Gala BURSA 2019Gala BURSA 2019
Revista BURSA Construcţiilor

"Johnson & Johnson" a primit o ofertă pentru operaţiunile sale de sterilizare medicală

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Johnson & Johnson" a primit o ofertă pentru operaţiunile sale de sterilizare medicală

Compania americană "Johnson & Johnson" (J&J) a primit o ofertă de 2,7 miliarde dolari în numerar de la "Fortive" Corp. pentru achiziţia operaţiunilor sale de sterilizare medicală.

J&J şi-a revizuit portofoliul de afaceri şi recent a informat că este pe punctul să-şi vândă divizia de dis-pozitive pentru diabetici, pe 2,1 miliarde de dolari.

În acelaşi timp, compania îşi consolidează portofoliul de medicamente, iar anul trecut a achiziţionat societatea elveţiană de biotehnologie "Actelion", într-o tranzacţie de 30 de miliarde de dolari.

"În ultimele luni, J&J s-a concentrat pe o gestionare mai bună a portofoliului său ca să compenseze o parte din activele care au o creştere mai lentă", este de părere analistul Dennis Ding de la societatea financiară "Raymond James", citat de Reuters. În opinia sa, vânzarea diviziei de sterilizare ar îmbunătăţi creşterea organică a companiei.

Produsele J&J destinate sterilizării, parte a diviziei "Ethicon" Inc., au generat vânzări de circa 775 milioane de dolari în 2017.

J&J a informat că are la dispoziţie 120 de zile ca să accepte oferta, iar dacă acest lucru se va întâmpla, afacerea se va finaliza cel mai târziu la începutul lui 2019. Dacă va prelua operaţiunile J&J pe care le are în vedere, "Fortive", fabricant de produse industriale, va intra pe piaţa sterilizării medicale şi a dezinfecţiei, care are o creştere solidă. Compania vrea să finanţeze achiziţia prin datorii şi numerar disponibil, anticipând că, dacă va avea loc, afacerea îi va spori profitul ajus-tat în primul an întreg de după realizarea acesteia.

"Fortive", societate cu sediul în Everett, Washing-ton, s-a desprins în 2016 din "Danaher" Corp. - dezvoltator de tehnologie pentru industria dentară, ştiinţele vieţii şi de diagnoză.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS