Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

KLAUS IOHANNIS:"PSD riscă să fragilizeze statutul României în NATO şi UE"

GHEORGHE IORGOVEANU
Ziarul BURSA #Politică /

Klaus Iohannis: " Ne confruntăm cu ameninţări tot mai complexe, atât clasice, cât şi asimetrice şi hibride, provenind din multiple direcţii strategice, care tind să afecteze în moduri tot mai subtile NATO".

Klaus Iohannis: " Ne confruntăm cu ameninţări tot mai complexe, atât clasice, cât şi asimetrice şi hibride, provenind din multiple direcţii strategice, care tind să afecteze în moduri tot mai subtile NATO".

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat, ieri, un atac dur împotriva PSD şi ALDE, în plenul Parlamentului, cu prilejul şedinţei solemne în care au fost marcaţi cei 15 ani de când ţara noastră a devenit membru al NATO. Şeful statului a spus că sunt condamnabile acţiunile majorităţii PSD, care, prin asaltul fără precedent în ultimii 30 de ani la adresa statului de drept, riscă să fragilizeze statutul României în NATO şi UE. Domnia sa a precizat că guvernarea PSD a devenit sinonimă cu incapacitatea administrativă şi diletantismul şi vulnerabilizează Româ-nia.

Klaus Iohannis a mai spus: "Modificarea legilor în folosul unor persoane, demagogia, atacurile la adresa stabilităţii economice şi financiare a României, creşterea inflaţiei şi devalorizarea monedei naţionale, arbitrariul şi lipsa de profesionalism - acestea sunt realele politici ale guvernării PSD. Nu întărirea democraţiei, nu consolidarea Justiţiei, nu responsabilitate şi predictibilitate în economie, nu infrastructura care să garanteze inclusiv siguranţa oamenilor, nu acestea sunt politicile PSD".

Preşedintele a menţionat că, în contextul în care România are toate atuurile pentru a fi un pilon al democraţiei şi stabilităţii în regiune, "PSD eşuează să se ridice la importanţa acestui moment strategic".

Klaus Iohannis a arătat că guvernul Dăncilă a pus în pericol modul de conducere al Armatei Române, prin contestarea în instanţă a decretului de prelungire a mandatului şefului Statului Major al Apărării. Curtea de Apel Bucureşti a respins acţiunea Guvernului şi a aşezat lucrurile pe făgaşul normal. În aceste condiţii, preşedintele consideră că are responsabilitatea de a veghea la buna funcţionare a autorităţilor publice.

Klaus Iohannis a precizat: "Aceas-tă guvernare eşuată reprezintă în sine un risc pentru ţară. Ne confruntăm cu ameninţări tot mai complexe, atât clasice, cât şi asimetrice şi hibride, provenind din multiple direcţii strategice, care tind să afecteze în moduri tot mai subtile NATO. De aceea, este nevoie de coeziune politică internă în fiecare stat Aliat, precum şi de unitate politică şi solidaritate la nivelul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord".

În replică, Liviu Dragnea, preşedintele PSD a lăudat realizările guvernului Dăncilă şi i-a transmis lui Klaus Iohannis că acuzaţiile sale nu vor rămâ-ne fără răspuns. La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a spus că regretă că şedinţa a fost transformată de preşedintele Klaus Iohannis într-un eveniment de campanie electorală şi le-a cerut scuze "celor care se aşteptau la o şedinţă solemnă". Şeful guvernului şi-a exprimat convingerea că NATO va continua să reprezinte principalul garant al securităţii ţării noas-tre.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

26 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5473
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3888
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.3262

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie