Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

KLAUS IOHANNIS, AVERTISMENT ÎN PRIVINŢA COVID 19:"Urmează săptămâni critice, care vor pune la grea încercare toate capacităţile statului"

G.M.
Ziarul BURSA #Politică /

"Urmează săptămâni critice, care vor pune la grea încercare toate capacităţile statului"

Decidenţii politici vor lua măsuri mai dure decât în prezent, în momentul în care vor deveni absolut obligatorii pentru limitarea răspândirii Covid 19, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, în ocazia unei declaraţii făcută ieri de Palatul Cotroceni. Mai ales că, aşa cum a precizat Klaus Iohannis, "urmează săptămâni critice, care vor pune la grea încercare toate capacităţile statului, dar şi rezistenţa noastră morală şi emoţională".

Referitor la măsurile luate prin Ordonanţa militară nr. 2 din 21 martie 2020, prin care s-au introdus restricţii privind circulaţia cetăţenilor, preşedintele Klaus Iohannis a spus: "Ca om care iubeşte democraţia, orice restrângere în exercitarea drepturilor fundamentale mă mâhneşte profund. Generaţiile care au avut cel mai mult de suferit de pe urma privaţiunilor unui regim care ne-a suprimat drepturile şi libertăţile decenii la rând înţeleg probabil cel mai bine cât de greu este să iei astăzi asemenea măsuri. Nu este o decizie uşoară, dar este necesară pentru a proteja sănătatea românilor şi a familiilor acestora. Ne confruntăm cu o situaţie fără precedent, în care viaţa fiecărui cetăţean depinde de decizii ferme. Vreau ca fiecare român să înţeleagă că nu ne vom opri şi vom lua măsuri chiar mai dure în momentul în care vor deveni absolut obligatorii pentru limitarea răspândirii virusului".

Şeful statului a făcut apel la pensionari, ce reprezintă categoria cea mai afectată, la nivel global, de pandemia de Covid 19, şi le-a cerut acestora să îşi limiteze orice deplasare în afara domiciliului, cu excepţia celor de strictă necesitate.

Klaus Iohannis a menţionat că măsurile sociale şi economice adoptate săptămâna trecută de Guvern vor fi suplimentate cu noi decizii menite să rezolve problemele cu care se confruntă în această perioadă mai multe categorii de întreprinzători şi oameni de afaceri.

Preşedintele a arătat: "Tot ce avem la dispoziţie, toate instrumentele fis-cale şi economice, toate resursele, inclusiv cele pe care le putem obţine de la nivelul Uniunii Europene, sunt puse în slujba sănătăţii românilor şi a ajutării firmelor şi angajaţilor care trec în aceste zile prin momente dramatice".

Klaus Iohannis a solicitat politicienilor, inclusiv aleşilor locali, să evite în bătălia electorală folosirea crizei generată de noul coronavirus. Şeful statului a precizat: "Nu este momentul răfuielilor politice! A încerca să câştigi capital politic în aceste clipe denotă un cinism înfiorător şi o lipsă de responsabilitate de neimaginat. Gravitatea situaţiei cu care ne confruntăm este fără precedent şi tocmai de aceea trebuie să ne unim forţele pentru a izbândi împreună în această luptă de durată şi de uzură".

Domnia sa a mai spus că este inadmisibilă încurajarea discriminării împotriva celor care sunt, în aceste momente, vulnerabili şi că toţi cetăţenii români, indiferent că sunt sănătoşi sau bolnavi, au dreptul la protecţie din partea statului român.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Maestrul a decretat, vine urgiaaaa !!!

  Inainte de asta trebuiau oprite zborurile, inchise granitele urgent, si apoi pregatiti de lupta.  

  Din cauza diferitelor interese mai mult sau mai putin ortodoxe acum vom asista la aplicarea teoriei pamintului pirjolit. Cine scapa, SCAPA !!! 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Atat cat au dreptul sa faca toti ceilati, atat trebuie sa aiba dreptul si persoanele de peste 65 ani. De ce restrictioneaza pe cei peste 65 ani? vror sa moara in case, fara sa ii vada nimeni? Vror sa fie victime sigure ale raufacatorilor si sa nu ii apere nimeni? Nu vreti sa mai vedeti oameni care au cladit Romania?

  Oamenii in varsta isi asuma existenta, vreti sa nu mai aveti nicio grija cu ei. De aceea vreti sa ii sechestrati in case? Ei nu isi asuma viata lor? De unde pana unde , trebuie sa ii inchideti in case! Va pasa de viata lor sau va incurca! Inadmisibil sa incarcerati oameni in case pt ca nu vreti sa ii vedeti pe strazi. Inadmisibil. Daca ei vror , pot sa nu iasa. Inadmisibi sa incarcerezi oameni care au mintea inca stralucita, pt ca asa credet voi, unii . sunt persoane care nu au pe nimeni, numai cardul cu pensia. Vreti sa ii aruncati in mainile escrocilor, hotilor... Inadmisibil! ei stiu cat vror sa traiasca, lasati-ii sa aleaga. Sunt oameni, nu animale! Nu sunt de acord . Oamenii acestia sunt sanatosi la minte, nu trebuie incarcerati. Lasati-i liberi, sa aleaga , stiu riscurile. Stiu si ei ca pot fi victime. Mai bine spuneti ca nu o sa ii tratati. e mai corect si o sa inteleaga. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Mesaj total gresit. Tocmai ce a zis si ministrul apararii al israel: trimitem tinerii din armata sa aiba grija de batrini care vor sta izolati, asa-i ajutam cel mai bine. Deci nu trebuie lasati liberi sa aleaga pentru ca nu inteleg riscul.

   Daca esti unul din cei needucati despre acest virus atunci mai bine taci, carantineaza-ti creierul pentru 14 zile si poate scapi de virusul prostiei primite la nastere.  

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS