ZIARUL BURSA

21 ianuarie
La 30 de ani de la lovitura din decembrie '89, victoria Moscovei este deplină (l)

La 30 de ani de la lovitura din decembrie '89, victoria Moscovei este deplină (l)

George RonceaPolitică / 17 decembrie 2019

Comicăria "sărbătoririi" eve­nimentelor din 1989 este o circotecă de cea mai joasă factură - "justiţia" nici până astăzi n-a reuşit să-l aducă pe Ion Iliescu în faţa instanţei. În schimb, pompoase gângăveli de la tribuna Parlamentului, solemnităţi goale de conţinut. S-a turnat o placă groasă de beton peste dosare şi vinovăţii, exact cum solicită Ion Iliescu în ultimul său răvaş de pe blog, după interviul din TASS.

Revoluţia noastră din decembrie 1989 a fost subiect de dezbatere, ieri, în Parlamentul European, eurodeputaţii adoptând o rezoluţie despre Revoluţia din Româ­nia de acum 30 de ani.

Revoluţia din 1989 - în Parlamentul de la Bucureşti, dar şi în cel european

Emilia OlescuPolitică / 17 decembrie 2019

Iohannis: "Comunismul a reprezentat chintesenţa răului absolut, iar eliberarea din ghearele unei conduceri criminale a fost posibilă doar prin revolta din Decembrie 1989" 

Debutul Revoluţiei din 1989, la Timişoara, a fost marcat, ieri, atât la nivelul parlamentului nostru, în cadrul unei şedinţe solemne, cât şi în Parlamentul European, prin adoptarea unei rezoluţii.

Printre altele, preşedintele Iohannis a respins, ieri, cu fermitate, orice opinie care pune sub semnul întrebării existenţa unei revoluţii anticomuniste în decembrie 1989.

Guvernul, pregătit să îşi asume răspunderea pe legea bugetului de stat

Guvernul, pregătit să îşi asume răspunderea pe legea bugetului de stat

GEORGE MARINESCU Politică / 17 decembrie 2019

Ludovic Orban: "Cea mai bună dată pentru convocarea plenului celor două Camere ale Parlamentului este 23 decembrie" 

Premierul Ludovic Orban a primit, ieri, acordul Biroului Politic Naţional al PNL pentru asumarea răspunderii guvernului pe legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Capturarea Universităţii

Cătălin AvramescuEditorial / 17 decembrie 2019

Cătălin Avramescu

A trebuit să îi caut numele pe Internet. Bănuiesc că şi dumneavoastră, la fel ca subsemnatul, l-aţi uitat. Îl cheamă... staţi să vedem... Valentin Popa. A fost ministru al Educaţiei în guvernul socialist controlat de infractorul Liviu Dragnea. S-a petrecut recent, prin 2018. Deşi a stat în funcţie aproape un an, nu a lăsat nimic bun în urma sa. S-a făcut remarcat printr-o vorbire greoaie, împiedicată, şi prin sărăcia de idei.

Ediţia din 21.01.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Acţiunile Electrolux, în declin puternic

Acţiunile Electrolux, în declin puternic

Companii / 17 decembrie 2019

Compania are probleme în SUA 

Valoarea acţiunilor Electrolux, cel mai mare producător european de electrocasnice, a scăzut ieri cu peste 10%, din cauza avertismentelor privind un impact negativ asupra câştigurilor mai ridicat decât se estima la...

În ce valută îţi vei achita creditul?

OPINIIÎn ce valută îţi vei achita creditul?

CRISTIAN DOGARUBănci-Asigurări / 17 decembrie 2019

Întrebarea în ce valută ne luăm creditul nu este absurdă, de vreme ce România ia în calcul adoptarea euro, iar debitorii care vor contracta un credit ipotecar în lei pe 30 de ani ar putea ca, la un moment dat, să plătească rate în euro în locul...

Optimism pe pieţele europene

BURSELE DIN LUMEOptimism pe pieţele europene

A.V.Internaţional / 17 decembrie 2019

Bursele din Europa au crescut ieri, investitorii considerând că înţelegerea la care au ajuns SUA şi China la finele săptămânii trecute, respectiv prima fază a acordului comercial, oferă un anumit optimism în privinţa activelor riscante.

Divizia de nutriţie a DuPont fuzionează cu IFF

Internaţional / 17 decembrie 2019

International Flavors & Fragrances (IFF) şi divizia de nutriţie şi bioştiinţă a grupului DuPont, de 26,2 miliarde de dolari, au convenit să fuzioneze, într-un acord care va crea un nou gigant al bunurilor de consum, evaluat la peste 45 de...

MACRO NEWSLETTER 17 Decembrie 2019

MACRO NEWSLETTER 17 Decembrie 2019

Macroeconomie / 17 decembrie 2019

Activitatea în sectorul privat din Franţa s-a temperat uşor în decembrie 2019. Indicele agregat al activităţii a scăzut până la 52 (o valoare sub 50 arată contracţie), de la 52,1 în luna precedentă, în condiţiile în care indicele sectorului...

Generaţia Millennials, statornică la locul de muncă

Generaţia Millennials, statornică la locul de muncă

Companii / 17 decembrie 2019

Statornicia angajaţilor este foarte importantă pentru o companie. Perioada medie petrecută de angajaţi într-o companie este de patru ani, iar cei mai statornici sunt angajaţii din generaţia Y sau Millennials (născuţi între 1977-1994), care de...

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii