Revista BURSA Construcţiilor

Iulian Iancu: "Trebuie neapărat să luăm o decizie privind Unităţile 3 şi 4"

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 20 octombrie 2015

Ţara noastră trebuie să ia o decizie imediată în privinţa Memorandumului privind Unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă, a declarat, ieri, Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor.

Domnia sa a subliniat, citat de Agerpres: "Am pierdut zece ani cu acest proiect. Dar acum nu mai este timp de pierdut, pentru că avem convingerea că suntem pe direcţia unei strategii şi viziuni europene. Pe de altă parte, ne trebuie acceptate şi promovate cu prioritate proiectele privind dezvoltarea sistemului naţional de transport şi hidrocentrala Tarniţa-Lăpuşteşti".

În ceea ce priveşte energia nucleară, Iulian Iancu a afirmat că aceasta îşi are stabilit rolul în mixul energetic, la nivelul european, în noua strategie energetică, însă trebuie realizate investiţii importante pentru cercetare, inovare şi menţinerea în siguranţă a tehnologiei nucleare.

Parlamentarul a menţionat că există trei factori care avantajează energia nucleară, respectiv dependenţa crescută de materie primă energetică, care este în prezent la 56%; tehnologia existentă astăzi în Europa, ce o poziţionează ca lider mondial; faptul că Uniunea Europeană consideră sectorul nuclear cel mai important factor în decarbonizare.

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat, săptămâna trecută, că Memorandumul de intenţie pentru Unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă va fi semnat în noiembrie cu partea chineză. Documentul stabileşte direcţiile viitoarei cooperări între Nuclearelectrica (SNN) şi China General Nuclear Power Corporation (CGN), în vederea dezvoltării şi implementării proiectului. După semnarea Memorandumului de către ambele părţi, SNN şi CGN vor intra în procesul de negociere aferent iniţierii şi finalizării ultimelor etape ale strategiei: negocierea Acordului Investitorilor şi Actului Constitutiv ale noii companii de proiect, formarea noii companii de proiect (un joint-venture - JVCo), în care CGN va deţine cel puţin 51% din capitalul social, viitoarea guvernanţă corporativă a JVCo şi structurarea finanţării pentru dezvoltarea proiectului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro