ZIARUL BURSA

16 februarie
Ilustraţie de MAKE

Realitatea financiară se lasă penetrată de moneda virtuală

Adelina ToaderBănci-Asigurări / 16 februarie

Criptomonedele nu mai pot fi ignorate de bănci şi catalogate drept o mişcare marginală, lucru tot mai evident în ultimul timp când investiţiile în piaţa criptomonedelor au cres­cut considerabil, iar nume cu puternică rezonanţă, precum Elon Musk, promovează adopţia tot mai largă a monedelor digitale.

Băncile europene folosesc pandemia să reducă din personal şi să închidă sucursale

Băncile europene folosesc pandemia să reducă din personal şi să închidă sucursale

M.G.Bănci-Asigurări / 16 februarie

După mai bine de un deceniu de la criza datoriilor suverane şi intrarea într-un mediu cu dobânzi ultra-scăzute, băncile europene au găsit în pandemia de Covid-19 oportunitatea să realizeze schimbările pe care investitorii le-au cerut de ani buni, anume să reducă din personal, să închidă din sucursale şi să forţeze migrarea clienţilor în mediul online, scrie Wall Street Journal (WSJ).

CE SEMNAL POT TRANSMITE NIŞTE TROGLODIŢI UNEI CIVILIZAŢII MULTIMILENARE?Sfidarea Chinei, o eroare strategică fundamentală pentru România

Călin RecheaMacroeconomie / 16 februarie

Călin Rechea

Marşul către o lume multipolară, care nu mai poate fi stăvilit după vremelnica hegemonie americană, va căpăta o cadenţă nouă, mult mai dinamică, după depăşirea pandemiei.

La recenta întâlnire virtuală a Forumului de la Davos, preşedinţii Putin şi Xi au prezentat o viziune asupra noii lumi "uşor" diferită de cea propusă de adepţii Marii Resetări.

Băncile din Grecia încearcă să atragă capital de trei miliarde de euro

PE PARCURSUL ANULUI CURENTBăncile din Grecia încearcă să atragă capital de trei miliarde de euro

A.V.Bănci-Asigurări / 16 februarie

Martin Czurda, şeful Fondului Elen de Stabilitate Financiară: "Creditele neperformante - cea mai mare problemă a băncilor elene" 

Băncile greceşti vor încerca să atragă, prin intermediul pieţei, fonduri în valoare de aproximativ trei miliarde de euro în acest an, urmărind să-şi consolideze rata de adecvare a capitalul şi să-şi protejeze lichiditatea, astfel încât să poată susţine economia ţării.

Intrări record de sume la nivel global în fondurile de acţiuni

SĂPTĂMÂNA TRECUTĂIntrări record de sume la nivel global în fondurile de acţiuni

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 16 februarie

Sume record de 58,1 miliarde de dolari au intrat săptămâna trecută în fonduri de acţiuni la nivel global, potrivit datelor Bank of America (BofA) citate de Reuters. Realocarea vine în contextul în care optimismul cu privire la redeschiderea economiilor şi trecerea peste pandemia Covid-19 a început să împingă toate cotaţiile în sus, fie că este vorba de mărfuri, criptomonede sau acţiuni. Conform datelor săptămânale ale BofA, investitorii au retras la nivel global sume din fondurile monetare şi şi-au redus şi expunerea pe obligaţiuni.

Sub ape

Cătălin AvramescuEditorial / 16 februarie

Cătălin Avramescu

Nenorocirea s-a întâmplat în plină zi, în jurul prânzului. Dar nici aşa nu a fost timp să te dai la o parte din faţa urgiei. Cauza, a fost, după toate aparenţele, o alunecare de teren. Asta a cauzat ruperea unui baraj din nordul Indiei. Valul de apă şi de bolovani a distrus o întreagă hidrocentrală, omorând peste 30 de oameni, după care a luat-o la vale şi a lovit un sat. Peste 200 de oameni sunt încă dispăruţi.

Ediţia din 16.02.2021
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Creşteri reduse pentru indici

BVBCreşteri reduse pentru indici

Piaţa de Capital / 16 februarie

Lichiditate sub media zilnică a anului  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri marginale în şedinţa de tranzacţionare de ieri, într-o zi cu aprecieri în principalele pieţe europene.

MACRO NEWSLETTER 16 Februarie 2021

MACRO NEWSLETTER 16 Februarie 2021

Macroeconomie / 16 februarie

Preţurile de consum din Spania au crescut cu o rată anuală de 0,5% în ianuarie 2021, după o scădere de 0,5% în luna precedentă, pe fondul unei stagnări lunare, după o creştere de 0,2% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat...

Elevii acuză Guvernul de iresponsabilitate

Elevii acuză Guvernul de iresponsabilitate

O.D.Miscellanea / 16 februarie

Tonul pe care se poartă dialogul de la distanţă dintre elevi şi autorităţi a devenit foarte ridicat şi neprietenos. Elevii lansează acuze şi alcătuiesc "liste negre". Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bacău...

OPINIITotul pentru angajator, nimic pentru angajat

Cristian DogaruMiscellanea / 16 februarie

Propunerea ministrului muncii ca programul de lucru să poată fi redus cu până la 80%, pe fondul dificultăţilor cu care se confruntă companiile afectate de criză a trecut fără prea mare vâlvă. Cu atât mai mult cu cât se ia în calcul modificarea...

Târg de Mărţişor la Muzeul Satului

TRADIŢIITârg de Mărţişor la Muzeul Satului

O.D.Miscellanea / 16 februarie

Tradiţiile nu sunt abandonate nici în vremuri de distanţare socială, cu atât mai mult cele care vestesc primăvara, reînoirea, revenirea la viaţă. Târgul "Primăvara în sat" va fi deschis la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie...

Ziarul BURSA

10 mai
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo