 900 milioane euro

Guvernul Italiei a aprobat duminică seara un decret de urgenţă privind acordarea unei linii de credit de până la 900 de milioane de euro pentru salvarea băncii cooperatiste Banca Popolare di Bari SCpa, acesta fiind cel mai recent plan de sprijin acordat de statul italian pentru o bancă aflată în dificultate, transmite Reuters, conform Agerpres.

Banca Popolare di Bari, care săptămâna trecută a anunţat că are nevoie de o injecţie rapidă de capital în valoare de până la un miliard de euro, are dificultăţi în a face faţă creditelor neperformante provocate de încetinirea economiei. Banca Popolare di Bari a fost plasată sub administrarea specială a Băncii Centrale a Italiei încă de vineri, dar Guvenul condus de premierul Giuseppe Conte nu a reuşit să aprobe un pachet de salvare în aceeaşi zi deoarece mai mulţi miniştri au boicotat o reuniune de urgenţă a cabinetului.

O nouă reuniune a cabinetului a fost organizată duminică seara şi a fost aprobată o injecţie de capital de până la 900 de milioane de euro la Banca del Mezzogiorno-Mediocredito Centrale, sau MCC, cea mai mare bancă din regiunea subdezvoltată Mezzogiorno din Italia. Ulterior, MCC, împreună cu fondul de garantare a depozitelor bancare FITD şi alţi potenţial investitori, vor lua parte la majorarea de capital de la Banca Popolare di Bari.

Această intervenţie "confirmă hotărârea guvernului de a-i proteja pe deponenţii, familiile şi afacerile sprijinite de Banca Popolare di Bari", a subliniat Guvernul de la Roma într-un comunicat de presă, adăugând că lucrează astfel încât banca să îşi reia rolul central de finanţare în sudul Italiei.

Situaţia de la Banca Popolare di Bari seamănă cu cea de la Banca Carige SpA, care în luna ianuarie a fost plasată sub administrare de către Banca Centrală Europeană după un eşec al unui plan anterior de strângere de fonduri. Începând din 2016, Italia a fost nevoită să salveze mai multe din băncile sale, inclusiv Monte dei Paschi di Siena şi ale două bănci regionale (Veneto Banca şi Banca Popolare di Vincenza), ceea ce a crescut tensiunile în rândul coaliţiei guvernamentale, compusă din Partidul Democrat (PD) şi Mişcarea 5 Stele (M5S).

Cele două partide au deja opinii diferite cu privire la o listă din ce în ce mai mare de probleme economice începând de la soarta companiei aeriene Alitalia şi până la combinatul siderurgic Ilva, iar problemele de la Banca Popolare di Bari ar putea avea consecinţe serioase pentru Guvernul de la Roma.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

26 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5473
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3888
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.3262

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie