Kanata Invest a ieşit din acţionariatul BRK Financial Group

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 februarie 2021

Kanata Invest Corporation a ieşit din acţionariatul BRK Financial Group (BRK) în data de 9 februarie a acestui an, se arată într-un raport al societăţii de intermediere din Cluj remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Firma Kanata Invest Corporation, deţinută de Daniel Almăşan, avea la ultima notificare 5,17% din BRK Financial Group, echivalentul a circa 17,46 milioane de acţiuni. În data de 9 februarie tranzacţiile cu titlurile BRK au fost de aproape 17,48 milioane de acţiuni, astfel încât probabil Kanata şi-a lichidat întreaga deţinere la BRK în acea zi. Faţă de preţul mediu al acţiunii BRK din data de 9 februarie, de 0,0906 lei, valoarea pachetului vândut de Kanata se ridică la circa 1,582 milioane de lei.

La finele anului 2019, Kanata Invest Corporation avea 9,98% din societatea de brokeraj din Cluj, conform raportului BRK pentru acel an.

Pentru primele nouă luni ale lui 2020, BRK Financial Group a raportat o pierdere de 2,23 milioane de lei, faţă de un profit net de aproape 11,22 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului 2019, când rezultatul a fost puternic influenţat de vânzarea pachetului deţinut la Facos Suceava. Totuşi compania menţionează că faţă de situaţia de la şase luni, când BRK raporta o pierdere de 6,42 milioane de lei, în cel de-al treilea trimestru din 2020 a înregistrat un rezultat net pozitiv de 4,22 milioane de lei. BRK Financial Group îşi va prezenta rezultatele financiare preliminare pentru anul trecut în data de 26 februarie.

Brokerul din Cluj a anunţat ieri încheierea plasamentului privat pentru subsidiara Firebyte Games, prin care producătorul de jocuri a strâns de la investitori aproape 4,93 milioane de lei.

În acest context, acţiunile BRK au avut o apreciere de 14,63%, la 0,1105 lei, ceea ce ridică valoarea de piaţă a societăţii de intermediere din Cluj la 37,32 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. VREAU SA SPUN , LA KANATA , ASTIA ??? CE-A FOST , SI IN CAPUL MEU ??? CA SI EU , DUPA CE S-AU LISTAT PE BURSA , SI SI-AU FACUT ATATA AMAR DE PUBLICITATE , LE-AM CUMPARAT ACTIUNILE !!! EU AM FOST , MAI TAMPIT CA EI , [ KANATA ] , SI AM PARTICIPAT , LA MARIREA DE CAPITAL SOCIAL , CU APORT IN BANI , STAND LA O COADA INFIORATOARE , LA POSTA , CU BANII IN MANA , CA SA SUBSCRIU !!! REZULTATUL , DUPA ATATIA , SI ATATIA ANI ??? NU NUMAI PENTRU MINE , CI PENTRU TOTI INVESTITORII , CARE AU CREZUT IN EI ??? ZERO + !!! ZERO - !!! ZERO BARAT !!! ZERO NIMIC !!! NICI ACTIUNI GRATUITE , NICI VREUN LEUT , CA DIVIDENDE , NIMIC !!! PENTRU PIATA DE CAPITAL , ACTIUNEA '''''' BRK '''''', A FOST , ESTE , SI , MAI MULT CA SIGUR , IN VIITOR , UN BALAST !!! O RUINA DE ACTIUNE !!! NUMAI CERTURI PESTE CERTURI , SCANDALURI PESTE SCANDALURI , INVESTITORI FURATI SI EXCROCATI , SOCIETATEA FIIND DATA IN JUDECATA , SI SILITA SA PLATEASCA , BANI GREI !!! CONDUCEREA LOR , S-AU DAT AFARA UNII PE ALTII !!! SITUATIA DE ACOLO , ERA IN PERMANENTA , VENINOASA !!! CU LUPTE , PENTRU FUNCTII !!! CE LE-A VENIT , LA KANATA , ASTIA , SA LE CUMPERE ACTIUNILE ??? EI , CA FIRMA , NU AU SPECIALISTI ??? NU AU DEPARTAMENT DE ANALIZA ??? HAI , EU AM FOST SINGUR , SI PROST !!! DAR EI ????????

  1. Iti înțeleg dezamăgirea 100%, si eu am cumpărat BRK prin 2008 si am simtit aceeași frustrare. La un moment dat am ajuns sa am 80% pierdere in timp ce fosta conducere isi vedea de ambitiile lor. Ghinionul a fost ca au tot avut management care nu se pricepea la business.

   Totusi, de cand a venit doamna Monica Ivan la conducere, am remarcat schimbari majore in felul in care societatea este condusa. Am remarcat un alt nivel de profesionalism, societatea a pus in loc mecanisme care sa împiedice greșelile din trecut, a diversificat activitatea si implicit sursele de venituri, a făcut investiții deștepte, au înțeles care este rolul BRK in mediul de afaceri. 

   In 2019 au avut un venit pe acțiune de 0.02, dacă reușesc sa demonstreze ca pot menține aceasta si in 2020 / 2021 si avand in vedere potențialul Romlogic, GoCab, Firebyte un pret > 0.02 x 20 ~ 40 bani ar fi pe deplin justificat. 

   Având in vedere calitatea noi conduceri nu am toată încrederea ca v-om vedea BRK la 40 bani înainte de 2023. 

   Aceasta este doar părerea mea, nu este o recomandare sa cumperi BRK. 

   Corecție la mai sus:

   Având in vedere calitatea noi conduceri AM toată încrederea ca v-om vedea BRK la 40 bani înainte de 2023.  

  Daniel Almasan a stat 4-5 ani pe BRK cu randament zero si a calculat el sa iasa pe 9 februarie 2021. decit 30% a sarit brk de atunci. :))))))))))))

  1. si mai are in butelie ????????????????????????

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

28 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9459
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7699
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9485
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.4065

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro